openingsdans

ONTDEK HIER ONZE OPENINGSDANS

De openingsdans, de start van ons avondfeest. Een feest waarop veel gedanst wordt.  Zowel Pieterjan als ik wouden daarom een zeer mooi liedje om mee te beginnen. We hebben er lang over nagedacht en dit is het geworden.

De openingsdans

Toen we pas verloofd waren, wist ik 100% zeker dat ik geen saaie slow aka tegelplakker wou. Ik ben toen dus volop beginnen zoeken naar mooie liedjes en choreo’s, maar al snel kwam ik erachter dat dit niks voor ons was. Pieterjan zag dit sowieso niet zitten en ik bedacht me dat het wel heel stom zou uitzien wanneer je je pasjes vergat. Exit openingsdans met choreografie.

Omdat ik nog steeds een originele openingsdans wou, bekeek ik ook de optie van stijldansen ( jive of iets latin). Ook Pieterjan vond dit in het begin wel een goed idee. Hij gaf me zelf een bon cadeau met Kerstmis om lessen te nemen! Aangezien mijn ouders in september 2017 begonnen met stijldansen, besloten we eerst eens te gaan kijken. Al snel merkte ik dat Pieterjan niet overtuigd was. Ook dit was niks voor hem. En in feite was ik ook niet meer overtuigd, want ook hier kan je je pasjes vergeten. Bovendien heb ik ook al koppels gezien die constant aan het tellen waren tijdens het dansen. Ook dat ziet er heel erg stom uit, want dan ben je meer met het dansen bezig dan met je man/vrouw. Exit stijldansen.

Jullie raden het goed!

Het is dus toch een slow geworden! Boeh, totaal niet origineel. Ik weet het. Maar ik wou vooral genieten van dat moment en niet constant denken welk pasje er moest volgen. De enige voorwaarden was wel dat we een liedje kozen dat niet iedereen gebruikt. Perfect van Ed Sheeran stond dan ook meteen op onze ‘NOT’ lijst. Maar welk dan wel?

Klik hier als je de video niet kan bekijken.

We kozen voor ‘No sound but the wind’ van Editors. Dit liedje hoorde ik plots op de radio en vond ik eigenlijk wel leuk klinken als openingsdans. Bovendien kende ik ook niemand die dit liedje ooit had gebruikt. Toen ik het voorstelde aan Pieterjan, was hij meteen laaiend enthousiast. Hij was aanwezig bij deze live opname op Rock Werchter. Voor hem kwamen er dus ook leuke herinneringen naar boven. Dubbel zo leuk!

Pieterjan heeft eerst de tekst opgezocht van het liedje en samen besloten we dat dit eigenlijk een mooie boodschap bevatte. Wat er ook gebeurt, we gaan voor elkaar door het vuur. We helpen elkaar waar nodig, in moeilijke, maar ook leuke periodes. Ik was meteen verkocht en vanaf dat moment lag onze openingsdans vast. Nadien heb ik het nog vaak opgezet om de tekst volledig mee te kunnen zingen.

Liefs Femke ♥

Meer artikels over onze trouwdag, lees je hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.