reistrends voor 2018

5 REISTRENDS VOOR 2018

Het ene jaar zijn vakanties dichtbij huis enorm hip, het andere jaar trekken de mensen zo ver mogelijk van huis. Vorig jaar was Slovenië een opkomende bestemming, terwijl dit jaar enkele landen een comeback maken. Vandaag zet ik 5 reistrends van 2018 op een rijtje in samenwerking met Prijsvrij. 

Prijsvrij is een Belgische reisorganisatie. Zij stelden deze trends vast tijdens het analyseren van zoek-en boekingsinteresses. Laten we er snel aan beginnen.

5 reistrends voor 2018

Vroeg boeken is voordeliger dan last minute

Vele mensen gaan voor de last minutes, omdat ze denken dat dit goedkoper is. Toch is dit niet waar volgens Prijsvrij. Door al in januari of februari te boeken, kan je voor een zonvakantie snel tot € 190 per persoon besparen ten opzichte van een boeking in april. Dit komt doordat er aan het begin van het jaar nog een grote beschikbaarheid van populaire hotels en stabiele vluchtprijzen is. Uiteraard geldt dit niet voor alle reisbestemmingen — voor de Canarische Eilanden en Turkije haal je slechts € 40 voordeel —, maar last minutes zijn wel aanzienlijk duurder. Beslis en boek dus vroeg.

Vrouwen en singles trekken meer naar het buitenland

Ook het aantal vrouwenvakanties neemt toe. “Sinds 2015 steeg het aantal boekingen door vrouwen die onderling op vakantie gaan met maar liefst 21%. We voorspellen dit jaar een record,” aldus Melvin Oomes, Manager New Markets bij Prijsvrij.be. Ook vrijgezellen boeken steeds meer een ticket naar de zon. Met een stijging van 9% — significant veel op het totaalaantal boekingen — zit het aantal reservaties stevig in de lift. Vrouwen of vrijgezellen, waar wachten jullie nog op? Boek snel een ticket naar de zon! Je zal niet de enige zijn.

Turkije, Griekenland en Egypte maken comeback

Turkije en Griekenland zijn terug van weggeweest. Na een aantal mindere jaren met maatschappelijke dipjes worden deze vakantieplaatsen dit jaar weer helemaal hip en trendy. Prijsvrij.be voorspelt ook dat Egypte dit jaar weer zal bloeien door mooie resorts gecombineerd met populaire activiteiten. Reken dus op deze oude, vertrouwde bestemmingen voor een zonzekere vakantie!

‘Strand en stad’ is de nieuwe combinatie

Dé trip waar ik steeds naar op zoek ga is een combinatie van strand en stad. Ik ben dol op zonvakanties en wil graag één dagje genieten van het strand of zwembad. Eén dagje, meer hoeft dit echt niet te zijn. Nadien wil ik de stad en het land ontdekken en weten waar ik precies op reis ben geweest. ( Wat je niet leert door op het strand te liggen). Dit soort pakketreizen groeide vorig jaar al stevig bij Prijsvrij.be en is nog steeds in opmars. Vooral Portugal en Marokko zijn in 2018 de landen bij uitstek om cultuur te rapen terwijl je aan een vakantiekleurtje werkt. Natuurlijk blijven ook de Canarische Eilanden — met Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote op kop — onverminderd populair.

Verre reizen zijn erg in trek

Verre reizen vind ik ook altijd heel tof en dat merkt Prijsvrij.be ook. Mensen gaan steeds verder op reis en zijn bereid om daar meer voor te betalen. Al zijn de prijzen voor verre reizen tegenwoordig opvallend lager dan vroeger.

De groei in het aantal boekingen is ook te danken aan het verhoogde gevoel van veiligheid waardoor we verder durven vliegen, maar ook aan het aantal luchtvaartmaatschappijen die verdere vlieglijnen inleggen. Hotels spelen bovendien steeds meer in op deze nieuwe trend, waardoor het overzeese aanbod steeds interessanter wordt.

Zo dit waren de 5 reistrends voor 2018! Herken jij jezelf in één van de trends? Ik ben enorm fan van de verre reizen en de combinatie strand en stad.

Liefs Femke ♥

Meer reisinspiratie vind je hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.