Hotel H10 Port Vell, Barcelona

Onlangs schreef ik een artikel over het mooie Barcelona. Ik liet jullie namelijk zien hoe je deze stad in 2 dagen optimaal kunt bezichtigen. Vandaag geef ik jullie weer een tip in verband met Barcelona, meer bepaald ons hotel waar we 1 nacht verbleven: H10 Port Vell hotel. Benieuwd? Klik dan snel verder. Veel leesplezier.

H10 Port Vell hotel

Kamers

_MG_3178

_MG_3176

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De kamers. Proper? Modern? Luxueus? Ja, ja en ja! Het was echt een super mooi hotel. Of het staat nog niet lang, of ze hebben het pas gerenoveerd. Ik weet het niet, maar het was in ieder geval super modern. Wanneer je het hotel binnenliep zag je -naar mijn mening- een erg mooie kleurencombinatie: zwart met limoengroen. Je zou misschien denken zwart, is dat niet te donker voor een hotel? Maar neen hoor. Het gaf net een enorm luxueus gevoel. De limoenkleur zorgde voor het contrast waardoor je toch ook een fris gevoel kreeg. Zo heb ik het in ieder geval ervaren.

wpid-img_20150412_183520.jpg

_MG_3078 wpid-20150412_172436.jpg

Hun pronkstuk is ongetwijfeld het dakterras. Wow, wat een zicht! Je kan echt over de hele haven van Barcelona kijken, super mooi en dus zeker een foto waard. Boven op het dakterras kan je in de zomer even afkoelen in hun zwembadje. Nu, daar moet je je niet al te veel van voorstellen. Je kan er geen baantjes in trekken. Maar zoals ik al zei: als afkoeling is het zeker en vast oké. Rond het zwembad zijn er tal van ligstoelen en een bar. Beiden erg goed. Iedere ligstoel is voorzien van en handdoek, wat ik toch wel een mooie service vind.

_MG_3070

De kamers zelf dan. Natuurlijk spreekt het voor zich dat wij maar 1 kamer hebben gezien. Deze was gewoonweg fantastisch. Echt heel erg modern en super mooi. Zo was hing er boven het bed bijvoorbeeld een erg mooie lichtdecoratie, hadden we een grote tv met bureau, genoten we van een koffiehoekje en konden we wegdromen in onze mooie badkamer.

Baño de las habitaciones

Baño de las habitaciones

Detalle Nespresso Habitación Doble

De kamer opzich was eigenlijk gewoon wit, maar de badkamer was volledig in het zwart. Dat had wel iets. Ik vond het erg mooi. Zelfs de deuren ( naar wc of douche) waren leuk. Deze waren ook zwart en hadden een speciale laag waardoor het spiegels waren. Top!

Eten / drinken

Detalle del buffet del desayuno

Detalle del buffet del desayuno

Vista general del Restaurante Paparazzi para desayunos

Hierover kan ik je niet zo heel veel vertellen. Wij hadden enkel overnachting met ontbijt, maar helaas hebben we het ontbijt nooit gehaald. Jammer, daar baal ik nu enorm van. Het ontbijt zag er thans zo lekker uit en er was ook zoveel keuze. Echt stom dat we daar niet van konden genieten. Wel hebben we er drank geconsumeerd en dat was wel heel erg goed. Ze hadden een uitgebreide menukaart en dat stond ons enorm aan. Zo hadden ze verschillende soorten whisky, gin-tonics en andere overheerlijke cocktails. Wijnen konden natuurlijk ook niet ontbreken op hun kaart en ja, frisdranken stonden er ook ergens op. Wij dronken wijn en cocktails en die waren dik in orde.

Personeel

Het personeel was er super vriendelijk. Tijdens je aankomst wordt je opgewacht en brengen ze je koffers naar je kamer. Geen gesleur dus met je valiezen, hoe leuk is dat.  Het personeel is tweetalig. Ze spreken Engels en Spaans. Tijdens het inchecken wordt er voldoende informatie gegeven, maar als je natuurlijk zelf nog vragen hebt helpen ze je graag verder.

HPV_Recepcion

Zo wouden wij graag tickets voor Park Guëll boeken online, maar we hadden onze lezer voor de bankkaart vergeten ( stom). Wij hebben uiteindelijk aan hen gevraagd en ze gingen onmiddellijk op zoek naar eentje. Helaas hebben ze dat niet gevonden, maar het was wel gewoon super dat ze meteen gingen zoeken. Je had echt een gevoel dat je niks tekort kwam en dat wanneer het wel zo was je meteen geholpen werd om dat op te lossen. Super! Echt zeer tevreden over.

Faciliteiten

♥ Gratis Wi-Fi
♥ Buitenzwembad
♥ Dakterras + handdoeken op ligstoelen
♥ (Snack)bar + restaurant
♥ 24-uur receptie
♥ Businesscenter
♥ Wasserij
♥ Conciërgeservice
♥ Ticketservice
♥ Excursiebalie
♥ Pendeldienst ( toeslag)
♥ Parking ( vooraf te reserveren en kosten aan verbonden)
♥ Airco
♥ Kluisjes
♥ Kranten
♥ Voorzieningen voor gehandicapten
♥ Verwarming

Ligging

De ligging van H10 Port Vell is ook ideaal. Het ligt niet in het midden van het centrum, maar aan de haven. Daardoor is het iets rustiger wat ik wel erg aangenaam vond. Weet je, wanneer je zo midden in de stad op hotel gaat heb je vaak ‘s avonds laat nog (zatte) mensen die super veel lawaai maken. Neen dankje. Echt niet.

_MG_3077
Zoals ik dus al zei ligt het aan de haven. Eventjes de boulevard afwandelen en je komt uit aan het einde van La Rambla. Met eventjes bedoel ik trouwens een 5-tal minuutjes. Dat valt reuze mee hé. Degene die het toch echt te ver vinden of naar de andere kant van Barcelona willen gaan, kunnen altijd beroep doen op de metro. Deze bevindt zich op 1 à 2 minuten van het hotel. Ook dat is dus top. Voor mij had het geen betere ligging kunnen zijn.

Zo dit was mijn review van het H10 Port Vell hotel in Barcelona. Zoals je kon lezen ben ik laaiend enthousiast over dit prachtige hotel. Een score graag? Euhm doe mij maar een 9/10, zeker en vast. Alles was tip top in orde.

Wij boekten dit hotel met de Bongo bon viva Barcelona. Prijs € 229.90. Dit is voordeliger dan dat je het zo boekt, want als je zelf reserveert via bijvoorbeeld Booking.com betaal je €353 voor een tweepersoonskamer met ontbijt.

Liefs Femke ♥

Bronnen foto’s: ©Femke Hauben en © officiële website h10hotels

7 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.