trouwen in de winter

10 REDENEN OM TE TROUWEN IN DE WINTER

Trouwen in de winter. Naam mijn mening vrij weinig mensen die hiervoor kiezen. Ik heb alleszins nog nooit zulke bruiloft meegemaakt. Toch heeft het zijn charmes en zou ik er zeker voor kiezen moest ik nog een keertje mogen trouwen ( met dezelfde man). Vandaar dat ik jullie 10 redenen geef om te trouwen in de winter. Wie weet kan ik een van jullie wel overtuigen. 

Trouwen in de winter

De outfit

Nathalie, co-generante van Love Sweet etc legt uit dat er elk jaar maar één collectie bruidsjurken uitkomt. Dit in tegenstelling tot de gekende modewereld waar je duidelijk een winter- en zomercollectie hebt. De bruidsmode focust zich vooral op het zomerseizoen, aangezien dan de meeste mensen trouwen. Toch kent iedere collectie enkele jurken die geschikt zijn voor de winter. Denk hierbij vooral aan lange mouwen, kanten applicaties of een dubbel stofje.

Unieke accessoires

Wanneer je in de zomer trouwt, is de kans groot dat een ander bruidje een gelijkaardig accessoire draagt. Dat is in de winter volledig anders. Je kunt je alles veroorloven, namelijk truien, stola’s, stoere lederen jasjes, enkellaarsjes, een mantel en zelfs wanten zijn enorm trendy. Bovendien kan je je outfit ook gemakkelijk aanpassen in functie van de verschillende momenten van de dag en temperatuur. Het is namelijk makkelijk om iets uit te doen wanneer het ietsjes warmer wordt en wanneer je het terug frisjes krijgt, trek je gewoon weer wat extra’s aan.

Een blote rug

Brrr, frisjes zou je misschien denken, maar een blote rug kan ook zeker in de winter. Malicia, co-gerante van Love Sweet etc raad je wel aan een jurk met lange mouwen te kiezen. Op die manier is enkel je rug bloot en is de rest toch nog bedekt. Witte lange handschoenen zijn natuurlijk ook altijd een optie, wanneer je model toch korte mouwen heeft.

Sneeuw

Het weer heb je helaas nooit in handen, maar waar zomerbruiden hopen op een zonovergoten dag, hopen de winterbruiden op enkele sneeuwvlokken. Een groot pluspunt aan trouwen in de winter is dat er sneeuwmachines bestaan. Geen sneeuwvlokjes op jouw mooie dag? Dan fake je ze gewoon! De zon kan je helaas niet faken.

Tijdswinst

Soms zie je weleens dat er twee opstellingen gekozen worden. Eén scenario voor als de zon zal schijnen, één scenario voor het geval er regendruppels uit de lucht dwarrelen. Zonde, want dit kan je een hoop stress bezorgen op je grote dag. Wanneer je in de winter trouwt, ben je 100% zeker dat alles binnen zal doorgaan en zit je dus met één opstelling. Weer wat stress minder.

Een cocoonsfeer

Wanneer je aan de winter denkt, komen spontaan woorden zoals kaarsjes, haardvuur, warme maaltijden en plaids naar boven. Dit kan je ook perfect vertalen in jullie winterhuwelijk. Gezelligheid op en top. Je gasten zullen het geweldig vinden.

Iedereen is erbij

Zomermaanden zijn voor de meeste mensen de perfecte tijd om te reizen. Hierdoor zal je ongetwijfeld enkele mensen missen tijdens je huwelijk. In de winter is het reizen daarentegen minder populair, dus de meeste van jouw genodigde gasten zullen aanwezig zijn.

Iedereen is erbij (bis)

Denk ook aan de fotograaf en cateraar die jij in gedachte had. Deze zullen vrijwel allemaal beschikbaar zijn in de winter. Idem voor jouw perfecte trouwlocatie. Je hoeft geen maanden vooraf te reserveren en de prijs zal in sommige gevallen misschien beter zijn.

De koude

Wist je dat bloemen veel beter houden in de kou? Groot pluspunt dus om te trouwen in de winter. Bovendien kan je ook creatief en origineel uit de kast komen met jouw decoratie, geheel geïnspireerd op de natuurelementen.

Het licht

Doordat de zon minder fel schijnt in de winter, is het licht veel zachter dan in de zomer. Jouw trouwfoto’s zullen daardoor een natuurlijke uitstraling hebben en bevatten minder felle witte lichttonen. Perfect! Dubbel geluk als het ook nog eens sneeuwt die dag.

Zo, dit waren de 10 ultieme redenen om te trouwen in de winter. Overtuigd? Ik alvast wel! Graag zou ik zo weer het huwelijksbootje in stappen, met een prachtige jurk van Love Sweet Etc en dit in hartje winter.

Dit artikel is in samenwerking met Love Sweet Etc. Zij laten ons kennismaken met hun unieke en originele bruidsmode sinds 2012 en zijn vooral geschikt voor jonge vrouwen die op zoek zijn naar bruidsjurken en bohemian, romantische en rock’n roll accessoires. De zaakvoerders Malicia en Nathalie doorkruisen regelmatig Europa en zijn steeds op zoek naar nieuwe en trendy creaties.

Liefs Femke ♥

Meer trouwinspiratie nodig? Klik hier!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.