benedenverdieping

HOMETOUR// DE BENEDENVERDIEPING

In mijn vorige bouwupdate lazen jullie dat wij eindelijk verhuisd zijn. Aangezien er wellicht vele mensen nieuwsgierig zijn naar de binnenkant van onze betonnen woning, toon ik jullie vandaag graag wat beelden van de benedenverdieping.

De benedenverdieping

De kamers die ik ga laten zien zijn natuurlijk nog niet allemaal af. Er moet nog een hele hoop gebeuren binnen- en buitenshuis. Zo hebben we bijvoorbeeld nog geen enkele deur hangen, moet de volledige tuin nog gedaan worden en moet er ook nog een hele hoop verlichting toegevoegd worden. We hebben dus nog werk genoeg, maar stilaan geraakt ons huis meer en meer af. Datgene wat jullie nu gaan zien is dus een voorlopige toestand.

Benedenverdieping benedenverdieping Benedenverdieping

De living

Beginnen doen we met de living, een van mijn favoriete plekjes in huis! Dit is vooral te danken aan het feit dat deze ruimte zo goed als af is. Het is aangekleed en er hangt best een gezellig sfeertje. Onze living kreeg 2 gloednieuwe zetels van Sofacompany, nl. de Harper en de Johan. Voor de Harper kozen we het mooie ‘Velours lux dark green’ stofje uit. Voor de Johan kozen we voor het ‘Leather Bronze’ stof. Beiden met de ‘Smoked oak’ poten.

Het salontafeltje en het tv-meubel lenen we van mijn ouders en past toevallig heel goed in het geheel. De tv hadden we al en misstaat ook niet. Toch is mijn droom tv op dit moment nog steeds ‘The Frame’ of ‘The serif’ van Samsung. Beide zouden hier ongelofelijk goed passen. De decoratie die jullie zien hebben we vooral overgehouden aan onze trouwdag. Op het meubel staat bijvoorbeeld onze huwelijkskaars, het ringendoosje en een andere kaars van tijdens deze dag. Overige decoratie kocht ik voornamelijk bij Loods 5 in Maastricht, mijn meest favoriete winkel van het moment.

Tot slot nog onze mooie planten. Deze maken de ruimte echt af naar mijn gevoel. Een Monstera plant stond al een tijdje hoog op mijn lijstje vanwege het mooie blad. Hier was dus geen twijfel over mogelijk, deze ging mee. Onze tweede plant is een goudpalm geworden. Opnieuw een plant die meteen mijn aandacht trok, want ik houd echt van zuiderse planten. Pluspunt is dat deze plant de lucht ook zuivert.

De eetkamer

De eetkamer ligt samen met de keuken en de living in één grote ruimte. Je hebt dus altijd interactie met je bezoekers en moet je dus niet afzonderen in een aparte ruimte om bijvoorbeeld wat eten klaar te maken.

benedenverdieping benedenverdieping

De tafel

Ik vertelde in een vorige blogpost al dat we kozen voor de ‘Ekberg‘ tafel van Pure Wood Design en kijk deze eens shinen in ons huis. Ze trekt sowieso de aandacht vanwege de grootte, nl. 3m! Op die manier is ze even lang als ons keukeneiland en hoeven we niet steeds de hele tafel leeg te maken als we willen eten. Wij kozen voor een zwart onderstel met daarop een eiken blad. Hier zijn we nog steeds heel tevreden over. Het staat heel goed bij de rest van onze woning en het is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Beide veeg je gewoon proper met een vochtige doek en meer hoef je niet te doen. Wel moet ik hieraan toevoegen dat dit vooral te danken is aan de kleurloze impregnering die wij lieten plaatsen over ons blad. Het oppervlak is hierdoor zeer glad, waardoor je er gemakkelijk over kunt vegen. Dit zou ik dan ook iedereen aanraden. Bij interesse in zulke tafel van Belgische bodem, verwijs ik jullie graag door naar de conceptstore in Diest ( Huis 5) of Merelbeke. Prachtige winkels en het personeel voorziet je graag van de nodige uitleg.

De stoelen

De stoelen aan onze eetkamertafel zijn nog niet compleet zoals je kan zien. Op dit moment staan er 2 zwarte stoeltjes aan onze tafel die we kochten bij T & T Design. De drie groene stoeltjes zijn destijds besteld bij Sofacompany in dezelfde kleur als onze groene zetel ( Velours lux dark green). Graag zouden we nog enkele lederen stoeltjes toevoegen aan onze tafel om op die manier ons kleurenpalet door te trekken doorheen heel de woning. Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar de ‘Nikki’ stoel van Zuiver in de kleur all brown ( te bestelling bij PureWoodDesign), maar daar wachten we voorlopig nog even mee. Ze zijn namelijk niet goedkoop om meteen 3 à 4 stuks van te bestellen.

De decoratie

Tot slot nog de decoratie van onze keukentafel. Allereerst staan er 3 glazen bokalen/ vazen op waarin ik groene kaarsen heb geplaatst. De vazen komen van Ikea, de kaarsen van Loods5 in Maastricht. In het midden van onze tafel ligt voorlopig mijn gedroogd bruidsboeket. Deze hoop ik in de toekomst nog op te hangen, maar voorlopig ligt deze dus goed op de keukentafel. Hierin heb ik mijn gouden gieter gieter geplaatst van Loods5 en 2 oude ginflessen. In één gin fles staan enkele eucalyptus takjes, in de andere steekt een kaars ( ook van Loods5). Tot slot staat er nog een mooi boeket op onze tafel. De vaas hiervan kocht ik bij Action, de bloemen zijn van Boomon. Ook hier ben ik zeer tevreden over! Het boeket houdt gemakkelijk 2 weken als je de vaas vaak genoeg uitspoelt. Bovendien zitten in je boeket altijd een aantal speciale bloemen die ik nooit eerder zag. Bloomon is zeer leuk om te krijgen, maar dus zeker ook om te geven.

De keuken

In een eerdere blogpost schreef ik dat wij onze keuken bij Dovy kochten. Deze staat sinds eind april en we zijn tot vandaag nog steeds super blij met het resultaat!

benedenverdieping

Het keukeneiland

Ons keukeneiland is best lang, nl. 3m. Het valt dus ook meteen op als mensen binnen komen. Voor de buitenkant van het eiland kozen we een matte zwarte kleur (U 999 PT Zwart topmatt). Deze is super mooi en past heel goed bij het geheel. Wel moet ik erbij vermelden dat je hierop veel ziet, maar dat heb je bij zowat elke donkere kleur denk ik. Dit wisten wij trouwens op voorhand en vinden het dan ook niet heel erg. De binnenkant van de kasten zijn glanzend grijs (L 211 LU Grijs). Wij kozen deze kleur aangezien grijs veel terug komt in onze woning, maar je hebt natuurlijk nog andere kleuren in hun assortiment. Tot slot ons werkblad. Dit is een volkern blad met de naam ‘Fenix Piombo Doha’. Opnieuw een donkerdere kleur, aangezien dit perfect past bij onze matte zwarte kastjes. Het werkblad is super zacht en heeft een matte finish. Verder herstelt het thermisch ook kleine krasjes en zie je vingerafdrukken minder snel. Kras- en hittebestendig is het blad dus niet, maar dat was ook niet mogelijk binnen ons budget. Keuzes maken.

De keukenkast

De keukenkast is deels door Dovy, deels door de schrijnwerker geplaatst. In principe heeft Dovy de binnenkasten geplaatst. Ze staan werkelijk voor alles open. Heel fijn! Onze kastenwand bevat 3 kolomkasten waarin onze koelkast en combi oven verwerkt zit. De rest kan ik dus allemaal vullen met keukengerief.

De binnenkant is opnieuw in de glanzend grijze kleur gemaakt. De boven en onderkant kent een soort sokkel die we lieten uitvoeren in het matt zwart. Hierin zit ook de verluchting van de koelkast verwerkt, maar die zie je bijna niet. De greeplijsten werden tot slot ook door Dovy geplaatst, ook in een matt zwart uitvoering. Daarna is de schrijnwerker aan de slag gegaan. Hij heeft in feite het schild gemaakt van onze keukenkast. Hiermee bedoel ik de twee zijkanten en alle keukendeurtjes. Wij kozen hiervoor omdat we graag zoveel mogelijk multiplex willen gebruiken binnen onze woning ( alle wanden zijn bijvoorbeeld ook in ditzelfde hout). Het resultaat mag er zeker wezen. We zijn heel tevreden dat we dit op die manier hebben kunnen doen en dat Dovy ook akkoord was met deze werking.

De apparaten in het keukeneiland en -kast zijn van AEG en bestelden we ook bij Dovy. Zij hebben deze dan ook allemaal geïnstalleerd in onze keuken. Ben je dus op zoek naar een mooie keuken? Ga dan zeker eens bij Dovy langs. Ze helpen je graag verder en denken graag met je mee.

De hal

Tot slot nog onze hal. Deze dient nog volledig gedecoreerd te worden en is dus nog lang niet af. Op dit moment staan er nog enkele verhuisdozen en de dozen met het oud karton gestapeld onder onze trap, maar dat gaat op termijn dus allemaal een plekje krijgen. De leuning die jullie zien is gemaakt door een schrijnwerker. Deze tekenden we zelf uit met onze architect en loopt tot heuphoogte op de bovenverdieping. De houten wand die jullie zien, hebben we daarentegen zelf geplaatst. Deze loopt over de twee verdiepingen en heeft een ledstrip die ons zowel boven als beneden voorziet van licht. We zijn super tevreden met het resultaat en krijgen er ook regelmatig complimenten over. Heel fijn om te horen. Op dit moment kijk ik uit naar het moment dat enkele kasten klaar zijn, zodat we de plek onder de trap kunnen decoreren.

Ik hoop dat jullie nu een beter zicht hebben van onze betonnen woning. Want zo koel als de meeste mensen denken, is het toch niet. Door het gebruik van hout komt er warmte in onze woning en dat geeft een heel mooi resultaat (al zeg ik het zelf). Ik hoop jullie in de toekomst nog een blogpost te kunnen geven over onze bovenverdieping, want dat is nu nog niet mogelijk. Er is simpelweg nog niet veel af, dus het is niet zo boeiend om dit nu al met jullie te delen. Maar laat gerust weten wat jullie vinden van onze benedenverdieping.

Liefs Femke ♥

Meer woonartikelen? Klik hier!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.