ruwbouw

BOUWUPDATE 10// DE RUWBOUW STOND OP 1 WEEK

In mijn vorige update zei ik dat de volgende waarschijnlijk snel zou volgen. Zo gezegd, zo gedaan, want hier zijn we weer met een nieuwe update. De ruwbouw staat op dit moment volledig en dit op één week tijd. Zotjes he? 

De ruwbouw is klaar!

Klik hier als je de video niet kan zien en hier om je te abonneren op mijn Youtube kanaal.

De grondwerken en funderingsplaat

Op 27 augustus 2018 startte Concrete House met de grondwerken. Deze optie hebben we ook bij hen genomen, omdat de ruwbouw nadien snel kon volgen. Indien we zelf een grondwerker hadden gecontacteerd, had de ruwbouw nooit meteen kunnen volgen op de grondwerken. Hier zijn we dus zeer blij mee. Bovendien was deze extra optie bij Concrete House ook geen overdreven grote kost en de prijs was te vergelijken met andere grondwerkers.

grondwerken

Eenmaal de put gegraven, hebben ze de basis opgesteld voor de funderingsplaat. Daarnaast hebben ze ook isolatie gestoken op de voorziene plekken. Eens dat gereed was, heeft Concrete House de funderingsplaat in beton gegoten. Dit heeft enkele dagen kunnen drogen, totdat ze begonnen aan de ruwbouw.

Isolatie funderingsplaat Funderingsplaat

De ruwbouw

De prefab panelen

Op 4 september zijn ze gestart met de bovenbouw. Eerst hebben ze de wanden van het gelijkvloers geplaatst. Doordat wij ervoor kozen om de panelen verticaal te plaatsen in plaats van horizontaal, hadden we ook al enkele muren van het verdiep staan. Deze dag zal ik niet snel meer vergeten. Vol ongeloof kwam ik na een dagje werken aan op de bouw. Ik kon mijn ogen niet geloven. De dag ervoor was enkel de funderingsplaat aanwezig en de dag erna stonden gewoonweg al vele muren van onze bouw! Zot. Van een groot contrast gesproken…

ruwbouw

Overige werken

Concrete House heeft vanaf toen een week lang goed doorgewerkt. Toen de wanden van het gelijkvloers eenmaal stonden, hebben ze de predallen geplaatst. Op de benedenverdieping stonden we dus al droog. De machines waarmee ze werkten waren trouwens ook impressionant. Onze buurjongen was elke ochtend aan het kijken naar de grote werktuigen en hij was blijkbaar niet de enige. Van de buren hoorden we dat er heel wat mensen zijn komen kijken. Leuk om te horen.

Op deze predallen werd de dag nadien een druklaag geplaatst. De precieze technische kennis heb ik niet, maar dit is dus een extra laag bovenop de dallen.

ruwbouw ruwbouw ruwbouw

Vrijdags was het tijd om de wanden van het verdiep te plaatsen. Nu hadden we echt goed zicht op de look van ons huis. We zijn super tevreden met de kleur beton. Het is een iets wittere betonkleur, wat het geheel net wat anders maakt. Speciaal. Bovendien plaatsten ze die dag ook de trap. Ik kon eindelijk ook een kijkje boven gaan nemen, want dat durfde ik eerder niet vanwege een wiebelende ladder.

Na een weekendje rust was het weer tijd om predallen te plaaten. Dit keer op het verdiep. De dag nadien werd ook daar een druklaag op geplaatst en hadden we onderdak.

Tot slot metste Concrete House ook al een dakrand uit ytong blokken en ruimde ze de werf op. Nu kon het droogproces van 2 weken beginnen.

ruwbouw ruwbouw ruwbouw ruwbouw

Zo, nu zijn jullie weer helemaal mee met ons bouwverhaal. Laat me in de reactie zeker weten wat jullie vinden van deze stijl en manier van bouwen. Ik ben benieuwd naar jullie verschillende meningen. 😉

Liefs Femke ♥

Meer bouwupdates? Klik hier!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.