Dublin

DUBLIN CITYGUIDE

Enkele jaren geleden ging ik voor de eerste keer naar Dublin. Eerlijk gezegd had ik er niet veel van verwacht, maar daar heb ik me duidelijk in vergist. Dublin is zo mooi en heeft zoveel te bieden. Laten we alles even op een rijtje zetten in deze cityguide.

Dublin cityguide

Monumenten

Millennium Spire

Wanneer je in Dublin bent, kan dit monument wel dienen als herkenningspunt. De Millennium Spire is 120m hoge pin midden in het centrum op de O’ Connelstreet en is op vele plaatsen in Dublin duidelijk zichtbaar. Aangezien onze hostel in de buurt lag van deze Spire hebben wij deze altijd als herkenningspunt gebruikt en dat was enorm handig.

Hoewel het een vrij simpel en modern monument is, is het toch indrukwekkend. Wanneer je bij de Millennium Spire staat en naar boven kijkt, lijkt deze pin wel oneindig door te gaan in de lucht. Zeer fascinerend. Bovendien vraag je je ook werkelijk af hoe zoiets kan blijven staan. Beneden heeft deze pin een diameter van 3 meter, maar deze wordt uiteraard dunner en dunner naarmate hoogte.

Kathedralen

Niets speciaals, maar je moet ze toch eens gezien hebben. Vooral de St. Patricks Cathedral.

Christ Church Cathedral 

Parken

Je gelooft het misschien niet, maar in de druk bezochte stad Dublin vind je ook een oase van rust in de vele parken. Zo gingen wij naar het St. Stephen’s green park. Dit mooie park is gelegen tegenover het shopping center St. Stephen’s Green. Het park ziet er enorm verzorgd uit en is best groot. Je hebt er ook mooie prachtige vijvers waar vele eenden vrolijk in rond zwemmen. Het park is echt een must als je even tot rust wilt komen.

Beleef Ierland als een echte Ier

Temple bar

De Temple bar kent 2 betekenissen in Dublin. Allereerst is het een bepaald gebied in Dublin waar je vooral het uitgangsleven kunt vinden. Je vind hier dus vele pubs, discotheken enzovoort. Daarnaast bestaat er ook een echte pub die ‘Temple Bar’ heet en deze ligt uiteraard ook in dit gebied. Deze pub is toch wel de bekendste in het Temple Bar district. Je herkent hem aan de prachtig rode kleur zoals je op de foto kunt zien. Ik ben zelf nooit binnen geweest, maar volgens mij is het niet meer dan een bruin café. Of je nu binnen gaat of niet, de Temple Bar ziet er langs buiten alvast fantastisch uit en dat maakt dat je er toch eens langs moet wandelen.

Fat frog

Wanneer je in Ierland bent, moet je een pub bezocht hebben. Bestel daar zeker en vast eens een Fat frog. Dit is een groene en enorm zoete cocktail waar ik grote fan van ben en wat ook gemakkelijk zelf te maken is als je eenmaal terug thuis bent. Je mixt 1 flesje Smirnoff ice met 1 flesje Bacardi Breezer orange en 1 flesje WKD blue en klaar is kees! Laat het smaken. Schol!

National Leprechaun museum

Ierland staat bekend om de kleine dwergjes in het groen met rosse baard. Deze dwergjes noemen Leprechauns en daar moesten ze uiteraard iets mee doen aangezien dit een van de symbolen van het land is. Zo ontstond het national Leprechaun museum, een dikke aanrader als je er met kindjes bent. In dit museum word je omgetoverd tot Leprechauns en beleef je een dag zoals de kleine dwergjes. Je kan je alvast inbeelden dat alles veel groter is dan voor ons, aangezien ze kleiner zijn. Je zal dus heel veel moeite moeten doen om in de mega grote zetel te kruipen bijvoorbeeld. Uiteraard ga ik niet alles verklappen. Dat is aan jullie om te ontdekken, maar het is wel een echte aanrader voor groot en klein.

Jameson of Guinness

Whiskey en Guinness bier, ook daar staat Ierland om bekend. Ik raad je dus aan een van beide te bezoeken. Wij gingen voor Jameson, de Whiskey stokerij en dat was enorm indrukwekkend. We kregen een tour met gids door het museum. Hierin zie je vooral hoe ze de whiskey maken en welke apparaten ze allemaal gebruiken. Erg interessant, hoewel ik zelf geen whiskey fan ben. Achteraf kregen we nog een drankje aangeboden op basis van Jameson whiskey. Helaas voelde ik me op dat moment niet lekker waardoor ik niet geproefd heb. Maar ik hoorde veel ‘mmm’ en ‘oh das lekker’ rondom me, dus het zal wel goed geweest zijn. Tot slot hadden ze ook een winkeltje met wat merchandise. Heel tof voor de verzamelaars of fans van Jameson whiskey.

Shoppen

Straten

Dublin kent 2 mooie winkelstraten, nl. Henry street en Grafton street. Henry street is meer bekend om de goedkopere winkels en ketens. Grafton street daarentegen heeft vele dure, maar ook zeer mooie winkels. Deze laatste is ook autovrij, wat super aangenaam is.

St. Stephen’s Green shopping center

Niet alleen het park is de moeite waard, ook het shopping center. Het gebouw zelf is enorm indrukwekkend, zowel langs de buiten- als binnenkant. Ik heb enkele foto’ van binnen en deze foto’s ga ik gewoon voor zich laten spreken. Je zult wel zien wat ik bedoel.

Heb jij de kriebels gekregen om het Ierse geluk te gaan ontdekken? 

Andere reisverhalen kan je hier terugvinden. 

Liefs Femke ♥

2 Comments

 • Griet 31 maart 2017 at 20:08

  Ik ben verschillende jaren geleden naar Dublin geweest en herinner me het park en The Temple Bar nog goed! Ook shoppen vond ik er erg fijn 🙂

  Reply
  • Femcetera 2 april 2017 at 10:13

   Klopt inderdaad Griet. Je had er vele mooie winkels, zelf een Ted Baker winkel apart!<3

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.