verhuisd

BOUWUPDATE 15// WE ZIJN VERHUISD!

In mijn vorige bouwupdate kon je reeds lezen dat we op weg waren naar de eindstreep ( qua basis om in te wonen). Met enige vertraging, maar met veel trots kan ik jullie nu verkondigen dat we verhuisd zijn op 22 juni 2019. Eindelijk!

Verhuisd!

We wonen nu ruim 2 weken in ons eigen huisje en dat is zo fijn! Ik heb zo lang uitgekeken naar dit moment en ben dan ook blij dat het 22 juni eindelijk ging gebeuren. De laatste paar maanden had ik namelijk enorm gezeurd om het feit dat ik graag wou verhuizen. Echter moesten we wachten tot de schrijnwerker was geweest, aangezien hij nog veel moest boren in onze muren.

Normaal gesproken zouden we één jaar na de trouw verhuizen, 14 april 2019. Dit hebben we helaas niet gehaald. Er moest nog te veel gebeuren in het huis en op die manier wou ik niet verhuizen. Uiteindelijk werd het begin mei, maar ook deze datum haalden we niet. Om zeker te zijn, hebben we onze verhuisdatum drie weken opgeschoven in de hoop dat dan alles af was. De schrijnwerker was op dat moment de enige persoon op wie we aan het wachten waren. Hij moest boren in onze beton, dus wou ik nog niets uitpakken en verhuizen. Het heeft heel lang geduurd vooraleer deze persoon hier was, maar op vrijdag 21 juni was hij ‘s middags klaar.

Het verloop

Gelukkig hadden we deze dag verlof. Mama en ik zijn die middag beginnen te poetsen op de bovenverdieping en deze was ‘s avonds spik en span. Zaterdag 22 juni hadden we vrij vroeg afgesproken met mijn ouders en schoonouders. De mannen hebben eerst nog enkele dingen, zoals de kledingroedes, in orde gemaakt in het huis zelf en de vrouwen gingen aan de slag met het poetsen van de benedenverdieping. Eenmaal de mannen klaar waren, gingen ze verhuisdozen inladen bij mijn ouders thuis. Gelukkig hadden mijn man en ik destijds papieren in de dozen gestoken waarop de eindbestemming stond. Zo wist iedereen welke doos waar geplaatst moest worden. Dit deed ik ook met de verhuisdozen die ik had ingepakt bij onze vorige woonst. Super handig!

Eenmaal de dozen op hun plaats stonden, zijn de mannen opnieuw naar mijn ouders thuis gereden om het bed, tv-meubel, salontafel en bureau te gaan halen. Dit met een aanhangwagen en een bestelwagen. Ook dit ging vlot, aangezien mijn ouders alles uit elkaar hadden gedraaid de dag ervoor. Eenmaal in Herderen, hebben de mannen alles terug in elkaar gezet op de juiste plek. Stilaan werd het meer een thuis.

(T)huis

Tot slot hebben de vrouwen alles uit de dozen gehaald en in de kasten gestopt. Dit zou ik in eerste instantie zelf doen, maar ik denk dat iedereen te enthousiast was om te helpen. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik minder controle over de zaak had en uiteindelijk niet wist waar ze bepaalde dingen gelegd/ geplaatst hadden. Achteraf heb ik dan ook veel verplaatst naar mijn goesting, maar dat is niet zo erg uiteindelijk. Rond half 6 stond iedereen alles af te werken en zijn mijn man en ik naar de Colruyt getrokken voor onze eerste boodschappen. Dit vond ik ontzettend leuk, tot ik de rekening zag. *Slik, dat was veel!*

Toen mijn man en ik terugkwamen was alles in feite klaar. Dat was een heel leuk gevoel. Er ging vanalles door me heen op dat moment, nl. trots, bewondering, verrast, enzovoort. De dagen nadien hebben mijn man en ik alles gefinetuned. Ik richtte me vooral op de decoratie. Pieterjan richtte zich vooral op de multimedia. De bouw werd plots ons huis en ons huis werd onze thuis.

Volgende blogpost zal een hometour zijn van de beneden- of bovenverdieping. Zeker volgen dus als je de binnenkant van onze woning wilt zien.

Bedankt alvast voor het lezen van deze blogpost.

Liefs Femke ♥

Meer bouwupdates lees je hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.