Dovy

BOUWUPDATE 13// EEN DOVY KEUKEN

Onze keuken is besteld bij Dovy! Na een lange zoektocht, vele bezichtigingen aan keukenwinkels en enkele plannen verder, hebben we getekend voor ons prachtstuk. Wij zijn er nu al zo ontzettend blij mee, dat we jullie graag meer hierover willen vertellen. Welke winkels bezochten we? Waar kochten we? Wat waren onze criteria?

Onze zoektocht naar de perfecte keuken

Pinterest inspiratie & onze criteria

Een belangrijke eerste stap in het volledige bouwproces is het pinnen van jouw favoriete afbeeldingen op Pinterest. Ik heb destijds aparte borden aangemaakt per kamer en dit is onwijs handig. Op die manier behoud je het overzicht en kan je sneller zoeken in je bewaarde foto’s. Voor de keuken was er dus ook een apart moodbord voorzien. Na het pinnen van vele foto’s werd ons het eerste criteria al snel duidelijk: hout moet aanwezig zijn in onze keuken. Vaak zagen we ook de combinatie hout en mat zwart terug en was er op zowat iedere foto een keukeneiland aanwezig.

Showrooms bezichtigen

Na onze Pinterest sessies verzamelden we alle puntjes die voor ons belangrijk waren aan een keuken. Hiermee trokken we in maart vorig jaar naar vele verschillende showrooms en ja hoor, onze voorkeuren werden ook daar bevestigd. Zowel Pieterjan als ik trokken steeds naar een houten of mat zwarte keuken. Ook een stenen werkblad was helemaal ons ding. Bij enkele winkels vonden we totaal niets en waren we super snel weer buiten. Bij andere winkels hadden we dan weer keuze genoeg. Hoog tijd dus om een plan en offerte op te laten maken bij onze favoriete winkels.

Plannen opmaken en offertes vergelijken

Vorig jaar vond Batibouw plaats van  22 februari tot en met 4 maart. Tot eind maart waren de fameuze kortingen dus nog geldig. Een ideaal moment om te beslissen met welk merk je in zee gaat. We hebben verschillende winkels bezocht, van Ikea tot Dovy keukens en overal vroegen we een offerte en lieten we een plan opmaken. Opnieuw een afvalrace van enkele merken wegens een te hoge offerte, geen creativiteit, slechte service of gebrek aan kwaliteit. Vooral prijs-kwaliteit was een belangrijke factor. We wilden niet teveel boven budget uitgeven, maar wilden toch een mooie unieke keuken.

Dovy Dovy

Het oude ontwerp

Dovy keukens

De keuze is uiteindelijk gevallen voor Dovy keukens. Of deze gemaakt zal worden door Donald Muylle himself weet ik niet, maar deze winkel had gewoonweg het beste aanbod.

Service

Zowel Pieterjan als ik zagen er enkele leuke elementen die we graag in ons eigen ontwerp wouden zien. Bovendien waren hun Batibouwcondities enorm interessant en waren we vanaf het eerste moment zeer tevreden van de service. We werden vriendelijk onthaald en er werd alle tijd voor ons genomen. Niets was teveel gevraagd en we voelden ons meteen op ons gemak. De verkoper die ons overhaalde de offerte te tekenen werkt er tegenwoordig niet meer. Hierdoor kregen wij tijdens ons project ook een nieuwe verantwoordelijke, Bert. Nog vriendelijker, nog meer expertise en extreem klantgericht.

Eind maart 2018 hadden wij dus de offerte getekend bij Dovy en het leuk is dat je dus enkel tekent om bij hen een keuken te nemen. Lang na het tekenen van de offerte hebben wij dus een volledig nieuwe keuken ontworpen ( vooral qua materiaal) en van de oude keuken is nu dus geen sprake meer. De meerprijs betaal je natuurlijk gewoon, maar het is een fijn idee dat je kan switchen en dat je niet gebonden bent aan de keuken die je destijds snel hebt getekend en gekocht.

Kwaliteit

Daarnaast kregen we ook de nodige informatie over de kwaliteit van de keukens. Ik denk dat in zowat iedere Dovy showroom een voorbeeldkastje staat, waaraan je kan zien dat de keukens zeer stevig zijn. Zo worden ze op sokkels geplaatst en zijn ze gemaakt uit laminaat. Hierdoor is uw keuken kleurbestendig, stootvaster en beter bestand tegen water en warmte. Voor het hele verhaal rond hun kwaliteit raad ik je aan een showroom te bezoeken.

Prijzen

Een keuken maak je uiteraard zo duur als dat je zelf wilt. Kies je voor die ene design kraan en het beste werkblad dat er bestaat, is de kans vrij groot dat de prijs misschien niet binnen jouw budget zal passen. Denk op voorhand dus goed na wat je absoluut wel wilt en wat leuk is als extraatje. Zo wilden wij graag een degelijk werkblad, wat voor ons betekende dat de prijs wat hoger werd. Geen enkel probleem, want Dovy denkt met je mee. Zo hebben wij één kant van ons eiland ( voorlopig) open gelaten, zodat er plaats is voor barkrukjes. Deze opening betekende minder kasten, waardoor de prijs weer wat zakte. Op termijn kan Dovy altijd opnieuw langskomen om hier wel kasten van te maken. Heel leuk!

Uiteindelijk zijn we wel iets over ons geraamde budget gegaan, maar het was het wel waard. We hebben nu een degelijk werkblad dat nog jaren zal meegaan, terwijl onze oorspronkelijke offerte een werkblad uit laminaat bevatte. Door deze keuze hoeven we minder snel ons werkblad te vervangen, wat op termijn wel een win-win situatie is.

Levertijden

Als je op de website zoekt naar hun levertijden, mag je je verwachten aan 8 tot 10 weken. Onlangs kregen wij bericht dat 24 april onze keuken geplaatst zal worden. Dit is dus binnen de 6 weken! Geloof het of niet, maar in de bouw kan het ook al eens meevallen en komen ze eerder dan verwacht.

Wij kunnen niet wachten tot onze keuken staat! Zodra deze volledig af is, maak ik nog een nieuwe blogpost met het eindresultaat. Hierin zal ik ook uitgebreider vertellen welk materiaal en welke kleuren wij kozen.

Tot snel!

Liefs Femke ♥

Meer updates over ons huis lees je hier.

1 Comment

 • Michèle 23 mei 2020 at 06:27

  Beste Femke,
  Ben je vandaag nog steeds tevreden van je Dovy keuken? We verdrinken in het keukenaanbod vandaar de vraag.
  Zou je me enkele plus- en minpunten kunnen geven?
  Alvast bedankt,
  Michèle

  Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.