uitnodigingen

DE UITNODIGINGEN

Gedurende de maand januari, kregen onze gasten de uitnodigingen in de bus. We kregen zeer veel leuke reacties op onze uitnodigingen, waardoor ik ze ook graag met jullie wil delen. Als je dus benieuwd bent, kijk dan snel verder! 

De uitnodigingen

Aan de ene kant wouden we niet super veel geld uitgeven aan onze uitnodigingen. Aan de andere kant wou ik ook wel graag iets speciaal, zeker voor de familie. Eerst probeerde ik zelf een uitnodiging te maken via Weddingdeco.nl, maar al snel had ik door dat dit niet voldoende was voor mij. De uitnodiging gaf me geen wauw-gevoel en ook de ruimte voor tekst was te klein. Ik wilde nog zoveel meer vertellen, maar dat ging allemaal niet op dat kleine kaartje. Al snel beslisten we een website te maken om alle informatie op te plaatsen ( hierover later meer). Maar de uitnodiging die ik zelf maakte, was nog steeds niet in orde voor mij. Op zoek naar wat anders.

Onze inspiratie

We trokken richting Ava om de huwelijksuitnodigingen te bekijken. Over het algemeen waren deze kaartjes ook heel simpel en dus niets voor ons. Maar toch bleef er één kaartje in ons hoofd zitten, nl. de vlaggenslinger van Belarto. Nadien zijn we dus terug gekeerd voor meer informatie over de prijs enzovoort. Het enige nadeel was dat je de icoontjes bij het programma niet kon wijzigen of toevoegen/ verwijderen. Helaas kwam onze dagindeling niet overeen met het programma van de kaart, waardoor ook dit een neen was.

Vlaggenslinger

We baalden enorm over die vlaggenslinger. We waren er beide enorm enthousiast over en vonden het beide zeer speciaal. Dit zou echt iets voor ons zijn! Vandaar dat we besloten om Nina te contacteren van Wederhelft. Zij is enorm creatief en is een talent in het ontwerpen van kaartjes. We vroegen haar of ze de vlaggenslinger kon namaken en dat was voor Nina uiteraard geen probleem. Ze was meteen enthousiast en doordat wij wisten wat we wouden, verliep deze samenwerking zeer vlot. Het eerste ontwerp zag er dan ook meteen enorm mooi uit, allen waren we niet zo fan van de rode kleur en vonden we boogjes aan de bovenrand niet zo mooi. Gelukkig wist ik daar meteen raad mee. De rode kleur vervingen we in groen, een van mijn lievelingskleuren en de boogjes werden vervangen door een lichtslinger. En zo was onze uitnodiging voor de familie klaar. Kijk maar mee.

Uitnodiging voor de familie

uitnodiging

Deze uitnodigingen bevatten enorm veel informatie. Dit hebben we bewust gedaan, aangezien sommigen niet zo handig zijn met internet ( en dus onze website). We wouden graag een volledige uitnodiging, waarbij de familie meteen wist wanneer ze waar moesten zijn en hoe ze konden bevestigen. De uitnodigingen zijn enorm persoonlijk gemaakt door een foto van ons toe te voegen en enkele elementen die voor ons veel betekenen. Zo zijn we zot van de oude Volkswagen busjes, waarmee we ook vervoerd zullen worden op de trouwdag. Deze kreeg een plaatsje op de uitnodiging. Ook het reisthema zal terugkomen op onze trouwdag. Dit zie je op de uitnodiging ook heel goed terugkomen.

Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat. Nina heeft het prachtig gemaakt. Een kleine nota die ik toch wel graag wil toevoegen is dat deze niet zo van de drukker kwamen. Onze uitnodigingen werden afgedrukt op reliëf papier en mijn mama en ik hebben al deze vlaggetjes zelf uitgeknipt en gevouwen. Een echt knutselwerk, waar dus ook enorm veel tijd achteraf heeft ingestoken. Gelukkig vonden mijn mama en ik dit helemaal niet erg, aangezien we graag dingen in elkaar knutselen. Toch zijn we er enkele avonden mee bezig geweest en hebben mijn handen vaak pijn gedaan van al dat knipwerk. Uiteindelijk was het dat allemaal waard, want de uitnodiging mag er echt zijn. Ik krijg heel veel leuke reacties van familie en dat maakt me enorm gelukkig. Daar deed ik het voor.uitnodiging

Uitnodiging voor de vrienden, collega’s etc.

De uitnodigingen voor vrienden, collega’s enzovoort besloten we heel simpel te houden. We kozen voor een simpel rechthoekig kaartje met een foto op de voorkant. Dit maakt onze uitnodiging wat meer persoonlijk, iets wat de mensen blijkbaar wel appreciëren. Op de achterkant hebben we bewust heel weinig informatie gezet en doorverwezen naar onze website. De jeugd is heel handig met het internet en daarmee dat zij ook via onze website dienen te bevestigen. Hoewel ikzelf het kaartje heel simpel vond, krijg ik ook op deze uitnodiging zeer positieve reacties. Mensen vinden het vooral leuk dat het een  heel persoonlijk kaartje is en dat het niet iets is wat iedereen kan bestellen.

uitnodiging

Beide uitnodigingen staken we in een envelop van kraftpapier. Als sluitzegel kozen we voor nep postzegels uit verschillende landen. Deze bestelde ik via Whatawonderfulwedding.nl ( helaas niet meer te verkrijgen). Wij zijn enorm blij met alle leuke reacties die we krijgen op onze uitnodigingen. Ik wou iets speciaal en heb dat ook gekregen. Nina heeft dit schitterend gemaakt en is mega getalenteerd. Zij kent haar vak zeer goed en levert goede service. Ik zou haar dan ook zeker en vast aanraden voor het ontwerp van leuke kaartjes, uitnodigingen enzovoort. Meer info en voorbeelden kan je vinden op wederhelft.be.

Liefs Femke ♥

Meer artikels over onze trouwvoorbereidingen, vind je hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.