Martin's Rentmeesterij

NIEUW// MARTIN’S RENTMEESTERIJ BILZEN

Onlangs mocht Martin’s hun 13de hotel welkom heten. Na de grote steden zoals Brussel, Brugge en Mechelen, was het tijd voor een kleinere stad dichtbij huis, namelijk Bilzen. Uiteraard was ik enorm nieuwsgierig dus ging ik zondag  24 juni met mijn man een kijkje nemen. Dit is wat ik ervan vond. 

Martin’s Rentmeesterij

Martin’s Rentmeesterij is een luxehotel dat een verblijf aanbiedt waarin je kan genieten van cultuur, gastronomie, ontspanning en aangenaam vertoeven. Het hotel neemt zijn intrek in de “Rentmeesterwoning” van de Landcommanderij Alden Biesen (13de eeuw). Deze werd uitgebreid met een hedendaagse moderne vleugel die het oude verleden combineert met het moderne van nu. Het hotel heeft 69 kamers en 3 junior suites (in het historische deel), een lobby, het restaurant AKKO met terras, een bar en vergader- en feestzalen. Vandaar dat het hotel niet alleen aan te raden is voor toeristen, maar ook voor bedrijfsevenementen, recepties en trouwfeesten. Tot slot beschikt het hotel ook over een prachtige wellness. Hier kan je heerlijk tot rust komen.

Kamers

De hotelkamers zijn verdeeld over het nieuwe en bestaande ( historische) gedeelte. In het nieuwe gedeelte kan je de Cosy, Charming en Great kamers terugvinden. Deze kennen allemaal dezelfde interieurstijl, alleen is de ene kamer groter dan de andere en beschik je over extra voordelen zoals een mooier uitzicht. Aan jou de keuze. In het oude historische gedeelte kan je 3 suites terugvinden, nl. Mary, Clémentine en Joséphine. Deze hebben we helaas niet kunnen bewonderen, aangezien dit deel was afgesloten. De kamers in het nieuwe gedeelte zagen er in ieder geval wel super uit. Een mooie moderne inrichting met alle comfort die je nodig hebt en voldoende ruimte. Ideaal!

Wellness

Deze kan niet ontbreken in het lijstje. Bij binnenkomst zagen we meteen twee massageruimtes, één enkele en één dubbele kamer. Hier kan je je lekker laten verwennen met een massage, gezichts- of lichaamsbehandeling. Daarnaast beschikt de spa over een zwembad, een hammam, een sauna en een ontspanningsruimte met terras. De ideale plek om tot rust te komen.

Restaurant AKKO

Restaurant AKKO kan ik het best omschrijven als de eetkamer van mijn dromen. Ook hier zien we een moderne, bijna industriële inrichting, afgewerkt met warme tinten. Het restaurant serveert heerlijke gerechten voor jong en oud en zelf de vegetariërs onder ons kunnen er terecht. De afwerking van de gerechten ziet er verzorgd en verfijnd uit. Jullie hoeven dus niet ver te gaan voor een lekkere maaltijd.

Mooi hè? Ondanks het hotel dicht bij huis gelegen is, wil ik er heel graag eens overnachten en tot rust komen. Het hotel ziet er zowel langs de buitenkant als binnenkant prachtig uit. De combinatie van het oude met het moderne vind ik fantastisch. Helemaal mijn ding! De kamers zijn voldoende ruim en zijn ook mooi ingericht. Vooral de badkamer. Het restaurant en de gerechten zien er ook super uit en natuurlijk mogen we de wellness niet vergeten. Dit is de ideale plek om volledig tot rust te komen. Kortom: Martin’s Rentmeesterij is een top locatie in de stad Bilzen. Blij met zo’n knap hotel in mijn buurt.

Praktisch

Martin’s Rentmeesterij is gelegen te Bilzen (Limburg). Op amper 10 minuten bent u in het mooie Maastricht en in een half uurtje staat u in Luik, Tongeren of Hasselt. Het complex is eenvoudig te bereiken vanuit Keulen, Bonn, Düsseldorf of Eindhoven (anderhalf uur met de auto).

Een kamer boeken kan online of telefonisch (+32 89 44 21 21).

Liefs Femke ♥

Op zoek naar meer leuke hotelletjes? Klik hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.