Düsseldorf

DÜSSELDORF HEEFT HET ALLEMAAL

Eind februari trok ik samen met mijn man en ouders naar Düsseldorf. Ik had hen dat namelijk cadeau gedaan met Kerstmis. Een geslaagde citytrip als je het mij vraagt! Kijk je mee? 

Düsseldorf vlog

Klik hier als je de video niet kan bekijken en klik hier om je te abonneren op mijn Youtube kanaal. 

Eind februari ging ik een weekendje naar Düsseldorf. We hadden 2 dagen om de stad te verkennen en dat was net voldoende. Langer zou ik zeker niet gaan, want zoveel valt er ook niet te beleven. Maar één of 2 dagen is dus perfect.

Overnachten

We sliepen in het Business Wieland Hotel. Zoals de naam al zegt is dit eerder een zakenhotel. De zakenmensen zijn er meestal door de week, waardoor het hotel in het weekend minder boekingen heeft. Zij werken dan ook vaak interessante deals uit om volk in het weekend te trekken. En ook wij gingen in op deze deal.

Het hotel zag er zeer mooi en modern uit. Wanneer ik de foto’s bekijk, lijkt het erop dat alle kamers anders zijn ingericht. Maar ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. Onze kamer was vrij groot, idem voor de badkamer. Dat was heel erg fijn, want op die manier kon je alles opbergen en had je plaats om te bewegen. In de kamer was al het nodige aanwezig. Zo had je een haardroger, strijkijzer, minibar, bureau, toiletartikelen en zo voort. Het ontbijt was ook zeer lekker. Er was veel keuze en dus voor ieder wat wils.

De ligging van het hotel was ook zeer goed. Het was gelegen op 1.2 km van de grote winkelstraat Köningsallee, waardoor je alles te voet kon doen. Handig!

Op onze planning stond…

Shoppen

Winkelen kan je als de beste in Düsseldorf. Wij zijn maar enkele winkels binnen geweest, maar als je van plan bent om er vele te doen, heb je toch zeker een dag nodig. De winkels beginnen vanaf de Schadowstrasse. Wanneer je deze afwandelt, kom je uiteindelijk bij de grote Köningsallee uit. Deze straat kent vooral de duurdere winkels zoals Karl Lagerfeld, Chanel, Burberry enzovoort. Ook de Flingerstrasse en enkele zijstraten daarvan bevatten veel winkels. Shoppen maar!

Bezienswaardigheden

Aan bezienswaardigheden geen gebrek! In principe kan je Düsseldorf opsplitsen in 2 delen, nl. het modere en het oude gedeelte. Dit laatste kan je vinden aan het einde van de Mühlenstrasse. Hier zie je wat oude gebouwen waaronder de basiliek en een museum. Vanaf daar wandel je best langs het water. Onderweg kom je onder andere nog het Rathaus tegen. Een zeer mooi en groot gebouw.

Voor de moderne architectuur moet je richting Medienhafen. Hier liggen zeer veel bedrijven bij elkaar. Sommige gebouwen zijn er zeer speciaal en super mooi. Een uitstapje richting medienhafen is dus zeker de moeite waard. Ook vind je er een radio en tv toren. Deze is maar liefst 240.5 m hoog. Met de lift kan je naar boven gaan en iets eten of drinken. Dit hebben wij niet gedaan, omdat we in Berlijn al eentje hadden bezocht. Maar moest je dit nog nooit gedaan hebben, kan ik het je wel aanraden. Je hebt er een prachtig zicht over de hele stad.

Eten

De zijstraten van de Flingerstrasse kennen zeer veel bars en eetgelegenheden. Wij gingen voor een steakhouse, nl. El amigo primo Lopez. Hier hebben we zeer goed gegeten en gedronken. De inkleding paste perfect binnen thema en er was zeer veel keuze op de menukaart. El amigo primo Lopez kan ik jullie dus zeker aanraden, maar uiteraard zijn er nog vele andere zaken wanneer je geen fan bent van een steakhouse.

Liefs Femke ♥

 

Klik hier voor meer reizen binnen Europa!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.