Vriendschappen

VRIENDSCHAPPEN

Vriendschappen, sommige hebben er oneindig veel, anderen kunnen ze op één hand tellen. Toen ik Lotte haar filmpje zag kon ik me wel vinden in haar verhaal en net daarom wil ik vandaag ook mijn verhaal doen. Lees of kijk je mee?

Vriendschappen

Voor degene die het verhaal liever horen, heb ik een YouTube video gemaakt. De link kan je hieronder vinden. Onder de video begint mijn tekst, voor de mensen die het liever lezen.
Disclaimer: Ik wil hiermee geen medelijden creëren. Ik wil gewoon duidelijk maken dat vriendschappen niet vanzelfsprekend zijn en dat niet iedereen gemakkelijk vrienden maakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak kan je er zelf niets aan doen. Bloggers, vloggers en influencers lijken vaak het perfecte leventje te hebben, maar niets is minder waar. Dat wil ik hiermee nogmaals bewijzen.

 Klik hier als je de video wilt zien en klik hier om je gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Mijn verhaal

Als ik terugkijk op mijn vriendschappen, valt me toch wel één ding meteen op: ik had altijd 1 beste vriend(in) en meerdere “vrienden”/ “kennissen”. Dat begon al in de kleuterklas en is in feite nooit gestopt. In de kleuterklas en de lagere school had ik mijn beste vriendin Kim. In het middelbaar heb ik het eerste jaar niet echt vele nieuwe vrienden gemaakt. Ik had er geen nood aan vermits er mensen van de lagere school bij me in de klas zaten. In mijn 2de middelbaar kwam daar ook nog eens mijn nichtje bij, dus echt nood aan nieuwe vriendschappen had ik niet. In het 3de of 4de middelbaar kwam Roxy naar onze klas. Dit werd plots mijn beste vriendin en dat was zo leuk! Zij was zoveel losser dan me, waardoor ik stilletjes aan veranderden van het verlegen meisje naar de losbol.

Nadien ging ik naar de hogeschool en daar is het een beetje misgelopen. De eerste studie die ik deed, viel nog mee, maar erna is het alleen maar bergaf gegaan. Ik had wel enkele vriendinnen rond me, maar ik had niet de behoefte om heel mijn leven met die persoon te delen. Je kan je misschien afvragen wat daar erg aan was, want ik had vrienden. Wel…

Vertrouwenspersoon

Ik mag zeker en vast niet klagen dat ik geen vrienden heb gehad. Die had ik absoluut en daar ben ik ook heel blij om. Anderen hebben soms geen vrienden, dus op dat vlak mag ik echt niet klagen. Wel heb ik mijn beste vriend(in) altijd gezien als een vertrouwenspersoon. En na mijn middelbaar ontbrak dat in mijn leven. Dat komt natuurlijk ook doordat ik het moeilijk heb met iemand te vertrouwen. In het verleden vertrouwde ik mensen veel te snel, waardoor ik wel eens enkele tegenslagen gekend heb. Iemand wint mijn vertrouwen pas als ik deze ook door en door ken en niet eerder. Gelukkig heb ik nu mijn vriend die ik ook aanschouw als beste vriend en waar ik alles tegen kan zeggen. Maar bepaalde dingen zijn toch vrouwenzaken en die bespreek je toch liever met een vriendin. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld geen behoefte aan mijn make-up verhalen, dat is iets om te delen met je vriendin.

Een gemis

Mijn vriendinnetje Kim ben ik uit het oog verloren sinds het middelbaar. We zaten in andere school en zagen elkaar dus weinig. Datzelfde is in feite gebeurd met Roxy na het middelbaar. Zij ging in Breda studeren, ik in Hasselt. We spraken elkaar af en toe via Facebook, maar echt afspreken deden we niet. We hadden beide ook ons rijbewijs niet, wat het afspreken al heel wat moeilijker maakte. Roxy heb ik thans altijd als mijn zus beschouwd. Ik kon daar zo goed mee overweg en we hadden ook zeer veel gemeenschappelijke interesses. Ik kon echt alles met haar delen en ze stond ook altijd voor me klaar. Zo iemand mis ik nu wel echt in mijn leven. Ik heb wel vele vrienden, maar toch heb ik met niemand dezelfde band als toen met Roxy. Mijn vrienden nu hebben kinderen, wonen samen, zijn getrouwd en hebben hele andere interesses dan mij. Ik kan bij niemand echt mijn verhalen kwijt en dat is dan ook de reden waarom ik gestart ben met bloggen. Hier kan ik mijn verhalen op delen en wie ze wilt lezen, leest ze en de anderen niet.

Uit het oog, maar nooit uit het hart

Roxy spreek ik de laatste tijd weer iets meer. Hoe dat gekomen is? Geen idee. Het was er plots. Onlangs hebben we, na 2 jaar gemis, elkaar nog eens gezien en oh wat was dat leuk! Het voelt  telkens weer alsof we elkaar nooit uit het oog verloren zijn. Zij is nog steeds dezelfde, net als mij.  Zij snapt mij, ik snap haar. Roxy lacht met mijn humor, ik met de hare. Zij kent mijn karakter, ik ken het hare. Het voelt zo fijn om haar terug te hebben als vriendin. Roxy zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, ondanks we elkaar een hele tijd niet gezien hebben. Ze blijft mijn beste vriendinnetje en wat mij betreft hebben we een unieke band samen! Ik hoop dan ook, nu we beide ons rijbewijs hebben, dat we elkaar vaker gaan zien en dat ze eens vaker zal langskomen wanneer mijn vriend en ik in ons huisje wonen.

Toekomst

Vriendschappen

De laatste jaren heb ik het zeker en vast wat moeilijker met nieuwe vriendschappen, omdat ik die vriendschap altijd vergelijk met de band die ik met Roxy had/heb. Bijna niemand kan hieraan tippen en dat maakt dat ik mensen niet snel toelaat in mijn leven en dat ik ze ook niet snel vertrouw. Ik ben er wel vriendelijk tegen hoor, maar ik vertel gewoon niet veel. Ik heb geen behoefte om alles met hen te delen.

Toch hoop ik dat het binnenkort beter zal gaan als we eenmaal in ons huis zitten. Een nieuwe omgeving en buren die je dagelijks ziet. Normaal ontstaan daar wel nieuwe vriendschappen uit. Bovendien kan ik dan ook huidige vriendschappen verder ontwikkelen. Nu hebben we vaak weinig tijd ( door de planning van de bouw en trouw) en hebben we ook geen plaats om mensen te ontvangen. Dat hebben we dan wel. Als we elkaar regelmatig zien, dan twijfel ik er niet aan dat ook deze vriendschappen verder ontwikkeld zullen worden. Zeker bij de mensen waarvan de interesses gezamenlijk zijn met de onze.

Bloggen

Daarnaast ben ik enorm blij dat ik het bloggen heb gehad. Op die manier kon ik toch mijn verhaal kwijt en mensen die het interessant vonden, lazen het ook echt. Dankzij het bloggen heb ik ook zoveel nieuwe mensen leren kennen en sommige beschouw ik al echt als vriendinnen (Nele, Romina en Nies). Ik hoop dat dit in de toekomst alleen maar gaat toenemen. Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen en vind het ook super om nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde interesses delen.

Hoe staan jullie tegenover nieuwe vriendschappen? Ben ik de enigste die me zo voelt?

Liefs Femke ♥

 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.