Fiancee journal

FIANCEE JOURNAL// HET DOE-BOEK VOOR BRIDES-TO-BE

Ik ben al een tijdje druk bezig met het plannen van onze trouwdag. Helaas ken ik er niet zo heel veel van, dus deed ik beroep op het boek ‘Fiancee journal’. Een doe-boek dat speciaal ontworpen is voor brides-to-be door Charmaine James, een ervaren weddingplanner.

Zelf wou ik geen weddingplanner onder handen nemen. Ik ben zelf iemand die heel graag dingen regelt en plant, waardoor ik dit niet uit handen kon geven. Ik heb eerst mijn standaard vriend Google geopend en daar ben ik in beginnen te zoeken naar tips, ideeën, informatie enzovoort.  Al snel merkte ik dat er enorm veel ideeën te vinden waren, maar weinig informatie en tips. Vermits dit geen groot succes was, besloot ik aan mijn nicht te vragen. Zij wist ons wel wat tips te geven, maar daar hield het ook bij op. Bovendien had ik ook geen zin om haar bij elke beslissing te contacteren. Dit moest anders!

Fiancee Journal

Via Instagram ontdekte ik ‘Fiancée Journal’. Ze hadden een bijzondere mooie feed en het boek zag er prachtig uit. Ik besloot hun site te bezoeken en wou graag meer weten over het boek. In eerste instantie dacht ik namelijk dat het een Engelstalig boek was, maar dat is het gelukkig niet. Het boek is volledig Nederlandstalig, waardoor ik alles goed begrijp. Met zijn 292 pagina’s is het boek ook niet bepaald dun te noemen. Alles zit goed gebundeld en je hebt dus 292 pagina’s lang inspiratie, advies, tips, checklists, vragenlijsten enzovoort. Heel handig!

Vragenlijsten, checklists en experts aan het woord

Het boek begint met een leuk vragenrondje. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Waar was jullie eerste date? Waarheen ging jullie eerste reis? Enzovoort. Voor elke vraag is één pagina voorzien die je helemaal kan volschrijven met jullie verhaal.

Vervolgens krijgen we een algemene checklist voor een korte en lange verloving. De lange begint op ongeveer 12 maanden voor het huwelijk. De korte verloving start bij ongeveer 6 maanden voor het huwelijk. Op die manier heb je een idee wanneer je wat moet regelen en dat is super! Deze lijst raadpleeg ik regelmatig, want zulke dingen wist ik natuurlijk niet allemaal op voorhand. Zo dacht ik pas te beginnen aan een gastenlijst 3 à 2 maanden voor het huwelijk, maar niets is minder waar. Hier moet je nu (1 jaar op voorhand) al goed over nadenken.

Na deze checklists komen experts aan het woord. Zo schreef Amy Vandeputte, personal coach, over voeding en training. Marijke Eerens, dating- & relatiecoach, geeft je dan weer tips om de passie in je relatie te bewaren, ook na het huwelijk. Mede blogger Peggy Timmermans schreef dan weer over make-up en Ashley De Leener over haarstyling. Stuk voor stuk enorm interessante hoofdstukken met enorm veel handige tips.

Minpuntje

Helaas vond ik één hoofdstuk van de experts een beetje overbodig, nl. het hoofdstuk van Dr. Olan Karavani, geneesheerspecialist en huidtherapeut. Hij schreef grotendeels over mogelijk medische hulpmiddelen zoals Botox, hyaluronzuur enzovoort. Persoonlijk vond ik dit ongepast. Ik mag misschien ook wat beginnende rimpeltjes hebben, maar deze ga ik echt niet wegwerken voor mijn huwelijk. Pieterjan is voor mij gevallen hoe ik ben, niet voor het schoonheidsideaal. Vandaar dat ik hier wat gemengde gevoelens bij had. Maar laat ik ook duidelijk zijn dat dit echt het enige minpuntje aan dit boek is.

 Aan de slag

Na de experts is het jouw beurt aan de hand van ‘werkblaadjes’. Deze gaan over het budget, de gastenlijst en hun tafelschikking, contacten, ceremonie, trouwgeloften, wedding day kit, en D (ream) day. Deze werkblaadjes zijn enorm handig en gebruik ik bij iedere stap.

Zo legden we onlangs onze feestzaal vast. Ik had hierbij in feite niet veel vragen, totdat ik het boek opendeed. Hierin stonden allerlei vragen die we konden stellen bij het vastleggen van de zaal. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik een heel deel vragen over het hoofd had gezien. Vragen zoals wat gebeurt er met het eten wat overblijft? Wanneer moet het resterend bedrag betaald worden? Kunnen we op voorhand het eten proeven? Hoe zit het met een eventuele annulering? Ik had er allemaal niet bij stil gestaan, maar dankzij dit boek heb ik de juiste vragen kunnen stellen en zijn er (denk ik) geen onaangename verrassingen meer de dag zelf op gebied van onze feestzaal.

Mijn mening

Ik zou het boek zeker en vast aanraden aan alle brides-to-be! Dankzij dit boek plan je je eigen bruiloft efficiënt en zonder onaangename verrassingen. Het boek en dan vooral de experten geven vele tips en advies waar we allen mee aan de slag kunnen.  Je krijgt een duidelijk overzicht in je voorbereidingstijd en begint daardoor op tijd met elke stap/ beslissing. Verder vind ik het ook heel fijn dat je kan schrijven in dit boek. Daardoor is in feite een notitieboekje wat je naar iedere afspraak kan meenemen. Super handig, want zo vergeet je niets!

Ben je van plan een weddingplanner onder armen te nemen? Dan kan deze boek alsnog enorm interessant voor je zijn. Weddingplanners komen namelijk met ideeën en tips, maar jij zal het alsnog samen met je partner moeten beslissen. Zo kan de weddingplanner wel zoeken naar een feestzaal voor jullie, maar ze zal vooraf toch moeten weten hoeveel gasten jullie ongeveer willen uitnodigen en in welke stijl jullie willen trouwen. En net deze beslissingen kan je neerpennen in dit boek.

Een dikke aanrader dus! Het boek ziet er niet alleen fantastisch uit. Het is ook qua inhoud fantastisch.

Liefs Femke ♥

Fiancee Journal is online te koop voor €45.

 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.