Hotspots van Lanzarote

GASTBLOG// STEFANA’S HOTSPOTS VAN LANZAROTE

Eind juni ging Stefana, een collega blogger, naar het mooie Lanzarote samen met haar zus en vriendin Elise. In onderstaand artikel deelt ze haar hotspots van Lanzarote, het eiland met maanlandschappen. Lees je mee? 

Hotspots van Lanzarote

Aangezien mijn man en ik volop bezig zijn met de bouw van onze woning, hebben we geen tijd en geld meer voor reizen. Uiteraard vind ik dit super jammer, want reizen is toch een van mijn grootste passies. Maar we krijgen natuurlijk een mooi huisje in de plaats, dus even doorbijten zodat we hopelijk binnen enkele jaren weer terug kunnen reizen. Om mijn blog toch te vullen met reisartikelen vroeg ik of er gastbloggers waren die een of meerdere artikels voor me wilde schrijven. Stefana reageerde hier meteen enorm enthousiast op en gaf me na haar reis meteen haar artikel en foto’s. Het woord is aan jou Stefana!

National Park Timanfaya

De Montañas del Fuego van het Timanfaya park, de oorsprong van Lanzarotes gekende “maanlandschap”. Je kan het park bezoeken per bus, met een gids of met een dromedaris. Wij kozen voor de bus en vertrokken bovenaan het park naar onder, door de kleine baantjes. Mensen die last hebben van wagenziekte raad ik aan een pilletje te nemen, want je passeert behoorlijk wat kronkelwegen en de chauffeur rijdt best wild. Bij de start van de tour werd er aangetoond dat de vulkaan nog steeds actief is een gloeiend heet is binnenin. Er werd zelf kip gebakken met de warmte van de vulkaan! De chauffeur stopte bij de belangrijke plaatsjes zodat we mooie foto’s konden maken. Ideaal! De natuur is er werkelijk adembenemend. Dit is zeker een aanrader! 

Papagayo Beach

Als je een huurauto hebt, is het zeker de moeite om even een van de strandjes te bezoeken tussen Playa Blanca en El Papagayo. Wij hebben ervoor gekozen om het zuidelijkste puntje van Lanzarote te bezoeken, namelijk Papagayo Beach. Om dit strand te bereiken moet je met de auto een eindje rijden tot aan de parking en hierna een wandelingetje van ongeveer 15 minuutjes maken. Het strandje is veel rustiger dan de toeristische stranden zoals Playa Blanca en je vindt er zeer mooie rotsformaties. De ideale locatie voor enkele Instagram foto’s. Papagayo Beach is zeker aan te raden als je even rustig wilt chillen aan het strand en een duikje wilt nemen in de zee. Let wel op: er kunnen enkele naakte lichamen rondlopen.

Hotspots van Lanzarote

Lago Verde

Dit is opnieuw een rustig plekje dat makkelijk bereikbaar is en leuk is om even te bezichtigen. Lago verde is gesitueerd bij El Golfo en is een zwart lavastrand. Aan dit strand ligt een lagune die afgeschermd is van de zee en dat helemaal groen kleurt. Een knap stukje natuur en dus prachtig om te zien. Verwacht er wel niet te veel van, want na een half uurtje hadden we het gezien.

Hotspots van Lanzarote

La Geria

Dankzij de vruchtbare vulkanische bodem en het vrij warme klimaat op Lanzarote is La Geria een succesvolle wijnstreek. Op zeer specifieke wijze verbouwt men hier druiven. Ze worden namelijk in putten verbouwd met een klein muurtje er omheen. Enerzijds worden de vruchten op die manier tegen de wind beschermd, anderzijds zorgt het ervoor dat voldoende vocht uit de grond opgenomen wordt.

De wijnvelden zijn een bijzonder mooi plaatje om te zien. Kijk maar naar de foto’s hieronder. De wijn zelf hebben we niet geproefd, maar deze blijkt ook wel de moeite te zijn. Wijnliefhebbers moeten deze dus zeker proberen. Bovendien is het ook zeer exclusief aangezien je deze wijn enkel in Lanzarote kan proeven omdat er te weinig productie is voor export.

Markt in Teguise

Teguise is een dorpje in Andalusische stijl met veel kleurrijk schrijnwerk. Het dorpje is gelegen in het binnenland van Lanzarote en is te bereiken per auto. De prachtige kleuren konden we maar moeilijk negeren. Dit was de ideale plek voor enkele leuke Instagramfoto’s. Op zondag kan je er terecht voor de markt. Deze bestaat voor een groot deel uit plaatselijke producten zoals voeding, kledij en Aloë Vera producten. Het andere deel van de markt draait dan weer om slecht nagemaakte Louis Vuitton tassen en Gucci riemen.

Playa Blanca

Playa Blanca is een leuk badstadje waar de meeste toeristen ( wij dus ook) verblijven en naar het strand trekken. Dit kan soms behoorlijk druk zijn. Op weg naar het strand kom je leuke winkeltjes en eetgelegenheden tegen en in het weekend kan je er ook proeven van het uitgaansleven. Het is er niet super groot, maar we hebben ons daar wel geamuseerd. We bleven meestal aan de kant van Playa Dorada waar je kan genieten van de Waikiki Bar en de Jungle bar. De bars aan het strand zijn leuk om even een snelle hap te eten of te drinken tijdens jouw bezoekje aan het strand!

Zo dat was mijn ervaring in Lanzarote, Ik heb echt van mijn vakantie genoten en ik hoop dat jullie ooit ook eens de kans krijgen om naar Lanzarote te gaan, want het is echt de moeite daar. Nog een laatste tip: ik raad jullie aan om een auto te huren zodat je lekker het eiland kan verkennen. De huur bedroeg 120 euro voor 7 dagen, inclusief verzekering. Zij boekten hun auto bij https://www.cabreramedina.com/EN en kregen een mooie Opel Astra.

Liefs Stefana ♥

Je kan Stefana volgen op haar blog of Instagram account.

Meer reisartikelen over Spanje kan je hier vinden.

2 Comments

 • citytrip 21 oktober 2018 at 09:31

  Mooi verslag van een al even mooie streek.

  Reply
  • Femcetera 23 oktober 2018 at 19:09

   Ja ik ben er nog nooit geweest, maar door Stefana’s blog wil ik echt heel graag naar Lanzarote gaan 🙂

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.