Shoppen in Berlijn

SHOPPEN IN BERLIJN

Shoppen in Berlijn kan je als de beste. Ze zijn kampioen op gebied van warenhuizen en ook hun winkelstraten zijn een en al fun! Benieuwd waar je moet zijn voor de leuke winkels? Ik som het je graag even op!

Shoppen in Berlijn

KaDeWe – Kaufhaus Des Westens

Dit groot shopping walhalla is gelegen op de Tauentzienstrasse, in het verlengde van de Kurfürstendamm en is een echte must do! Het grootwaren huis heeft maar liefst 60 000m² verkoopoppervlakte, meer dan 380 000 verschillende artikelen en is daarmee ook het grootste warenhuis van Europa. In 1907 kreeg Adolf Jandorf het schitterende idee om KaDeWe op te richten, waardoor het warenhuis al meer dan 100 jaar bestaat. Ze verkopen er luxueuze beauty, kleding, schoenen, accessoires, interieurartikelen, speelgoed en nog zoveel meer.

Trek voldoende tijd uit voor dit grootwarenhuis, want je zal het nodig hebben. Ze hebber er immens veel en als je alles wilt zien, zal er veel tijd in steken. Neem ook voldoende geld mee, want je zal er ongetwijfeld vele mooie spullen spotten. Ik kocht er één beautyproduct van een merk dat zeer moeilijk in België te verkrijgen is, nl. Charlotte Tilbury. Ik kocht een matte revolution lipstick in de kleur ‘Bond Girl’. Ik ben er zeer tevreden mee, aangezien deze lipstick matte oogt, maar niet matte aanvoelt. Je lippen drogen er ook helemaal niet van uit. Top product! Ik betaalde hier € 30,- voor.

BIKINI Berlin

BIKINI Berlin ligt in een zijstraat van de Kurfürstendamm en de Tauentzienstrasse, nl. op de Budapesterstrasse. Deze shopping mall mikt op het hippe, trendy publiek. Je zal er dus minder bekende, maar zeer mooie merken tegenkomen met speciale collecties. Daarnaast vind je er ook vele pop-up boxes terug. Ook deze vond ik super mooi en enorm interessant. Verschillende locale merken tonen er hun collecties waardoor je local koopt, iets waar ik fan van ben!

Op de benedenverdieping van BIKINI Berlin heb je ook nog een ‘monkey window’. Dit is een heel groot raam dat uitkijkt op de mooie tiergarten ( zoo) van Berlijn en uiteraard op een kooi van aapjes. Op die manier ben je meteen betrokken met de natuur en kan je de vele aapjes bewonderen in hun kooi. Ik vond het een schitterend idee.

Bij BIKINI Berlin kreeg ik 2 mooie fashionitems van mijn vriend. Beide zijn van het merk Samsoe & Samsoe, een prachtig Scandinavisch merk. Het merk is ook verkrijgbaar in België en Nederland, maar doordat het minder populair is, is het moeilijker te verkrijgen hier.
Allereerst kreeg ik prachtige sneakers van mijn vriend cadeau. Deze zijn blauw en zijn van een mooi glanzend stofje. De zool is wit en je krijgt je schoenen dicht aan de hand van klittenband. Zo’n schoenen had ik nog niet en zijn een mooie toevoeging aan mijn schoenenstash. Daarnaast kreeg ik ook nog een bandeau top. Ook deze is blauw en heeft een soort kanten patroon. Ook deze vind ik super mooi voor in de zomer! Vaak heb je dan open topjes aan waar een gewone bh niet mooi onder staat. Zulke bandeaus zijn ideaal voor onder open topjes. Ik ben dan ook enorm blij met deze aanwinst.

Kurfürstendamm

Een van de bekendste shopping straten van Berlijn is de Kurfürstendamm. Toch viel deze me een beetje tegen. Deze straat was veel te breed waardoor het niet gezellig winkelen was. Bovendien reden er ook constant auto’s en moest je continue de straat oversteken om winkels aan de andere kant van de straat te bezichtigen. De Kurfürstendamm is ook een straat met vele designerwinkels. Het kan dus goed zijn dat deze winkels – net als bij mij- niet binnen je budget passen. Tot slot moet je ook weten dat de winkels pas starten in de helft van de straat. Stap dus niet af aan de S-bahn halte ‘Halensee’, maar aan ‘Adenauerplatz’.

Friedrichstrasse

De Friedrichstrasse begint in feite vanaf Checkpoint Charlie. Deze straat bevat in tegenstelling tot de Kurfürstendamm betaalbare winkels en is veel gezelliger. Je vindt er winkels zoals Douglas, Lush, Superdry, dm, GEOX enzovoort. Verder heeft deze straat ook 2 grote warenhuizen, waarover ik dadelijk meer vertel. Zeker de moeite waard dus!

Galeries Lafayette

Berlijn kent vele warenhuizen. Daar zijn ze echt de beste in. Op Alexanderplatz heb je een zeer grote ‘Alexa’, op de Friedrichstrasse vind je er twee en dan zal ik maar zwijgen over de rest die je er nog vindt. De meest indrukwekkende vond ik Galeries Lafayette. Deze kennen jullie misschien uit Parijs, maar ook Berlijn kent er nu eentje. De buitenkant is prachtig door zijn vele glaspartijen, maar de binnenkant is pas adembenemend.

Wanneer je binnenkomt zie je opnieuw zeer veel glas. Dit maal in kegelvorm, zowel langs boven als naar beneden. De foto hierboven maakt het duidelijk denk ik. Hier had ik geen woorden voor. Het is echt prachtig in elkaar gestoken! Galeries Lafayette verkoopt net als KaDeWe beauty, fashion, accessoires, schoenen enzovoort. Zeker de moeite waard!

Hebben jullie al eens geshopt in Berlijn? Wat waren jullie favoriete shops?

Liefs Femke ♥

Lees ook zeker mijn grote tip van de Berlin Welcome card!

2 Comments

 • Saar 11 mei 2017 at 13:02

  Oh ben er ooit ook geweest! Echt super hè

  Reply
  • Femcetera 11 mei 2017 at 13:16

   Ja echt super! Alleen wist mijn vriend vooraf niet dat Berlijn een shopping walhalla was. Hij was op het laatste al die winkels en vooral grootwarenhuizen zo beu als koude pap 🙂 En ik kreeg er maar geen genoeg van 🙂 Oeps

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.