De Pasta Kantine

DE PASTA KANTINE, ROTTERDAM

Onlangs werd ik voor mijn verjaardag verrast met een weekendje Rotterdam. De ideale plek voor een weekendje vol moderne en kleurrijke gebouwen, winkels en lekker eten. Italiaans is een van mijn favoriete keukens en dus besloten we te dineren bij De Pasta Kantine.

De Pasta Kantine

Bij De Pasta Kantine serveert men eenvoudige Italiaanse gerechten. Het draait er om authenticiteit, puurheid en vooral veel smaak. In het restaurant kan je Italiaanse antipasti, pasta’s, salades en desserts krijgen. Al deze gerechten worden dagelijks vers bereid met zoveel mogelijk biologische producten.

Het eten 

Toen we eenmaal de kaarten voor onze neuzen hadden, brak de keuzestress toe. Er stond zoveel lekkers op het menu! Wat moesten we kiezen? Gelukkig stond er een doorslaggevende tip op de menukaart. Ze raadde namelijk aan om verschillende pasta’s te kiezen en deze met elkaar te delen. Schitterend idee vonden we. We gingen voor een spaghetti Carbonara di Crema, strozzapreti di pollo e pesto en de tortello da chef. 2 klassiekers en één verrassing. De tortello da chef bestond uit gevulde pasta met geitenkaas en een tomatensausje als ik het me goed herinner. Niet meteen onze favoriete ingrediënten, maar we besloten het te proberen. Tot onze grote verbazing, vonden we deze het lekkerst. Een goede combinatie, dus de smaak zat goed. Ook de andere twee pasta’s maakten ons blij. Alles was goed op smaak gebracht en de pasta was al dente.  Als dessert deelden we een tiramisu. Ook deze was verrukkelijk! Om je vingers bij af te likken.

Indien je geen fan bent van het sharing principe, kan je ook gewoon kiezen voor een eigen gerecht, groot of klein. Bovendien staat achter elke pasta ook vermeld wat er inzit, ideaal voor mensen met een allergie. Zo hebben ze ook glutenvrije- en volkoren pasta’s. Gewoon achter vragen bij het personeel.

De Pasta Kantine

Interieur

Het interieur is ook even het vermelden waard. Volledig onze stijl! In Rotterdam zien we een moderne industriële inrichting. Er is gewerkt met robuuste materialen, maar toch is het erg gezellig. Zo zijn er oude industriële lampen gebruikt, in combinatie met houten tafels en stoelen. De kleuren gaan van koel blauw, naar het warme geel van het hout. Een perfecte balans. Exact hoe wij het ook willen in ons huis.

Weetjes…

  • Leftovers? Was jouw portie net iets te groot? Geen probleem. Vraag even aan het personeel om jouw restjes in te pakken zodat je het mee naar huis kan nemen. Ideaal voor de dag erna en zo verspillen ze geen afval!
  • Voor een halve liter kraanwater betaal je €1,00. Deze euro wordt volledig aan het goede doel geschonken, nl. “projecten voor eenzame ouderen”.
  • De chefs van De Pasta Kantine proberen, waar mogelijk, biologische ingrediënten te verwerken in hun gerechten.

Reserveren kan online of telefonisch op het nummer 010/ 233 04 36.

Adres: Pannekoekstraat 22A, 3011 LG Rotterdam

Liefs Femke ♥

Meer reistips kan je hier vinden.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.