Pretty Little Liars

PRETTY LITTLE LIARS| WAT IK VAN DE LAATSTE AFLEVERING VOND

Deze week verscheen de allerlaatste aflevering van Pretty Little Liars. Na 7 jaar is het helaas gedaan met mijn favoriete serie en nemen we afscheid van Alison, Emily, Aria, Spencer, Hannah en de rest van de cast. Maar wat vond ik nu van die aller laatste aflevering? 

Pretty Little Liars: de laatste aflevering

Hoe eindigt het?

Na 7 jaar zoeken, komen we eindelijk te weten wie A.D. is.  Niemand minder dan Spencer’s zus, Alex Drake, zat jaren achter de anonieme sms’jes en spelletjes van A.D. Spencer is de eerste die hierachter komt, maar ook de anderen ontdekken het snel.  De reden dat Alex het leven van de liars zo zuur maakten, was jaloersheid. Alex leerde Wren kennen in een bar in Engeland. Wren dacht uiteraard eerst dat het Spencer was, maar integendeel, het was de tweelingzus Alex. Hij vertelde haar meer over het leventje van Spencer en haar vriendinnen. Alex was meteen extreem jaloers op dit leven, aangezien zij in moeilijkere situaties leefde.

Wren stelde Alex voor aan Charlotte, die op haar beurt Alex ‘het spel’ leerde. Alex was bevriend met Archer Dunhill en CeCe Drake, maar toen ze eenmaal meer wist over de moord op Cece ( haar halfzus), kwamen er enorme wraakgevoelens los en daar moesten de liars voor boeten.

Tot slot krijgen we ook een hoop trouw en baby informatie. Zo weten we nu wie de papa is van de tweeling van Alison en Emily, nl. Wren en verwachten Caleb en Hannah een klein liartje. Aria trouwt in de seizoensfinale uiteindelijk toch met Ezra en uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig.

Wat vond ik van de laatste aflevering?

Ik heb bewust geen theorieën vooraf gelezen, bang dat eentje wel eens zou kunnen kloppen. De laatste aflevering kwam dan ook als een bom binnenvallen bij me. Ik had totaal geen tweelingzus ( van Spencer) verwacht in de laatste aflevering, laat staan dat zij ( Alex) ook nog eens A.D. zou zijn. Een choque dus toen ik ontdekten wie al die jaren achter ‘het spel’ zat!

Ik zei constant: “wow dit is een gestoorde aflevering” en het was ook zo. Spencer die plots een tweelingzus heeft en A.D. is. Ezra die plots niet meer trouwt met Aria doordat hij samen met Spencer in de kooi zit gevangen van Alex. Wren die plots terugkeert. Het ontdekken dat Wren de papa is van de tweeling van Emily en Alison. Hannah en Caleb die plots een kleintje verwachten. Aria en Ezra die toch trouwen ( in een veel mooier kleed dan het eerste). Het waren constant verrassingen die ik totaal niet zag aankomen.

Toch denk ik aan de andere kant dat het verhaal een beetje ver is gezocht. Het was misschien net leuker geweest dat toch iemand van de liars A.D. was. Of iemand van de vriendjes. Nu, ergens snap ik het ook wel. Dit hadden al veel mensen voorspeld, waardoor de laatste aflevering ook minder choquerend zou zijn. Maar toch, Spencer’s tweelingzus. Het is wat ver gezocht uiteindelijk.

Ga ik PLL missen?

Natuurlijk! Het was mijn favoriete serie en ik was trouwe fan van in het begin. ( Ik heb zelf alle boeken gelezen ervan). Iedere woensdag plande ik een aflevering Pretty Little Liars in en moest het muisstil zijn. Op woensdag bleef mijn social media ook altijd uit, tot ik de volledige aflevering gezien had.  Op die manier kon ik geen spoilers zien. Ik heb 7 jaar lang gekeken naar deze serie en nu is het gedaan. Ik ga het enorm missen, want plots komt de tijd vrij die normaal diende om een aflevering te kijken. Wat ga ik daar maar mee doen?

Moest jij nog een leuke serie kennen voor me? Laat het zeker even weten in de reactie. 

Liefs Femke ♥

 

4 Comments

 • Nietzomaarsaar 6 juli 2017 at 15:50

  Ik vond het echt zo ver gezocht….Beetje een teleurstelling

  Reply
  • Femcetera 9 juli 2017 at 12:52

   Ja ik vond het ook spijtig… Zou leuker geweest zijn moest het iemand van de liars geweest zijn of van de vriendjes.. 🙂

   Reply
 • Beauty Treasures 18 augustus 2017 at 19:33

  Ik heb de seizoenen allemaal na elkaar gezien op Netflix. Gisteren heb ik de laatste aflevering gezien. Ik vond de serie zelf heel verslavend, maar vanaf het moment dat Charles, CeCe en uiteindelijk Charlotte bleek te zijn, vond ik de serie wel wat ver gezocht. Het leukste vind ik dat Hannah en Caleb getrouwd zijn en een baby verwachten. Zij hoorden gewoon echt samen :-).

  Reply
  • Femcetera 20 augustus 2017 at 11:41

   Ja ik vond het op het einde ook wel wat ver gezocht. Maar verder was het inderdaad een zeer verslavende serie. Ik stond iedere week vol spanning te wachten tot de nieuwste aflevering eindelijk online stond :p En inderdaad. Zo leuk dat Hannah en Caleb getrouwd zijn en een kindje verwachten. Zij mochten inderdaad nooit uit elkaar gaan. Ze waren gemaakt voor elkaar :p

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.