trouwringen

ONZE MOOIE EN UNIEKE TROUWRINGEN

Als we denken aan trouwen, denken we automatisch aan trouwringen. Deze staan al jaren symbool voor het huwelijk en is een traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. Tegenwoordig bestaan hierop natuurlijk vele variaties, zoals het tatoeëren van een ring, maar daar deden wij niet aan mee. Wij gingen voor de klassieke weg: 2 prachtige, unieke ringen. 

Inspiratie

De inspiratie kwam uiteraard van Pinterest. Ik had namelijk het idee om mijn verlovingsring samen met mijn trouwring te dragen aan mijn linker ringvinger. Je kan dit zien op onderstaande foto. Bovendien zou mijn trouwring ook een rose golden kleur hebben, net als mijn overige juwelen. Enkele diamantjes konden natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom, ik wist wat ik wou, nl. een kopie van onderstaande foto, met een eigen touch van onze ontwerpster.

Inspiratie voor mijn trouwring.

De trouwring van Pieterjan moest ook speciaal worden. Hij deed op voorhand, net als mij, wat zoekwerk op Pinterest en maakten een bord aan. Opvallend was dat hij koos voor zwarte en donkergrijze trouwringen.  Enorm modern, in tegenstelling tot mijn klassiek ontwerp. Toch wou ik graag een verwijzing naar mijn ring, zodat ze wel samen zouden passen.

Inspiratie voor de trouwring van Pieterjan.

De trouwringen

In onderstaande foto’s kunnen jullie de ontwerpen goed zien. Ze werden gemaakt door juweelontwerpster Kirsten Vos. Zij woont, net als ik, in Riemst en ontwierp al eerder trouwringen van enkele vrienden. Stuk voor stuk pareltjes en dus besloten we ook bij haar aan te bellen. Mijn trouwring heeft ze gemaakt op basis van de Pinterest foto die ik haar liet zien. Pieterjan zijn trouwring was eerder een mix van alle voorbeelden die hij liet zien.

Mijn trouwring is rose golden en kent een V-vorm vooraan. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om deze samen te dragen met mijn verlovingsring. Hoewel dit mijn eerste idee was, heb ik het tot vandaag nog nooit zo gedragen. Beide ringen zien er namelijk prachtig uit en wanneer ik ze samen draag, heb ik het gevoel dat eentje naar de achtergrond gaat. Vandaar dat ik mijn trouwring nu altijd links draag en mijn verlovingsring rechts.

De trouwring van Pieterjan is zeer speciaal geworden. Hij heeft zijn donkergrijze ring gekregen, aangezien deze uit titanium werd gemaakt. Middenin zit een rose golden strook als verwijzing naar mijn trouwring. Heel speciaal! Tot slot is zijn ring ook niet plat, maar rondom rond. Iets wat ik nog nooit eerder had gezien. Toen Kirsten dit model toonde, wist ik dan ook snel dat dit hem zou worden.

Een woordje lof

We zijn beide enorm blij met het resultaat en dragen onze ring iedere dag met veel plezier. De ringen zijn zeer speciaal en enorm uniek doordat het maatwerk is. Dat vind ik zeker en vast een pluspunt, want zo weet ik dat weinig mensen diezelfde ring zullen dragen. Hier betaal je natuurlijk wel voor, maar dat had ik er met plezier voor over, want zo’n ring ontvang je normaal gezien maar één keer in je leven. Bovendien heeft mijn ring ook diamantjes in, waardoor de prijs wat opliep. Een keuze die je zelf moet maken. Je bepaalt dus in principe zelf hoeveel je eraan wilt uitgeven.

Kirsten is een enorm lieve dame met veel creativiteit. Wanneer je haar website bekijkt, lijkt het vooral dat ze moderne juwelen maakt. Dat is misschien haar specialiteit, maar geloof me, ze kan het allemaal! Dat heeft ze met mijn trouwring wel bewezen. Wij raden haar dan ook zeker aan voor eender welk juweel.

Benieuwd naar meer werk van Kirsten Vos? Bekijk dan zeker haar website.

Liefs Femke ♥

Voor meer artikels over ons huwelijk, klik hier.

Foto’s ©Wederhelft.be

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.