Dinner hotspot

BERLIJN// DINNER HOTSPOT

Dinner hotspot alarm! Berlijn heeft tal van leuke bars en restaurants, dus waar moet je in hemelsnaam gaan eten? Als je op zoek bent naar een goed vleesrestaurant, kan ik je alvast verder helpen en je minder keuzestress bezorgen. Escados is het antwoord!

Dinner hotspot: Escados

Escados is een grillrestaurant, gelegen op Alexanderplatz of Hackescher Markt. Hun menu bestaat uit salades, soepen, tapas, grill gerechten en desserts. Je hebt een ongelofelijk grote keuze. Zo heb je bij de grillgerechten keuze uit lam, kip, beef steaks, US-beef, burgers en nog veel meer. De grill gerechten worden altijd geserveerd met een lookbroodje en je kan er frietjes, een aardappel, rijst, gebakken uien en nog veel meer bij bestellen. Keuze genoeg dus en voor ieder wat wils.

Als echte vleeseter bestelde ik een pepersteak en mijn vriend mixed grill. Beide waren super lekker, te beginnen bij het lookbroodje. Was het omdat we mega veel honger hadden of was het broodje echt overdreven lekker? Geen idee, maar de smaak zat goed en ik verlangde naar meer! Mijn steak heb ik graag goed gebakken, maar ik weet dat dit op restaurant wel eens riskant kan zijn. Vaak zijn ze te goed doorbakken waardoor het een vrij droog stukje vlees is. Op restaurant vraag ik dus altijd ‘medium’, maar dit keer was ik het volledig vergeten en bestelde ik ‘goed gebakken’. Gelukkig zaten we bij Escados op de juiste plek, want mijn steak was goed gebakken en nog sappig. Zelden meegemaakt! Mijn vriend was ook heel enthousiast over zijn mixed grill.

Dinner hotspot

Mijn peper steak. Super lekker!Dinner hotspot

Mixed Grill van mijn vriend.

Service, sfeer en gezelligheid

Wij gingen naar Escados op de Hackescher Markt. Deze markt is op zich al een bezoekje waard, zeker ‘s avonds. De gezelligheid die er heerst, zorgt voor een bepaalde magie en dat vond ik zeer prettig. De Hackescher Markt is gelegen naast de mooie S-bahn in Harry Potter stijl. Achter deze kleine halte bevindt zich dus een heel gezellig pleintje omringd door eetgelegenheden. Escados is er een van en bevindt zich in het S-bahn gebouw ( met de deur aan het pleintje).

De inrichting van de zaak is precies wat je verwacht van een steakhouse. Het is er wat donkerder en uiteraard kunnen houten tafels, stoelen en decoratie niet ontbreken. Je tafel is niet gedekt met een gewoon mes, maar een steakmes en er hangt een gezellige sfeer binnen de zaak. Ook de bediening was super! Het personeel was zeer vlot en zeer vriendelijk. Het eten stond vrij snel op tafel hoewel de zaak goed vol zat. Regelmatig kwam iemand voorbij lopen om te kijken of alles nog in orde was en dat vond ik wel aangenaam. Volgens mij werd er echt op gehamerd dat iedere klant een goede service moest krijgen en dat iedere klant tevreden de zaak moest verlaten. Dat is top!

Ik raad je dit restaurant dan ook zeker en vast aan. Het eten was super, de service was dik oké en de prijs viel zeer goed mee.

Website: Escados

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.