Pinspiration| pink wedding

PicMonkey Collage

Hoewel ik zelf nog niet ga trouwen ben ik er wel mee bezig. Weet je, het is gewoon een onderwerp dat me enorm interesseert en waar ik dan ook vaak over fantaseer. Hoe zou ik mijn trouw organiseren? Welke kleuren zou ik kiezen? Zou ik gaan voor een klassieke of eerder moderne stijl? Enzovoort. Misschien zijn er dames onder jullie die ook zo denken of die binnenkort hun trouwdag gaan organiseren. Vandaar dit artikel, gewoon ter inspiratie. Veel plezier!

CLOTHES

PicMonkey Collage

Laten we beginnen met de kleren. In feite kan je als bruid echt alle kanten uit met kledij. Ofwel kies je ervoor zelf een roze jurk te dragen ofwel laat je je bruidsmeisjes omtoveren in pink ladies. De man heeft het misschien iets moeilijker. Persoonlijk vind ik dat de bruidegom best een pak draagt. Als accessoires zou hij kunnen gaan voor een roze das met een roze roos. Erg mooi vind ik. Ook hier kan je natuurlijk mee spelen. Je kan ook bijvoorbeeld witte en roze bloemetjes nemen. Ook mooi!

Wanneer we gaan kijken naar de schoenen is het vrij simpel vind ik. Voor de man zijn het klassieke schoenen met niet te veel tralala. De vrouwen daarentegen kunnen wel kiezen. De meest voordehand liggende keuze is natuurlijk een pump, maar de laatste tijd zien we steeds vaker een sneaker onder een trouwjurk. Eigenlijk nog niet zo dom en trouwens zeer handig. Geen last van blaren of pijnlijke voeten, gewoon lekker comfy.

Tot slot hebben we nog het bruidsboeket. Wie gaat voor een trouwdag in het roze moet ook in het boeket roze bloempjes hebben vind ik. Alles assorti. Op deze foto zie je witte en roze rozen gecombineerd, maar zoals ik in het begin al zei is dit ter inspiratie. Heb je liever een boeket met enkel roze bloemen, ook goed! En je moet trouwens ook geen rozen nemen als je er geen fan van bent. Er zijn nog genoeg andere bloemen.

DRINKS & FOOD

PicMonkey Collage

Dan heel belangrijk: eten en drinken! Je kan er nog zo mooi uitzien als bruid en bruidegom, als het eten niet mooi en lekker is valt het feest een klein beetje in het water. Want laten we eerlijk zijn, we kijken allemaal uit naar het lekkere eten op een trouwfeest. Naar mijn mening moet er een speciaal drankje geserveerd worden wanneer het volk arriveert. Dat zorgt voor meer. Mensen zijn benieuwd naar wat zal volgen. Je kan gaan voor een cava/ champagne of een eigen creatie ( denk maar aan frisse coctails).

Wanneer ik denk aan een trouwdag in het roze denk ik aan desserts afgewerkt met roze. Het is een beetje moeilijk om te werken met deze kleur in het voor- en hoofdgerecht. Vandaar dus dat desserts ideaal zijn. Voorbeelden zie je op de foto hierboven. Cupcakes met roze slagroom (?), eetbare pareltjes en een prikker met “i do” opstaan. Leuk gevonden, toch? Aardbeien in roze chocoladesaus gedipt en afgewerkt met roze en witte chocolade en goud. Yummie! Tot slot nog een mooie bruidstaart afgewerkt met roze rozen en eetbare parels. Stuk voor stuk mooie ideeën.

DECORATION

PicMonkey Collage

Ook decoratie vind ik een belangrijk onderdeel van een trouwdag en -feest. Beginnen kan je al in de kerk. Maak een mooie gang naar het altaar en werk deze af met bloemblaadjes, kaarsen, tule enzovoort. Ook op je feest kan je de roze decoratie boven halen. Denk ook hier weer aan roze bloemen, roze tafellakens, roze kaarsen, roze servetten enzovoort.

En dan nog outside, want ook daar moet het mooi zijn. Trouw je in een groene omgeving? Dan zijn de lampionnen rechtsboven in de foto zeker en vast mooi, want deze creëren gezelligheid. Trouw je nu niet in een groene omgeving, zorg dan voor voldoende kaarsen, want licht brengt gezelligheid met zich mee. Een ander leuk idee is de richtingaanwijzer die je kan zien. Neen, je hoeft er geen plaatsnamen op te zetten. Op de foto zie je bijvoorbeeld  “welkom”, gevolgd door de namen en trouwdatum. Meer hoeft dat dus niet te zijn.

COLOR COMBINATIONS

PicMonkey Collage

Toen ik op Pinterest zocht naar de roze trouwdag kwam ik ook vaak kleurencombinaties tegen. Dat is misschien ook wel iets om over na te denken. Je kan en mag natuurlijk alles in het roze doen, maar dat wordt al snel eentonig, kitschy en saai. Let ook op en ga voor een lichtroze kleur. Dat brengt rust in de zaak. Wanneer je bijvoorbeeld fel roze neemt wordt de kleur te dominant en gaan de rest van de details verloren. Zonde!
Hierboven zie je enkele combinaties. Wat me vooral opviel tijdens het zoeken was dat roze erg vaak met lichtgrijs werd gecombineerd. Op de linkse foto zie je dat er zelf nog groen aan toegevoegd is. Persoonlijk vind ik dit heel erg mooi. Je kan natuurlijk ook werken met blauw bijvoorbeeld, misschien niet iets wat ik zou kiezen, maar ik kan geloven dat er mensen van de kleur blauw houden.  Ook roze met goud wordt gesuggereerd. Erg girly, maar wel mooi en chique vind ik.

Zo dit was mijn eerste pinspiration! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat sommige dames er iets aan hebben. Zoals ik al eerder zei: het is ter inspiratie. Het zijn dus maar suggesties.

Liefs Femke

Bron: Pinterest

2 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.