trouwjurk

MIJN ONGELOFELIJK MOOIE TROUWJURK

Jullie hebben afgelopen jaar zeer veel trouwupdates gelezen, maar jullie zullen waarschijnlijk gemerkt hebben dat mijn trouwjurk nooit aan bod kwam. Dit komt uiteraard omdat ik toch één ding als verrassing wou houden. Op zaterdag 14 april 2018 vond onze grote dag plaats en traden we in het huwelijksbootje. Tijd dus om mijn trouwjurk te laten zien!

Mijn trouwjurk

De zoektocht

Ik kwam mijn jurk voor het eerst tegen op Pinterest en wist dat dit DE jurk was. Het merk stond onder de foto, maar de naam van het model was nog een raadsel. Op mijn persoonlijke Facebook like ik verschillende pagina’s van bruidswinkels en toeval wou dat net deze jurk in een collage voorbij kwam op mijn Facebook startpagina. Uiteraard klikte ik meteen op de pagina en stuurde ik een berichtje voor de naam van het model.

Toen ik de naam van het model eenmaal wist, besloot ik de jurk te gaan passen. Het was een groot vraagteken of deze jurk me zou staan, aangezien ik toch redelijk klein ben. Maar hij paste perfect. De maat was goed en hij voelde heel goed aan. Meteen kreeg ik een smile tot achter mijn oren. Ik was zo fier op mezelf, want mijn droomjurk stond me goed! Hoera!

Uiteraard heb ik nog 5 andere jurken gepast om te kijken of er misschien toch geen mooiere tussen zat. Zo droeg ik 2 modellen van Alfred Angelo uit zijn Disney collectie. Twee prachtige jurken, maar vooral heel zwaar. Ze voelden ook niet zo lekker als mijn eerste jurk, dus deze vielen snel af. Ook probeerde ik een totaal ander model (op aanraden van de verkoper), maar ook dit was geen succes vond ik. Een andere jurk viel dan weer af omdat deze strapless was. Dit vond ik te gewoon. Ik wou iets unieks, iets speciaal.

trouwjurk

Twijfel

De laatste jurk die ik aantrok was – net als mijn trouwjurk- van het merk Maggie Sottero. Een prachtige jurk, die dan ook veel weg had van mijn droomjurk. Dat was al voldoende om te twijfelen, maar mijn mama en tante deden er nog een schepje bovenop. Zij vonden deze jurk het mooiste! Daar stond ik dan, vol twijfels. Ik vond zowel deze als de eerste heel mooi, maar er moest gekozen worden…

De jurk

Uiteindelijk ben ik dan toch voor de eerste jurk gegaan. Telkens ik deze aandeed, kreeg ik een brede smile op mijn gezicht. Dat was voor mij het teken dat dit DE jurk was! Hij is van het merk Maggie Sottero en het model heet ‘Tiana’. De onderkant bestaat volledig uit tule, de bovenkant uit een transparant stofje met vele parels en diamantjes. Bij het gedeelte van de borsten en de buik is een wit stofje toegevoegd zodat dit niet doorschijnt. De rest is allemaal transparant met parels. Mijn rug is zo goed als bloot dankzij het mooie open rug gedeelte. Ik vind hem prachtig en hij is volledig hoe ik het me had ingebeeld.

Deze jurk heeft ook bandjes zoals jullie kunnen zien. Dit maakt de jurk toch net iets specialer aangezien ik nog niemand in mijn persoonlijke omgeving ken die in een jurk is getrouwd met bandjes. Bovendien is het merk Maggie Sottero al heel speciaal. In België is dit merk blijkbaar maar op 3 plaatsen verkrijgbaar en ze zijn ook een van de weinigen die een certificaat meeleveren bij de jurk. Aan echtheid geen gebrek. Deze jurk is uniek en daar ben ik zeer blij om. Precies wat ik wou! Bij deze is nogmaals gebleken dat ik vaak weet wat ik wil. Deze jurk kwam ik op Pinterest tegen en dit is hem geworden. Ik wist het vooraf al.

Trouwjurk

Eerste pasbeurt

Nadat het voorschot betaald was, werd mijn trouwjurk besteld. Dit kon 4 à 5 maanden duren, maar het werden er 8! De paniek sloeg op het einde dan ook wat toe, wanneer ik nog steeds niets had gehoord van mijn jurk. Gelukkig kwam het verlossende antwoord begin december 2017 en mocht ik hem voor de eerste keer passen op 27/12/2017. Dit keer nam ik mijn mama, zus, schoonmama en schoonzus mee. Ik was super benieuwd wat de rest van mijn jurk zou vinden en dan vooral de schoonfamilie, aangezien ze de smaak van Pieterjan goed kennen. Toen ze me zagen, waren ze allemaal positief verrast. Ik kreeg vele complimentjes naar mijn oren gegooid en mijn schoonfamilie vond zelf deze jurk mooier dan de andere ( die mama en mijn meter mooi vonden). Dat was een extra fijn gevoel, want ik heb achteraf toch nog vaak getwijfeld of ik de juiste keuze had gemaakt. Vanaf dat moment, keek ik nog meer uit naar onze trouwdag en kon ik niet wachten om mijn jurk te showen aan Pieterjan.

Tweede pasbeurt

Tijdens mijn eerste pasbeurt hebben ze speldjes gestoken om mijn jurk op maat te maken. Gedurende anderhalve maand werd hier zeer hard aan gewerkt en op 14/02/2018 ( 2 maanden voor de trouwdag) mocht ik hem nogmaals passen. De jurk zat perfect, waardoor ik hem ook mee naar huis mocht nemen. Vanaf dat moment kon het aftellen beginnen…

Ik kocht mijn trouwjurk bij Bruidsmode Nova, Rijksweg 412, 3630 Maasmechelen.

Wat vinden jullie van mijn trouwjurk?

Liefs Femke ♥

Foto’s © Wederhelft.be

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.