persoonlijke update #2

PERSOONLIJKE UPDATE #2

Persoonlijke update #2. Vorig jaar schreef ik mijn eerste persoonlijke update over afstuderen en bouwen. Ondertussen zijn we een jaar verder en is er toch het een en ander veranderd. Tijd dus voor mijn tweede persoonlijke update!

Persoonlijke update #2

Bouwen

Vorig jaar schreef ik dat mijn vriend en ik op zoek waren naar een bouwgrond. Niet veel later vonden we deze en werden we eigenaars van ons eigen stukje grond. Al snel brachten we de lening in orde en gingen we op zoek naar een architect. Ondertussen is ons plan ( eindelijk) klaar en zijn we volop offertes aan het aanvragen bij aannemers. Spannend!

Uitgebreide bouwupdates kan je hier terugvinden. 

Trouwen

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik 02/09/2016 ten huwelijk gevraagd werd. Ik was compleet verrast en zei natuurlijk meteen JA! Aangezien ik hier al jaren van droomde, kon ik niet wachten met het plannen van mijn trouwdag. Ik had namelijk al enkele jaren een Pinterest bord waarop ik mooie afbeeldingen van trouwpartijen vast pinde. Allereerst kozen we onze trouwdatum, 14/04/2018. Vervolgens keken we welk budget haalbaar was voor ons en daarna kon het echte plannen beginnen. Ondertussen is er al heel wat geregeld zoals de feestzaal, de video- en fotograaf, de auto, mijn kleed enzovoort.

Voor meer info, check zeker even mijn aparte artikels in de categorie ‘Wedding’.

Nieuwe job

Midden mei 2017 werd ik ontslagen op mijn vorig werk. Er was namelijk te weinig werk voor me, waardoor ze me niet langer in dienst konden houden. Via VDAB kreeg ik dagelijks vele mails in mijn inbox, maar dat leverde niet zoveel op. Ik heb me dan ook ingeschreven bij Secretary Plus, aangezien zij gespecialiseerd zijn in meertalige bedienden jobs. Vooraleer ze me konden matchen met bepaalde vacatures, moest ik testen afleggen. Dit waren taaltesten, maar ook Microsoft office testen. Aan de hand van deze testen konden ze zien hoe goed ik wel degelijk was in Frans, Duits, Engels, Word, Excel en Powerpoint. Na de testen, ontvingen ze een rapport waarin een korte samenvatting en cijfers stonden over mijn kennis.

Nu kon het matchen beginnen! Al snel stelden Secretary plus Hasselt me bij drie bedrijven voor. Twee firma’s gaven snel antwoord en nodigden me uit voor een eerste gesprek, eentje in Sint-Tuiden, eentje in Hasselt. Niet veel later werd ik ook gecontacteerd door Secretary plus Geel. Ook zij hadden twee interessante jobs voor me gevonden in Tessenderlo en ook daar mocht ik op gesprek gaan. Niet veel later kreeg ik te horen dat ik op de twee plaatsen in Tessenderlo kon beginnen. Nu moest ik een keuze maken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Primagaz in Tessenderlo.  Woensdag 07/06/2017, nu jullie dit lezen, mag ik beginnen en ik vind het super spannend!

Berlijn

Nieuwe auto

Trouwe volgers weten dat mijn vriend en ik eind April in Berlijn zijn geweest voor een korte citytrip. Toen we thuis kwamen stond me een leuke verrassing te wachten. Mijn ouders hadden me vooraf al gezegd dat ze een nieuwe auto gingen kopen, met de bedoeling dat ik deze over enkele jaren kon overkopen. Ik heb dan ook de kleur en interieur mogen kiezen van de auto. Wat ik niet wist, was dat dit één grote grap was. De auto was voor mij bedoeld, vanaf het begin! Ik was natuurlijk compleet verrast en wist niet wat me overkwam toen ik de auto zag staan. Plots had ik mijn droomautootje, een Volkswagen Polo! Ik ben hier zo tevreden mee en zo dankbaar!

Blog update

Aangezien mijn blog ook bij mijn persoonlijkheid hoort, komt ook dit even ter sprake. Jullie hebben misschien gemerkt dat mei niet echt een succes was op gebied van bloggen en Youtube. Dit heeft één grote reden, nl. een dipje. Dit dipje kwam er doordat ik plots geen job meer had en dus ook geen inkomen ( zelf geen werkloosheidsuitkering). Nochtans moesten we gewoon verder onze lening afbetalen en verder sparen voor onze trouw. Ik had enorm bang dat dit niet meer zou lukken en was dus niet bepaald happy met deze toestand.

Ook kreeg mijn vriend een auto-ongeluk. Hij zelf had gelukkig niets, maar zijn auto is wel perte total. Plots zaten we met een auto minder, wat behoorlijk vervelend was.

Daarnaast zijn er ook grote verbouwingswerken bezig bij mijn vriend thuis. Een video opnemen was gewoonweg onmogelijk aangezien ze hier constant aan het boren waren en er veel lawaai aan te pas kwam. Ook artikels schrijven werd moeilijker en moeilijker, want de concentratie was spoorloos. Zeer frustrerend!

Tot slot zat ik ook constant met de bouw in mijn hoofd, aangezien we niet echt vordering zagen bij de architect. Balen tot en met dus, maar we zijn er gelukkig door heen. Nu ik terug een nieuwe job heb en zekerheid over mijn financiën, ben ik weer terug de oude en zit ik weer vol ideeën voor mijn blog en Youtube kanaal. Toch kan ik jullie nog niet veel nieuwe video’s beloven voor de maand juni, aangezien de werken nog steeds bezig zijn. Ik upload wanneer ik kan en doe uiteraard wel mijn best voor jullie.

Bedankt voor het begrip lieve volgers!

Liefs Femke ♥

2 Comments

 • Malou | Blonde Blossom 7 juni 2017 at 22:13

  Wat lief dat je een auto hebt gekregen van je ouders zeg! Perfecte afsluiting van de citytrip natuurlijk. En ik vind het ook ontzettend leuk voor je dat je gaat trouwen, dat lijkt me zo geweldig! Malou x

  Reply
  • Femcetera 10 juni 2017 at 14:17

   Dat vond ik inderdaad ook heel lief van mijn ouders Malou. En wat de trouw betreft: ik ben ook zeer blij ermee. Als je interesse hebt, ik heb een aparte categorie ‘ Wedding’, waar je al mijn trouwvoorbereidingen kan terug vinden. Vind ik zelf de allerleukste artikels om te schrijven 🙂

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.