PERSOONLIJK| UPDATE #1

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik heb al enkele keren gedacht dat ik meer persoonlijke dingen wil delen op mijn blog, maar tot enkele maanden geleden zat ik op school en waren mijn dagen iedere dag hetzelfde. Niet veel boeiends, maar!!! Vandaar is hier mijn eerste persoonlijke update op mijn blog! Benieuwd wat er ondertussen verandert is en wat ik zo graag met jullie wil delen? Je ontdekt het hier! 

AFSTUDEREN

Ja jullie lezen het goed. De kans is heel erg groot dat ik in juni zal afstuderen als accountant-fiscalist aan de PXL in Hasselt! Ik ben op alle examens van december en maart geslaagd en ben nu volop bezig met mijn stage en bachelorproef. In juni heb ik geen examens meer, dus ik zou al op mijn stage of bachelorproef moeten buizen om niet te kunnen afstuderen in juni. Nu, ik denk niet echt dat het zo ver zal komen. Mijn stage doe ik bij Vandersanden Group ( steenfabriek) en verloopt erg vlotjes en aangenaam. Natuurlijk krijg ik redelijk typische stagiair taakjes zoals klasseren, brieven plooien, post verdelen, … Maar daar geniet ik wel van, want een hele dag op een computer met alleen maar cijfertjes voor mijn neus is niets voor mij. Ik hou van afwisseling.

Ook de bachelorproef begint vorm te krijgen. Onze inhoud hebben we zo goed als verzameld. Het is nu gewoon een kwestie om alles in een mooi document te gieten en dan te laten printen. Verder dient er ook nog een PowerPoint gemaakt te worden en een folder. Daar kijk ik het meest naar uit op dit moment. Dat zijn leuke taakjes. 14 juni moet ik deze bachelorproef dan nog gaan verdedigen samen met een klasgenote. Die dag zal enorm zenuwslopend zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal komen.

Ik kijk er enorm naar uit om in juni eindelijk af te studeren. Op mijn 24ste studeer ik eindelijk af! Nogmaals, eindelijk! Ik heb er nu echt wel genoeg van en ben klaar om in de bedrijfswereld aan de slag te gaan. Willen jullie misschien een artikel waarin ik verklaar waarom ik pas op mijn 24ste afstudeer? Het heeft alles te maken met studiekeuze. Laat maar weten in de reacties! 

BOUWEN

Ook dat lezen jullie erg goed. Ik zit op dit moment nog op school, maar toch zijn mijn vriend en ik op zoek naar bouwgrond. Nu, hij is ook al 30 jaar, dus voor hem is het zeker en vast niet te vroeg. Voor mij in feite ook niet echt, want ik ben heel erg graag op mijn eentje of met mijn vriend samen. Lekker rustig. Zalig! Onze eerste gedachte was om samen eerst iets te gaan huren, maar daar zijn we uiteindelijk van afgestapt. Dit zou veel te ver van thuis zijn en de huurprijzen zijn ook niet mild, geloof me!

Uiteindelijk zijn we beginnen denken aan bouwen of kopen. Kopen was voor ons niet echt een optie. Wij zien beide enorm graag moderne huizen en een oud huis is vrij moeilijk te renoveren in deze stijl ( tenzij je heel veel geld hebt natuurlijk). De optie kopen viel dus redelijk snel weg. Bouwen was het! De beslissing was genomen. Beide wouden we erg graag in het dorp van mijn vriend wonen, dus deze keuze was ook al snel gemaakt. We zijn enkele zondagen rond het dorp gaan rijden met pen en papier om zo alle interessante bouwgronden te noteren. Deze lijst heb ik dan naar de ROW dienst van mijn gemeente doorgemaild en al rap hadden we enkele namen van eigenaars. Het rondbellen kon beginnen! Dat was een behoorlijk spannende tijd. In het begin kregen we heel vaak te horen dat ze hun bouwgrond niet wilde verkopen. Erg jammer natuurlijk, maar plots hadden we toch 2 potentiële bouwgronden. Ondertussen hebben we die 2 nog steeds op het oog, maar moeten we door bepaalde omstandigheden van de eigenaars nog wachten.

Wel zijn we ondertussen al bij enkele banken langs geweest om te horen of we een lening kunnen krijgen en hoe de rentevoeten staan op dit moment. Ik kan je verzekeren dat het een goede tijd is om op dit moment een lening aan te gaan, want de rentevoeten staan erg laag. Ook zijn we bij de notaris langs geweest om wat meer informatie te krijgen en gaan we binnenkort langs bij de architect. Via Pinterest en het Vier programma ‘Baksteen in de maag’ hebben we al heel wat ideeën verzameld, die we graag met hem willen delen. Op die manier weten we wat mogelijk is en wat niet. Ook hier ben ik enorm benieuwd naar, want ik denk dat wij op dit moment nog heel veel aan het dromen zijn.

Verder zijn we in februari ook nog naar Batibouw geweest om ideeën op te doen. Daar hebben we natuurlijk heel veel mooie dingen gezien zoals keukens, badkamers en kasten. Maar los van het interieur zijn we daar ook ons bouwbedrijf tegen gekomen, nl. Concrete house. Dit is een bouwbedrijf wat enkel betonbouw doet. Iets wat mijn vriend en ik prachtig vinden. Zeker in combinatie met hout. Indien jullie een artikel wensen over betonbouw, gelieve het achter te laten in de reactie. Of wat dachten jullie van filmpjes met tips en tricks? Laat het maar weten! 

Dit is voorlopig mijn eerste update. Meer weet ik zelf nog niet over de bouwgrond en het bouwen zelf. Dat zullen jullie wellicht lezen in de volgende update. Ik kan jullie wel alvast melden dat ik me super goed voel op dit moment. Weten dat je in juni waarschijnlijk van de schoolbanken verdwijnt en centjes kan gaan verdienen, maakt me enorm blij! En ook het bouwen natuurlijk. Het is een stresserend iets, dat zeker en vast. Je moet o.a. duizend keer bellen om iets in orde te krijgen, maar dat nemen we er graag bij. Als we in ruil een mooi huisje kunnen neerzetten is dat geen enkel probleem.

6 Comments

 • Mjay 3 mei 2016 at 07:51

  Leuk, zo een persoonlijke update! 🙂 En zeker in zo’n spannende tijden. Alvast veel succes met je proef en het zoeken naar de bouwgrond!

  Reply
  • Sparklesofmakeup 3 mei 2016 at 16:47

   Dankje! Heel lief van je!

   Reply
 • beautifulday4makeup 3 mei 2016 at 08:42

  Ik hoop dat jullie snel een mooi huisje hebben!

  Reply
  • Sparklesofmakeup 3 mei 2016 at 16:35

   Ooh wat lief! Dankjewel Kim! Ik hou je op de hoogte :p

   Reply
 • Bibiane 3 mei 2016 at 15:30

  Allemaal heel erg spannend 🙂 En ach, ik ben afgestudeerd op mijn 25 en uiteindelijk maakte dat niks uit (maar ik had het wel helemaal gehad om eerlijk te zijn).

  Reply
  • Sparklesofmakeup 3 mei 2016 at 16:32

   Neen uiteindelijk maakt het niets uit, dat is waar. Maar ik heb het nu ook helemaal gehad :p Ben blij dat het einde in zicht is

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.