JA! IK WIL MET JE TROUWEN!

Degene die mijn vakantievlogs gezien hebben, weten het al langer: mijn vriend en ik zijn verloofd! Wij gaan trouwen! Hoe, waar, wanneer, de ring en mijn reactie op het aanzoek vertel ik uitgebreid in dit artikel. Lees je mee?

Trouwen

Het aanzoek

Maandag 29 augustus 2016 vertrok ik samen met mijn vriend op vakantie naar Sicilië. We kwamen laat aan en besloten lekker iets te gaan eten en erna te gaan slapen. De volgende ochtend stond ik op en had ik enorm veel zin om naar het strand te gaan. Na enkele uren strand zijn we terug naar het hotel gekeerd, want mijn vriend was fel verbrand door de zon. De volgende 2 dagen hebben we rustig aan gedaan en zijn we stadjes gaan bezichtigen. Dag 5 besloot de historische dag te worden, want we gingen naar de Etna. Een van de meest actieve vulkanen ter wereld.

Sicilië

Mijn vriend had de ring hier in de voorzak van zijn trui zitten. Lekker duidelijk, maar ik had het totaal niet door.

We startte op 1329 meter op de parking. Daar namen we de kabelbaan tot 2500 meter. Erg hoog en vooral enorm mistig. Dat was een beetje jammer, want je kon natuurlijk niet ver zien. Af en toe gaf de zon ons toch enkele zonnestralen, waardoor we de Etna al beter zagen. Toch was dit voor ons nog niet genoeg. We wouden nog hoger, dus namen we de jeep/bus om naar 2900 meter te klimmen. Op die hoogte was een gids verplicht, dus daar aangekomen volgde we onze leader ( follow the leader leader leader, follow the leader * klap klap*). Hij nam ons mee naar de kraters van de 2 meest recente uitbarstingen. Enorm indrukwekkend, maar opnieuw dook af en toe de mist op en kon je niet ver zien. Lava was er ook nog steeds niet te bespeuren en dat hebben we uiteindelijk ook niet gezien. Jammer, maar helaas niets aan te doen. Na de gids zijn uitleg konden we terug naar de auto of zelf nog wat rondneuzen. Wij opteerden voor dat laatste, althans dat besloot mijn vriend. Ik had er niet zo’n zin in en wou graag gewoon naar de auto. Ik had honger, moest naar de wc, had het koud enzovoort.

En toen gebeurde het…

Hij wou me constant meenemen naar een rustig plekje en dat vond ik een beetje vreemd. Na lang tegenstribbelen ben ik mijn vriend uiteindelijk gevolgd naar een rustig plekje. Opeens, zonder dat ik ook maar van iets door had, ging hij op zijn knieën met de vraag: “Schatje, wil je met me trouwen?”. Een zalig moment om echt nooit meer te vergeten. Ik moest niet huilen, want zo’n gevoelige tante ben ik niet. Maar mijn geluk kon wel niet op. Hier droomde ik al zolang van. Hier had ik zo om gezeurd al die jaren en eindelijk was het moment daar! Mijn oorspronkelijke reactie kan je terug vinden in de vlog.

Natuurlijk zei ik volmoding ja, want ik wou natuurlijk niets liever. Een foto of video hebben we er helaas niet van, omdat ik uiteindelijk te koppig was. Mijn vriend zei nog op voorhand: “film nu maar”. Maar ten eerste had ik niet door wat er ging gebeuren en ten tweede zat mijn hoofd bij een warme auto, een wc en veel eten. Dat vind ik natuurlijk achteraf wel jammer, vandaar dat we misschien nog een shoot gaan doen, waarin hij het aanzoek naspeelt. Op die manier hebben we toch een foto van ons samen.

Maar goed, nadat ik Ja had gezegd, besloten we terug te keren naar de auto. Toen we de bus/jeep opstapte werd er opeens massaal in de handen geklapt voor ons. Die mensen hadden het dus zien gebeuren! Wauw, wat voelde ik me speciaal. Een Engels koppel langs ons vroeg ook meteen om de ring te zien en wenste ons veel geluk toe samen. Erg vriendelijk natuurlijk en zo had ik het nooit verwacht. Wat een dappere vriend heb ik toch! Persoonlijk zou ik het niet gedurfd hebben waar mensen bij waren, maar hij dus wel. Fantastisch!

De ring

Ik wil jullie natuurlijk ook nog even de ring laten zien, want ik denk wel dat jullie allen daar nieuwsgierig naar zijn. De ring is gekocht in Mechelen bij Jan Maes. Mijn vriend werkt daar in de buurt en is deze 2 maanden op voorhand gaan laten maken bij hem. Voor de jongens die meelezen: 2 maanden op voorhand is ietsjes te laat. Jan heeft serieus zijn best moeten doen om mijn ring op tijd af te krijgen, want ja hoor, het is een one of a kind. De ring zelf is van roze goud, mijn favoriete kleur ( en dat wist mijn vriend ook). Daarop is een zilveren constructie gebouwd voor de diamantjes. Heel erg mooi en het zilver valt enkel op als je hem langs de zijkant bekijkt. Doordat deze ring 2 verschillende kleuren  heeft, kan je hem zowel combineren met andere roze gouden juwelen, of zilveren juwelen. Zo ver had mijn vriend waarschijnlijk niet doorgedacht, maar ik ben er wel tevreden mee. Ik had me geen mooiere verlovingsring kunnen voorstellen. Ik ben super gelukkig en heb toch wel mijn twijfels of ik een mooiere trouwring ga vinden. Spannend!

Trouwring Trouwen

Sorry voor deze spam aan foto’s van mijn verlovingsring, maar hij is ook zo mooi!

Het aanzoek gebeurde dus in Sicilië, op de Etna, op 2900 meter. Sinds 2 september, rond 13u gaan wij dus als verloofden door het leven. Ik kan het nog steeds niet geloven dat dit me overkomen is. Ik ben de gelukkigste vrouw op aarde en leef op een roze wolk sinds het aanzoek. Hier droomde ik al van toen ik klein was. Hier zeurde ik al jaren over. Een droom die uitkomt.

Blijf dus zeker geloven in je dromen, want je ziet, ze kunnen uitkomen!

Liefs Femke ♥

2 Comments

 • Romina 10 oktober 2016 at 10:30

  Nogmaals dikke proficiat allebei! Ben echt superblij voor jullie! ?? en de ring is inderdaad echt prachtig! Heeft hij goed gedaan! ?

  Reply
  • Sparklesofmakeup 10 oktober 2016 at 16:40

   Ooh dankje Romina! Zo lief! Ik zal het compliment doorgeven aan mijn vriend. Hij zal er blij mee zijn 🙂 Het was echt een droom die uitkwam!

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.