Kerst

BELEEF EEN MAGISCHE KERST IN LONDON

Onlangs ging ik samen met Pieterjan op citytrip naar Londen. Voor beide de eerste keer, dus we waren enorm benieuwd. Ik wist op voorhand dat ik graag rond de kerstperiode wou gaan. Ik had al vaker gehoord dat de sfeer er magisch was, waardoor ik het met eigen ogen wou zien. In dit artikel vertel ik jullie er meer over. 

Magische kerst in London

Winter  wonderland

Hyde park is het grootste park van Londen en elk najaar wordt dit omgetoverd tot Winter wonderland. Denk hierbij aan een groot kerstdorp met super veel kraampjes en kermisattracties. De kraampjes zijn heel uiteenlopend en gaan van eten, drinken en decoratie tot livemuziek en de allergrootste schaatsbaan van het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn er de laatste dag naar toe geweest en toen viel het goed mee qua drukte. Ik denk dat het vooral ‘s avonds heel erg druk is. Daar moet je rekening mee houden.  Sowieso moet je je tas ook laten controleren vooraleer je binnen mag. Dat zorgt voor een wachtrij bij het binnengaan. ‘s Avonds kan dit een zeer lange rij zijn. Laat dit een tip zijn en vertrek op tijd.

Wanneer je op zoek bent naar een rustigere kerstmarkt, kan je ook richting Tower Bridge of het winterfestival van Southbank Centre trekken. Hier vind je allerlei handgemaakte producten en workshops. Zeer leuk!

Schaatsparadijs

In Londen kan je op verschillende plekken schaatsen. Somerset House is hiervoor de meest magische plek volgens British Airways. Dit kunstcentrum brengt elk jaar weer zijn befaamde schaatsbaan tot leven, in samenwerking met Fortnum and Mason. Schaatsers kunnen er ook de Fortnum’s Christmas Arcade beleven, een pop-up shop gevuld met het lekkerste eten en de beste thee, cadeautjes en decoraties. Na het shoppen en schaatsen kan je in de Fortnum’s Lodge lekker tot rust komen en proeven van gehaktpasteitjes, glühwein en chocolade- of kaasfondues.

Maar ook op andere plekken in Londen staat een schaatsbaan. Zo zagen we er een bij het National History Museum, Winter Wonderland en Tower Bridge.

Kerst

Prachtig gedecoreerde etalages

Londen kent veel winkels en het lijkt erop dat ze tegen elkaar concurreren voor de mooiste etalages. Zeker de department stores, zoals Selfridges, John Lewis, Liberty enzovoort. Langs de buitenkant zien we zeer veel kerstverlichting en prachtig gedecoreerde etalages. Langs de binnenkant trekt men deze kerstsfeer gewoon door met de meest leuke kerstdecoratie en kerstmuziek.

Tip! Neem zeker eens een kijkje bij Harrods. Zij hebben dit jaar een samenwerking met Dolce & Gabbana. Hun etalages kennen de meest prachtige poppetjes, artikelen en decoratie. Dit wil je niet missen! Ook in de winkel zie je veel Dolce & Gabbana terug en hoewel ik het niet kan betalen, vond ik het de moeite waard om te zien. Er is zelfs een gedeelte van een afdeling voorzien voor de D & G market. Ook schitterend vorm gegeven. Je waant je in een zonnig paradijs op een gezellig marktje, maar niets is minder waar. Je bent gewoon in Harrods. Zeker eens bezoeken dus!

Kerstverlichting all the way!

Londen is van eind november tot januari compleet versierd met kerstlampjes. Zo fonkelen er in Kew Gardens meer dan een miljoen lichtjes die de prachtige bomen en gebouwen in de tuinen verlichten. In het Palm House is er een bijzondere lasershow te bewonderen en in het Noordpooldorp kunnen families zich onderdompelen in de sprookjeswereld. Niet alleen is er een vintage kermisattractie te vinden, maar je kunt er ook een glimp opvangen van de kerstman en zijn elfjes! Hier zijn wij helaas niet geraakt. Ons tripje was te kort. Maar het klinkt wel goed moet ik zeggen.

Wij hebben de eerste twee dagen vooral de kerstverlichting van de bekende winkelstraat Oxford Street, Bond Street en Regent Street gezien. En geloof me, dat is ook echt de moeite. Daarnaast zagen we ook prachtig verlichte gebouwen en monumenten. Zo stond er bij Kings Cross een soort vogelkooi die verlicht was in alle kleuren van de regenboog. Super mooi!

Kerstliedjes

Wie naar Londen komt voor kerstconcerten, kan zich best richting de St. Paul’s Cathedral begeven voor de kerstdiensten. Daar hoor je de meest prachtige kerstliedjes, gezongen door een koor. Daarnaast hoor je in de straten ook allerlei populaire kerstsongs door de boxen klinken. Dit vond ik vooral super gezellig tijdens het shoppen. Toch vond ik de bandjes die optraden in de department stores het meest verrassend. Dat zie je bij ons zelden tot nooit. Maar ook dit maakte het shoppen veel aangenamer. Een echte aanrader dus.

Heb jij nog leuke adresjes of tips voor (een magische Kerst in) Londen? Laat het hieronder dan zeker even weten! Voor ons was dit de eerste keer en wij zouden er graag nog eens terug naar toe willen. Ons tripje dit jaar duurde 4 dagen, maar we hebben nog niet alles kunnen zien. Graag willen we binnen enkele jaren eens terugkeren om ook jullie tips en adresjes te ontdekken. Laat maar komen dus!

Liefs Femke ♥

Voor meer leuke reisartikelen, klik hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.