thailand

THAILAND, N°1 HUWELIJKSLOCATIE

Thailand werd eind 2016 uitgekozen tot nummer één huwelijkslocatie in Azië door The Annual Destination Wedding Planners Congress. Dankzij zijn vele romantische bestemmingen is Thailand de ideale plek voor huwelijksreizen, -foto’s en -aanzoeken. Welke eilanden hier uiterst geschikt voor zijn overloop ik graag hier in dit artikel. 

Thailand, N°1 huwelijkslocatie

Sukhothai

Sukhothai, voorlopig nog vrij onbekend, maar het is alsmaar populairder aan het worden. De regio in het noorden van Thailand combineert historische en culturele romantiek met een vleugje archeologie. Ideaal dus voor de romantici onder ons. De hoofdstad van het vroegere Koninkrijk Sukhothai is bovendien makkelijk bereikbaar dankzij de lokale luchthaven. Handig voor de gasten, als je trouwfeest daar doorgaat.

Chiang Mai en Chiang Rai

Nog meer in het noorden vind je Chiang Mai en Chiang Rai. Daar worden huwelijken georganiseerd volgens de traditionele Thaise Lanna stijl die volledig in het teken staat van zelfredzaamheid. De handen van de bruid en de bruidegom worden samengebonden en in de Bai Sri kommetjes worden muntstukken geplaatst om voorspoed voor het nieuwe paar te verzekeren. Dat klink niet super romantisch, maar wacht tot je de locatie ziet. Jouw bruiloft is er eentje om nooit meer te vergeten, tussen rijstvelden, omgeven door bergtoppen. Uiteraard moet je bijbehorende rituelen erbij nemen.

Bangkok en Hua Hin

Kleur jij graag buiten de lijntjes en doe je graag wat anders dan de anderen? Ga dan voor een urban wedding in Bangkok. De vele luxehotels in de Thaise hoofdstad vormen de ideale setting voor een huwelijk in een wereldstad. Nagenieten van je bruiloft kan je in het nabijgelegen Hua Hin, de oudste badplaats van Thailand. Deze is door haar ligging, mooie gebouwen en gemoedelijke sfeer een aanrader voor de start van een relaxte huwelijksreis.

Phuket en Krabi

Het zuiden van Thailand kent prachtig azuurblauw zeewater, witte stranden en idyllische eilanden. Ideaal dus voor een huwelijksfeest op het strand. De luchthaven van Phuket is een van de drukste provinciale luchthavens van Thailand, waardoor je gasten de huwelijkslocatie gemakkelijk kunnen bereiken.

Krabi kent dan weer indrukwekkende kalkstenen kliffen. Erg romantisch en ook zeer populair voor huwelijksfoto’s en net wat anders dan een gewoon huwelijksfeest op het strand.

Ko Samui

Ook in het Zuidoosten van Thailand zijn er prachtige eilanden te vinden. Naast de regio rond Phuket is ook Ko Samui een populaire locatie voor geliefden die in de schaduw van een palmboom in het huwelijksbootje willen stappen. Samen met Ko Samui zijn ook Ko Tao en Ko Phangan, die deel uitmaken van dezelfde eilandengroep, een ideale setting voor koppels die hun ja-woord willen geven in een romantisch maar exotisch paradijs.

Genoeg inspiratie dus voor een huwelijksfeest, -foto’s of -reis van je dromen. Thailand zal je niet teleurstellen.

Liefs Femke ♥

Meer inspiratie voor reizen en trouwen.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.