grondwerken

BOUWUPDATE 11// DAK, RIOLERING EN GRONDWERKEN

Ik sloot mijn vorige bouwupdate af met twee weken droogtijd. Nadat deze voorbij waren, kon Concrete House terug aan de slag. Iedere week werd er wel iets gedaan en dus gingen de werken goed vooruit. Kijk maar mee naar ons dak, de riolering en de grondwerken.

Dak

Begin oktober werd de hellingsbeton op het dak gegoten. Dit is niet alleen de basislaag onder de dakafwerking, maar zorgt er ook voor dat ons dak lichtjes hellend is, zodat het water goed wegloopt tijdens een stevige regenbui. Vrij snel erna zijn ze het dak komen afwerken en werden onze dakkoepels geplaatst. Dit hebben we helaas alleen vanaf het verdiep gezien. We zijn nog nooit op ons dak geweest. Het enige zichtbare verschil langs de buitenkant is dus de dakrand die geplaatst is. Verder zie je niets van het dak of de dakkoepels langs buiten. Wel zijn we enorm blij dat deze al geplaatst zijn. Nu kan er tenminste geen regen meer binnen langs het dak. Halleluja!

Dak

Riolering en grondwerken

Eind oktober kwam Concrete  House de riolering plaatsen, samen met de grondwerken. Ze zijn begonnen met grond weg te halen aan de achterkant van onze woning. Daar was een overschot van grond, aangezien we iets lager liggen dan onze buren. Er vormde zich meteen een grote hoop grond aan de voorkant van ons huis en dit was nog maar het begin. Ook aan de zijkant van de woning haalden ze grond weg. Daarna zijn ze verder gegaan met de riolering. Ze hadden hier op voorhand plannen van opgemaakt, dus de mannen konden meteen beginnen.

grondwerken regenwaterput

Opnieuw werd er grond uitgehaald, om de infiltratie- en regenput te plaatsen. Eenmaal deze in de grond zaten, konden ze deze verbinden met de afvoerbuizen. Op één dag was onze riolering in orde. Tot slot hebben ze de grote hoop grond aan de overkant van de straat geplaatst. We hadden met de eigenaar van de bouwgronden tegenover ons geregeld dat dit er even mocht liggen. Ideaal, want zo was de grote hoop grond weg voor ons huis. Nu is het nog wachten of we deze grond over de bouwgronden mogen verdelen, aangezien die ooit opgevuld moeten worden. Zo niet, gaan we vragen of we er een boer blij mee mogen maken.

riolering riolering

Overig

Verder zijn we ook voor de badkamer gaan kijken in Oktober. Hier waren we al even voor aan het rondkijken. We weten nu goed wat we willen en welke stijl we willen uitgaan. Vandaar dat wij bij FACQ informatie hebben opgevraagd en een offerte, zodat we een goed zicht hadden van de kostprijs. Ik kan jullie alvast verklappen dat we heel hard op zoek waren naar zwarte douchekranen, maar dat dit het niet geworden is. Althans, hoe het nu in ons hoofd zit, want er ligt uiteraard nog niks vast.

Tot slot hebben we ook offerte opgevraagd en getekend voor de vloerisolatie, de elektriciteit en de ventilatie. Voor deze laatste twee zaken, was het enkel materiaal, aangezien we de plaatsing zelf gaan doen met behulp van familie.

In november en december gaan we zeer veel dingen regelen en plaatsen. Zo zal de vloer geplaatst worden, onze ramen en deuren, de wanden,… We gaan dus nog goed gas kunnen geven, maar eindelijk is de tijd aangebroken dat we zelf dingen kunnen doen voor ons huis. Hier heb ik zo lang naar uit gekeken.

Ik houd jullie snel weer op de hoogte, maar de nieuwsgierigen kunnen me zeker ook via Instagram volgen, aangezien daar real time updates verschijnen.

Liefs Femke ♥

Meer bouwupdates? Klik hier!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.