bouwwerken

BOUWUPDATE 9// DE BOUWWERKEN KUNNEN BEGINNEN

De bouwwerken kunnen beginnen! Echt waar. Na ongeveer 2 jaar voorbereidingstijd, is het moment eindelijk aangebroken. Afgelopen periode filmde ik heel wat momenten dat we bezig waren met onze bouw. In het filmpje hieronder kunnen jullie de beelden zien en vertel ik wat meer. 

De bouwwerken kunnen beginnen!

De voorbereidingswerken

Klik hier als je de video niet kan zien en hier om je te abonneren op mijn Youtube kanaal. 

Na vele afspraken met de architect ( +/- 20)…

2 grond sonderingen verder…

Het uithangen van de bouwaanvraag…

Het uithangen van de bouwvergunning…

Vele putjes uitgraven…

Puin ruimen op de bouwgrond…

Een passage van de gemeente om een omgevallen boom weg te  halen…

En het uitzetten van de paaltjes, kunnen we nu trots zeggen dat de bouwwerken kunnen beginnen.

Een korte update

In het filmpje zagen jullie als laatste dat de paaltjes waren uitgezet. Concrete House zit echter niet stil en weet er vaart achter te zetten. Op nog geen twee weken tijd werd er enorm veel werk verricht. Zo volgden de grondwerken vrij snel na het uitzetten van de paaltjes. Meteen kregen we een beter zicht van onze bewoonbare oppervlakte. Oh wat oogde dat klein. Ik vroeg me werkelijk af of we wel groot genoeg hadden gebouwd. Niet veel later plaatsten ze de isolatie van onze funderingsplaat. Hier kregen we dan weer een enorm goed zicht op de grootte van onze ramen. Deze vielen dan weer groter uit dan verwacht. Op donderdag 30 augustus kwamen ze ten slotte de funderingsplaat uitgieten. Opnieuw oogde ons huis heel klein. Gek, want bijna iedereen zegt dit te ervaren.

Op zondag 2 september stapten we voor het eerst op onze funderingsplaat. Een speciaal gevoel, want je loopt toch al een beetje in je huis rond. Het is uiteindelijk toch wel eventjes wandelen van de ene naar de andere hoek van ons huis. Alles zal uiteindelijk dus wel in ons huis passen, zeker op de bovenverdieping. Daar hebben we zeker voldoende ruimte. Onder denk ik dat het allemaal wat minder ruim gaat zijn, maar wel nog groot genoeg natuurlijk. Ik ben benieuwd in ieder geval, want wie weet zeg ik dat het zeker groot genoeg is als we er eenmaal inwonen. We zullen zien…

grondwerken grondwerken Isolatie funderingsplaat isolatie funderingsplaat Funderingsplaat Funderingsplaat

De planning

Om nog maar eens te bewijzen dat Concrete House er geen gras over laat groeien, zeg ik jullie dat onze ruwbouw staat op woensdag 12/09/2018. Snel he? Ik kan het me bijna niet inbeelden, maar vandaag kregen we de planning doorgestuurd. Vandaag, 4/09/2018 starten ze met de montage van de wanden op de gelijkvloerse verdieping. De dag erna komen ze al met de predallen van het gelijkvloers en donderdag plaatsen ze een druklaag er bovenop. Vrijdag zullen de wanden gemonteerd worden op het verdiep en dan verdienen ze een weekendje rust. Maandag verwachten we ze namelijk fris op onze bouw, klaar om de predallen te voorzien op het verdiep. Dinsdag zullen ze op het verdiep de druklaag plaatsen en woensdag gaan ze ten slotte een ytong dakrand metsen en de werf opkuisen. Zot om dit allemaal te lezen. Ik kan het echt moeilijk geloven. Maanden heb ik liggen zagen dat de bouw niet vooruit ging en nu gaat het plots als een sneltrein. Ongelofelijk!

Wellicht lezen jullie snel weer een nieuwe update, aangezien de werken nu goed vlotten.

Liefs Femke ♥

Meer bouwupdates? Je leest ze hier!

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.