goedgekeurd en getekend

BOUWUPDATE 7// GOEDGEKEURD EN GETEKEND

Mijn laatste bouwupdate is alweer geleden van januari 2018. Hoog tijd voor een nieuwe update, want uiteraard hebben we de afgelopen 5 maanden niet stilgezeten. 

5 lange maanden 

Veel wachten en deadlines niet halen

Op 15 januari 2018 hadden we een afspraak met Concrete House. Samen met de architect overliepen we de manier van werken en alle zaken die ze nog in orde moesten brengen vooraleer we het contract konden tekenen. Na deze afspraak had ik veel zin om er terug in te vliegen, maar uiteindelijk werd het wachten. Lang wachten. Pas enkele weken nadien hadden we opnieuw een afspraak met de architect om de offerte van Concrete House te bespreken. Ook dat was een tegenvaller, want ze hadden verwacht goedkoper uit te komen. De architect heeft dus ons plan opnieuw aangepast om zo enkele kosten te verlagen van prijs. Uiteraard moesten we daardoor wachten op een nieuwe offerte van Concrete House voor een correcte prijs.

Bovendien hadden wij en Concrete House gehoopt in maart 2018 het contract met hen te ondertekenen, want dat zou betekenen dat ze in juni 2018 konden beginnen. Maar door het lange wachten op onze architect, hebben we deze deadline jammer genoeg niet meer gehaald. Hierdoor is de startperiode van Concrete House opgeschoven naar midden augustus 2018. Heel jammer natuurlijk, maar wij zijn alvast aan het aftellen tot dan!

Offertes opvragen en keuken gekocht!

In de maand maart waren we het wachten echt wel beu. Ik wou beginnen en had zin om zaken voor de bouw te regelen. We besloten naar enkele keukenwinkels te gaan, om zo al eens te kijken wat een keuken naar onze smaak kost. We gingen langs bij IKEA, Siematic, Dovy, Eggo,… Bij de meeste winkels maakten we een afspraak om ons keukenplan te laten uittekenen om zo de prijs te bepalen. Dat raad ik iedereen aan om te doen. Alleen dan krijg je een duidelijk overzicht van je prijs.

Op 31 maart 2018, de laatste dag van de Batibouwcondities, hadden we een afspraak bij Dovy keukens om onze offerte te overlopen en het plan te bespreken. Uiteindelijk tekenden we die dag voor onze keuken en waren we weer een stapje dichter bij ons huis. We hadden een heel goed gevoel bij Dovy en uiteindelijk genoten we ook nog van de vele extra voordelen dankzij Batibouw. Win-Win! De keuken en apparatuur zijn dus gekozen. In de toekomst kunnen we eventueel nog dingen aanpassen en/of toevoegen, aangezien de keuken nog niet in productie is. Handig, want je smaak verandert toch een beetje naargelang je huis meer af is.

Daarnaast hadden we ook nog een afspraak met Easy Kit. Zij zijn gespecialiseerd in zelfbouw. Iets wat we heel interessant vinden, aangezien we zo weer wat kosten kunnen besparen. Je moet natuurlijk wat tijd maken om deze dingen zelf te doen, maar je krijgt ook weer iets leuk in de plaats. Easy Kit maakten ons verschillende offertes en de architect was hier enorm tevreden over. We gaan zeker met hen in zee gaan, aangezien we op die manier kosten kunnen winnen. Opnieuw een aanrader als je naar budget moet kijken.

Bouwgrond proper maken

Aangezien onze handjes kriebelen om te beginnen aan de bouw, zijn we op 29 april 2018 gestart aan de opruimwerken op onze bouwgrond. Er lag namelijk veel vuil, waaronder plastiek, prikkeldraad, houten boomstammen, bouwpuin van de buren en afval. Dit werkje was zwaarder dan gedacht, want de prikkeldraad en enkele boomstammen zaten ook in de grond! Uiteindelijk was onze bouwgrond na één dag werken wel afvalvrij en zijn we de week erop dit naar het containerpark gaan brengen.

Op 21 mei 2018 zijn we nog een dag gaan werken op onze bouwgrond. Op het programma stond putjes graven. Vroeger was onze grond namelijk een wei, waardoor er op bepaalde plekken nog betonnen paaltjes met prikkeldraad stonden. We hebben putten gegraven rondom de 5 betonpaaltjes en dat was in het warme weer een behoorlijk zware job. Helaas waren de paaltjes veel te zwaar om er zelf uit te tillen. Hiervoor doen we beroep op een kameraad met tractor.

Komende maand zullen er nog meer werkzaamheden plaats vinden. Zo zal Concrete House een sondering van de grond komen doen. Hierbij testen ze hoe diep ze moeten graven voor de goede grond en of deze sterk genoeg is om de constructie te dragen. Ook zullen we het gras nog eens af doen, om zo een beter zicht te krijgen op onze grond. Nu is het aan een kant een wildernis, wat echt niet leuk is. Tot slot zal ook de gemeente langs komen om een boom weg te halen die op ons stuk is gevallen tijdens de storm. Dit zou voor eind juni uitgevoerd worden. Wij zijn benieuwd.

Goedgekeurd en getekend

Afgelopen vijf maanden hebben we nog 4 afspraken gehad met onze architect. Woensdag 23 mei 2018 was de meest recente. Toen hebben we alles overlopen voor onze afspraak met Concrete House die plaats vond op maandag 28 mei 2018. Tijdens deze afspraak tekenden we het contract, waardoor het nu officieel is dat zij ons huis zullen bouwen. Ook bespraken we de opties ( ramen, trap, linnenschacht, grondwerken enzovoort) en de prijs. Daarna kregen we onze werfleider en tekenaar toegewezen. Twee jonge mensen die van aanpakken weten. De tekenaar zal komende maand aan de slag gaan met ons plan. Zij zal alles opnieuw uitteken in hun programma en detailschetsen maken. De werfleider zullen we spreken wanneer de werken effectief starten. Hij zal ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid wordt en organiseert op regelmatige tijdstippen werfvergaderingen. Spannend!

Ik kan al niet meer wachten tot de tweede helft van augustus 2018! We kijken er zo hard naar uit. Alles gaat nu eindelijk gebeuren! Hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben en waar ik zoveel om gezaagd heb. Nu alleen maar hopen dat er niks tussenkomt, waardoor de werken later zullen aanvangen.

Liefs Femke ♥

Meer bouwupdates? Klik hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.