job

VASTZITTEN IN JE JOB

Bron foto

Niets zo vervelend wanneer je je elke dag naar het werk moet sleuren. Je doet je werk niet graag of het is simpelweg niet wat je ervan verwacht had. Realiteit voor vele mensen en daar wil ik graag verandering in brengen.

Vastzitten in je job

Elke dag jezelf naar het werk sleuren…

Vele mensen gaan niet graag naar hun werk en dat heeft zo verschillende redenen. Ofwel is hun takenpakket niet boeiend genoeg of niet wat ze er van verwacht hadden. Het kan ook zijn dat je niet overweg kan met je collega’s of simpelweg niet in contact komt met ze enzovoort. Dit lijstje stopt niet. Helaas maakt dat een mens ongelukkig, waardoor je jezelf elke dag uit bed moet sleuren om  weer naar dat werk te gaan waar je eigenlijk niet naar toe wilt. Harde realiteit, maar weet dat het anders kan. Weet dat dit niet hoeft.

Eigen ervaring

Ik heb dit zelf ook ervaren in een van de bedrijven waar ik werkte. Ik zat er alleen en kwam zelden met mijn collega’s in contact. Bovendien had ik te weinig werk, waardoor ik me vaak verveelde. Deze twee punten zijn nochtans super belangrijk voor me in een job en dat was er helaas niet. Het feit dat je best oude kleren droeg wegens stoffige werkomstandigheden, maakte me ook niet happy. Ik hou er net van om mooie kleren aan te doen naar het werk en om er netjes en verzorgd bij te lopen. Mijn zelfvertrouwen kreeg het hierdoor hard te verduren.

Ik kan echt zeggen dat ik ongelukkig was deze periode. Iedere zondag begon ik al te klagen dat ik niet wou gaan werken. Precies als een klein kind dat niet naar school wilt. En elke dag moest ik me uit bed sleuren en mezelf moed inpraten om naar het werk te gaan. De financiële zekerheid, een inkomen, dat hield me daar en dat houdt vele mensen op die ene werkplek. Ik heb dit 9 maanden kunnen volhouden, maar toen trok ik het niet meer. Tijd voor verandering!

Een nieuwe job, een nieuwe ik

En wat ben ik blij dat ik ben ontslaan, drie weken heb thuis gezeten en vervolgens via Secretary+ werk heb gevonden in een super tof bedrijf. Iedere dag sta ik met een glimlach op, wetende dat ik naar mijn leuke werk mag gaan. Toffe collega’s, een uitdagend takenpakket, verantwoordelijkheid, mooie kleren enzovoort maken nu deel uit van mijn dagelijks leven en ik ben gelukkig! Wat een verlossing.

Ik zou het iedereen dan ook aanraden. Vertrek gewoon op een werkplek waar je niet graag bent. Er zijn nog zoveel andere jobs! Je vindt heus wel iets. Blijf niet zitten en zoek simpelweg ander werk. Natuurlijk zorg je best dat je ander werk hebt, alvorens je ontslag in te dienen. Maar dat is niet altijd mogelijk uiteraard. Bovendien gaat een andere job ook niet volledig zijn wat je gestudeerd hebt of wat jouw droomjob is, maar dat is nu eenmaal de realiteit. Er zijn niet veel mensen die hun droomjob uitoefenen. De kans dat jij dat wel kan, is zeer klein. En op iedere job kan je wel iets aanmerken, maar ik denk dat je al zeer gelukkig mag zijn met toffe collega’s en een interessant takenpakket. Wees ook niet bang om te solliciteren voor zaken waar je minder kennis van hebt. Je kan altijd dingen leren en vergis je niet, je rolt snel in je nieuwe functie.

Veel succes met het zoeken naar jouw nieuwe job! Ik hoop dat ik jullie inspiratie heb gegeven.

Liefs Femke ♥

 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.