Warschau

WARSCHAU: EEN STAD VOL VERRASSINGEN

Midden augustus ging ik samen met mijn vriend naar Polen. We waren namelijk uitgenodigd voor een trouwfeest en maakten er meteen een citytrip van. De vlog verscheen eerder op mijn Youtube kanaal, maar vandaag bespreek ik uitgebreid de mooie plekjes van Warschau. 

Warschau

Zlote Tarasy shopping center

De eerste dag bevonden we ons in het Zlote Tarasy shopping center. Hier heb je uren shoppingplezier, dankzij de vele winkels, verdeeld over 5 verdiepingen. Het bovenste niveau mag je in principe niet echt meetellen, want daar zijn enkel bars en restaurantjes gelegen. De overige 4 verdiepen zijn gevuld met vele shops. Je vindt er vele lokale winkels zoals Rossmann ( de Poolse Kruidvat), maar ook vele internationale waaronder Sephora, Douglas, The Body Shop enzovoort. Van dure ( Hugo Boss, Lacoste…) tot goedkope winkels ( Pull & Bear, H&M,…). Je vindt het allemaal in Zlote Tarasy.

Warschau Warschau Warschau

Ook fans van het Hardrock café moeten zich naar hier begeven. Op de onderste verdieping kan je namelijk genieten van een fris drankje en/of lekker eten bij het wereldbekende Hardrock café. Wij dronken er een heerlijke cocktail en genoten van het zonnetje op het terras. Een shop zagen we helaas niet.

Warschau

Tot slot moet je er zeker en vast ook eens passeren voor de mooie architectuur. Het winkelcentrum bestaat namelijk uit 3 delen, waarvan er 2 grote gebouwen zijn. Het derde deel vonden wij het meest speciaal. Het bestaat uit alleen maar glas en ligt tussen de 2 grote gebouwen in. Het deed me eerlijk gezegd een beetje denken aan een slijmachtig iets wat tussen de 2 grote gebouwen kwam gevloeid. Ik laat je een foto zien. Dan snappen jullie hopelijk wat ik bedoel. 🙂

Warschau

Oude stad van Warschau

Het historisch centrum van Warschau, ook wel Stare Miasto genoemd, is een wijk gelegen in de binnenstad. Uiteraard is dit een van de meest toeristische trekpleisters, aangezien het hier vol staat met prachtige oude gebouwen en huisjes in de meest vrolijke kleuren. De wijk werd in 1980 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Gebouwen die je er kan vinden zijn het Koninklijk Paleis, Barbacane, enkele mooie kerken en kathedralen en vele gezellige pleintjes.

Dit vond ik een van de meest bijzondere plekjes. Warschau is namelijk een vrij moderne stad met vele hoge glazen gebouwen. Wanneer je toekomt in het historisch centrum, is daar niets meer van te zien. Het is alsof je plots in de tijd gereisd hebt. Terug naar vroeger. De mooie kleurrijke huisjes fleuren de stad helemaal op en maken je super blij. De mooie gebouwen laten dan weer een grote indruk achter. Gezelligheid op en top, vandaar dat je dit absoluut gezien moet hebben.

Warschau Warschau Warschau Warschau

Palac Kultury i Nauki

Beter bekend als het paleis van Cultuur & Wetenschap en een van de bekende symbolen van Warschau. Het paleis is het op twee na hoogste gebouw (237m) van Polen en heette oorspronkelijk het Jozef Stalin paleis van Cultuur & Wetenschap. Tegenwoordig wordt dit mooie gebouw gebruikt voor tentoonstellingen en kantoorruimtes. Ook vinden we er een bioscoop, theater en museum. We vonden het een zeer indrukwekkend gebouw met een speciale architectuur. Zeker de moeite om te bezichtigen.

Warschau Warschau

Lazienki Park

Wanneer je tot rust wilt komen, moet je naar het Lazienki Park. Hier vind je opnieuw tal van mooie gebouwen, maar dan midden in de mooie natuur. Zet me hier met een boek op een bankje en ik geniet. Of laat me gewoon wat rondkijken naar de mensen die er passeren. Zalig. Een gezellige picknick zie ik ook nog wel zitten met een groepje vrienden. Soit, het park heeft meerdere doeleinden. Voor ieder wat wils. Zo kan je ook een glaasje gaan drinken in een van de vele bars. Super gezellig en vooral veel rust. Het park zelf is zeer goed onderhouden en ziet er dus heel proper uit. Net als de gebouwen in feite. Deze zijn stuk voor stuk pareltjes en moet je gezien hebben.

Warschau Warschau Warschau Warschau Warschau Warschau Warschau Warschau Warschau

Botanical garden

Tot slot wil ik nog graag de botanische tuin bespreken. Deze is gelegen aan het Lazienki Park, maar is te bereiken via een aparte ingang waarvoor je ook inkom dient te betalen. Vele slaan deze tuin over, omdat het hun niet interesseert, of omdat ze geen kennis hebben van planten. Geloof me, wij hadden die kennis en interesse ook niet. Toch hebben we inkom betaald en hebben we enkele kilometers gewandeld in de mooie botanische tuin. Het was echt de moeite waard. Er stonden zeer veel verschillende planten en bloemen in de meest vrolijke kleuren en allen met hun eigen geuren. Zeer speciaal en echt een must see wanneer je in Warschau bent. Ook hier ervaar je rust en kan je genieten van de mooie natuur, midden in de drukke, moderne stad.

Warschau Warschau Warschau Warschau Warschau

Een stad vol verrassingen

Voordat ik naar Warschau vertrok had ik een arm beeld van Polen. Ik verwachte bijvoorbeeld niet dat het openbaar vervoer zo goed geregeld zou zijn. Ook de moderne gebouwen had ik niet meteen verwacht. Ik had eerder een beeld van oude, vieze gebouwen. Polen zag ik als een vies land, maar damn wat was ik verkeerd. Polen en dan vooral Warschau heeft me weten te verrassen, in de goede zin! Het openbaar vervoer is er veel beter geregeld dan bij ons in België. Treinen, bussen, metro’s komen allemaal op tijd. Dat kunnen we niet van ons klein Belgenlandje zeggen. Warschau was super proper. Je zag zeer weinig afval en viezigheden op de grond liggen. Dat vond ik zeer aangenaam. Ook de gebouwen waren heel mooi, zowel de oude als de nieuwe. Tot slot had ik ook mooie natuur niet verwacht. Ik was aangenaam verrast. Ik keer zeker en vast nog eens terug naar dit mooie land.

De vlog

Klik hier als je de video niet kan zien en hier om je te abonneren. 

Bedankt voor het lezen van dit artikel en het bekijken van de video!

Liefs Femke ♥

Klik hier voor meer reisartikels.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.