Google Trips

GOOGLE TRIPS

Wil jij ook het beste uit jouw reis halen? Dan is Google Trips misschien wel een grote hulp voor jullie! Voor meer informatie, klik verder!

Google Trips

Begin december trokken Pieterjan en ik naar Londen. Veel voorbereidingswerk hebben we helaas niet kunnen doen, aangezien we het heel druk hadden met de bouw en de trouw. Halsoverkop zijn we dan ook de Eurostar in gestapt en vertrokken richting Londen. We hadden totaal geen plan wat we welke dag zouden bezichtigen of doen. Gelukkig was er Google Trips! Dankzij deze app  hebben we zoveel mogelijk van Londen gezien in 4 dagen tijd.

Wat?

Google Trips kan je beschouwen als je persoonlijke gids ter plekke. Allereerst vertelt de app waar je het best kan shoppen en wat de moeite waard is om te zien. Ook deelt hij handige informatie over de munteenheid, noodnummers, openingsuren, transportmogelijkheden enzovoort. ‘s Avonds op zoek naar een goed restaurantje om te eten? Ook daar heeft Google Trips wel weet mee.  Tot slot maakt de app ook een mogelijke dagplanning voor je op. Aan jou de keuze of je die volgt. Zelf kan je alle reserveringen toevoegen aan de app. Zo heb je alle gegevens snel binnen handbereik. Super handig en gemakkelijk in gebruik! Hoe het precies werkt leggen we hieronder verder uit.

Hoe werkt het precies?

Op het startscherm geef je je bestemming of de titel van je trip (wanneer deze uit meerdere bestemmingen bestaat) in.

Klik vervolgens op ‘Create Trip’ om de gegevens te vervolledigen. Hier voeg je de correcte datum in en voeg je eventuele andere bestemmingen toe.

Wanneer je op ‘Reservations’ tikt, kan je alle reservaties handmatig toevoegen. Dit kunnen gegevens zijn van een vlucht, hotel, trein, bus, huurwagen en restaurant. Wanneer je de bevestigingen laat aankomen op je Gmail account, voegt Google Trips deze gegevens automatisch in bij reservaties. Zeer handig!

Als je op zoek bent naar leuke bezienswaardigheden, museums, favorieten van locals, parken enzovoort, klik je best op ‘Things to do’. De naam verklapt het natuurlijk al, hier vind je zeer veel dingen terug om te doen op jouw bestemming. Bovendien kan je je favorieten hier aanvinken door op de tag te klikken. Jouw favoriete plekjes vind je dan snel terug bij ‘Saved places’ en worden ook in Google Maps opgenomen aan de hand van een sterretje. Wat een samenwerking! Helemaal top.

Zoals je wellicht ziet is het zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk. Zo verklapt ook de categorie ‘Day plans’ wat je hier kan terugvinden, nl. plannen. Soms volledige uitgewerkte dagen, soms ook één dag of enkele uurtjes. Toch is dit al een grote bron aan informatie, aangezien je je dag min of meer kan inplannen naar dit schema.

In de categorie ‘Discounts’ vind je enkele leuke kortingen die je kan gebruiken op je bestemming. In de categorie ‘Food & Drink’ kan je dan weer leuke restaurantjes, bars, dancings enzovoort terugvinden. Heel erg handig, wanneer je niet echt weet waar je het best kan gaan eten.

Ook de laatste twee categorieën geven zeer veel informatie. Zo vertelt ‘Getting around’ hoe je je kan verplaatsen bij aankomst, geeft het meer informatie over het openbaar vervoer, de taxi, fietsverhuur, wandelen en rijden. Wanneer je op ‘Need to know’ tikt, krijg je meer informatie over shoppen, noodnummers, wisselkoers enzovoort.

Eigen ervaring

Ik ben zeer tevreden over Google Trips en ga deze app nog vaak gebruiken in de toekomst. Alles zit lekker in één app gebundeld, waardoor je niet in verschillende apps hoeft te zoeken naar leuke plekjes op jouw bestemming. Het is snel, efficiënt en zeer gebruiksvriendelijk, waardoor echt iedereen het kan gebruiken. Bovendien is het ook heel tof dat Google Trips gekoppeld is aan je Gmail account en Google maps. Gegevens worden overgezet en zijn op die manier met elkaar gelinkt. Ik ben grote fan en raad iedereen aan deze app te downloaden en te gebruiken.

Deze app is gratis te downloaden voor Android en iOS. 

Liefs Femke ♥

Meer reisartikelen? Klik hier!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.