Pure Wood Design

Pure Wood Design, houten eettafels op maat!

Enkele jaren geleden leerde ik het Belgische merk Pure Wood Design kennen via een persbureau. Ik was meteen verliefd op hun mooie houten tafels en bijzettafeltjes. Aangezien we op zoek zijn naar een prachtige eettafel voor in ons huis, bracht ik onlangs een bezoekje aan hun conceptstore in Diest, Huis 5. 

Over Pure Wood Design

Oprichter Hugo heeft al zeer lang een passie voor hout en maakte vele meubels voor zijn huis zelf. Enkele jaren geleden maakte hij van zijn hobby zijn beroep, samen met zijn vrouw Mascha. Het begin van Pure Wood Design. De naam verklapt al veel natuurlijk: pure materialen, vooral hout en leuke designs! Mascha en Hugo ontwerpen en maken elk meubel zelf en toveren de materialen om in unieke, stijlvolle binnen- en buitenmeubelen en woonaccessoires.

En uniek zijn ze zeker, want bij Pure Wood Design wordt alles op maat gemaakt. Zo kies je het gewenste frame en de kleur ervan, de afmetingen en zelfs de behandeling van het blad. Op die manier heeft iedereen een andere tafel in zijn interieur die perfect aansluit bij diens persoonlijkheid. Masha en Hugo combineren in hun ontwerpen vooral ruwe materialen met strakke belijning van bijvoorbeeld staal en aluminium. Ze willen zo een speels ontwerp creëren die vrijwel in elke huis past.

Pure Wood Design

Naast hun mooie tafels, krukken en kasten zijn Mascha en Hugo nu ook trotse eigenaars van hun eigen stoellabel, PURE BLEND. Ook dit valt te vergelijken met hun op maat gemaakte tafels, want je kiest simpelweg je kuip en bijpassend onderstel. Voorlopig zijn de onderstellen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar de kleuren van de kuipjes zijn nog vrij basic. Stiekem hoop ik dat deze verkrijgbaar zullen zijn in vele verschillende kleuren, want ze zijn super mooi en ook deze wens ik in mijn interieur.

Conceptstore Huis 5, Diest

Op de website van Pure Wood Design kan je zeer veel kant en klare tafels terugvinden en bestellen, maar het is ook mogelijk om een ander blad of frame te kiezen dan voorgesteld in de webshop. Online kozen we onze favoriete frames alvast uit, de ‘Ekberg‘ en ‘Nordland‘. De enige keuze die we nog moesten maken was het blad, maar dat is moeilijk via het computerscherm. We brachten dus een bezoekje aan hun conceptstore ‘Huis 5’ in Diest.

Huis 5 Diest

Nieuw was het voor mij niet, want telkens als ik in Diest ben, spring ik deze winkel binnen. Hier hangt zo’n gezelligheid, dit wil je niet missen. Bovendien ziet alles er perfect uit ( al is Mascha het daar niet helemaal mee eens vanwege de solden). De styling is werkelijk op en top! Naast de tafels van Pure Wood Design hebben ze ook een lijn met leuke woonaccessoires. Ook deze kan je er bewonderen. Eens je de winkel binnenstapt, wil je eigenlijk niet snel naar buiten, want overal kom je wel iets leuks tegen. Wanneer ik binnenstap, heb ik altijd zin om me te zetten aan een van hun mooie tafels, in een van hun mooie kamers, met een lekker tasje koffie of een glaasje cava ( maar dat gaat helaas niet). Ik kom er nochtans volledig tot rust en doe er werkelijk veel inspiratie op voor onze eigen woning.

‘Ekberg’, ‘Nordland’ of ‘Brandal’

Mijn vorige bezoeken aan de winkel bestonden vooral uit kijken en bewonderen. Maar afgelopen zaterdag gingen we langs om informatie te winnen en eindelijk te kiezen! Ik was dolgelukkig. Toen we de winkel binnen kwamen bekeken we eerst nog eens onze frames. Ook in het echt stalen ‘Ekberg’ en ‘Nordland’ ons hartje. Tijd om informatie te vragen aan de verkoopster.

Pure Wood Design

Aangezien we een tafel van 3m willen, wist de verkoopster ons te zeggen dat de ‘Nordland’ eigenlijk niet mogelijk was vanwege de stevigheid. ‘Brandal‘ is een vergelijkbaar model, alleen heeft deze in het midden onderaan nog een extra stuk ter versteviging. Ook zeer mooi, maar ik vreesde ervoor dat dit zou irriteren wanneer je wat meer onderuit ligt in je eetkamerstoel en dus met je voeten over de helft van de tafel komt. De keuze van het frame was dus snel gemaakt. ‘Ekberg’ it is, aangezien deze wel perfect in onze lengte mogelijk was!

Het blad kozen we in principe ook vrij snel. Chipwood is sowieso niets voor ons, aangezien we het pure hout willen doortrekken in onze leefruimte. Een blad uit steigerhout vond ik super mooi en had in eerste instantie mijn voorkeur. Echter is het minder handig naar gebruik. Denk maar aan alle kruimeltjes die in de spleten kunnen gaan zitten. Ik heb in ieder geval geen zin om er een tafellaken over te leggen of na elke maaltijd alle kruimels op te zuigen. Wij kozen dus voor het gebruiksgemak een eikenhouten blad.

De afwerking werd dan wel weer een moeilijke keuze, want je kan het hout onbehandeld laten, maar ook een olie, vernis of impregnering kiezen in verschillende kleuren. Gelukkig zijn er stalen van eik, chipwood en steigerhout in de conceptstore aanwezig, die je keuze een heel stuk vergemakkelijken. Jullie weten nu al welk frame we kozen en welk blad het is geworden. De kleur van ons frame en de afwerking ga ik nog even voor ons houden en lezen jullie in een volgende blogpost wanneer de tafel in onze leefruimte staat te shinen.

Nieuw!

Mascha verklapte me enkele leuke nieuwtjes die ik met jullie mag delen. Naast het eiken- en notenhout zullen er binnenkort ook tafels beschikbaar zijn in beton met eikenhouten onderstellen. Op deze manier willen ze hun gamma vergroten om tafels te verkopen die werkelijk in elk natuurlijk interieur passen. Daarnaast worden er binnenkort ook 2 nieuwe tafelmodellen gepresenteerd. Ik kan niet wachten om ze te zien! Pure Wood design is zich weer volledig aan het geven voor een nieuw seizoen. Op dit moment vind je dus nog soldenartikelen terug in de webshops en conceptstores, maar vanaf februari/ maart zou de winkel weer helemaal gevuld zijn met nieuwe collecties, klaar om jullie huis op te vrolijken!

Overige informatie

Ook op zoek naar een mooie tafel, enkele eetkamerstoelen of leuke woonaccessoires? Je kan de collecties van Nordic Living, Pure Blend en Pure Wood Design bewonderen en shoppen in hartje Diest (Grote Markt 5, 3290 Diest) en in Merelbeke (Hundelgemsesteenweg 101B, 9820 Merelbeke).

Online kan je ook steeds terecht voor meer informatie en de webshops. Op www.purewooddesign.be kan je je eigen tafel of stoelen samenstellen, terwijl je op www.nordicliving.be hippe woonmerken shopt zoals HAY, HK-living, Housedoctor, Zuiver, OYOY en Bloomingville.

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.