beste nieuws

BOUWUPDATE 6// DE BOUWVERGUNNING

Op 13 december 2017 verscheen mijn meest recente bouwupdate en precies op die dag kregen we een zeer leuk mailtje van Concrete House. Wat er precies in stond, lees je hieronder!

Het beste nieuws ooit!

Het is op mijn blog lang stil geweest over de bouw van onze woning, maar tegenwoordig schieten we goed op en krijgen we goed nieuws te horen. Vandaar dat er nu weer enkele bouwupdates kort op elkaar zullen volgen.

De bouwvergunning

Op 18 december 2017 kregen we een telefoontje van de gemeente met de vraag onze bouwvergunning op te komen halen. Dit was verrassend snel, als je weet dat deze werd ingediend op 7 december 2017. We waren dan ook super blij met dit nieuws, aangezien we het dit jaar niet meer verwacht hadden. De vergunning moest voor 24 december 2017 uithangen gedurende één maand. Op zaterdag 23 december zijn we dan ook een paal in de grond gaan kloppen met onze bouwvergunning erop. Deze moet nu uithangen tot en met 22 januari 2018. De mensen kunnen onze plannen inkijken op de gemeente en kunnen bezwaar indienen als zij dat wensen. Wij hopen uiteraard dat er niemand gaat klagen, maar dat weet je natuurlijk nooit op voorhand.

Omgevingsloket

Dit hele proces van de bouwvergunning, verliep via het omgevingsloket. Dit is nieuw en zal vanaf 2018 in alle Vlaamse gemeentes gebruikt worden. Het omgevingsloket vervangt de vroegere bouw-, milieu- en verkavelingsvergunning. Deze worden nu samen gebundeld in het omgevingsloket en zijn zeker en vast nodig bij grote projecten. Wij hebben er in 2017 al kennis mee mogen maken en waren aangenaam verrast. Dit is een zeer fijne manier van werken, wanneer je goed met de computer overweg kan.

Onze architect heeft de hele bouwaanvraag ingevuld en ons als gebruikers toegevoegd. Op deze manier kunnen wij ook acties uitvoeren en dingen aangeven die bijvoorbeeld gebeurd zijn. Zo moesten we allereerst de bouwaanvraag digitaal ondertekenen via het omgevingsloket. Dit gebeurt met je identiteitskaart. Toen we eenmaal de bouwvergunning hadden uitgehangen op onze bouwgrond, kregen we ook mail dat er een nieuwe actie stond in het omgevingsloket. Dit ging over het uithangen van onze vergunning. Wij moesten in het omgevingsloket aangeven wanneer we deze hadden uitgehangen en een foto toevoegen als bewijs. Dit hebben we geüpload en op die manier weten ze dat onze vergunning uithangt. Heel handig! Tot slot krijg je telkens mail wanneer er een nieuwe actie is, waar jij of de architect iets mee moet doen. Dit is een zeer snelle manier van werken, waardoor alles lekker snel vooruit gaat. Ik ben fan!

Start bouwwerken

Het beste nieuws kregen we in feite enkele dagen eerder, op 13 december 2018. Zoals ik in de vorige bouwupdate al schreef, dachten we dat de ruwbouw niet zou staan voor het bouwverlof. We gingen ervan uit dat de wachttijd van 5 à 6 maanden pas zou lopen vanaf het tekenen van de offerte. Liep dat even anders! En maar goed, want ze starten in de eerste helft van juni 2018 al! Onze ruwbouw zal dus net af zijn voor het bouwverlof. Toen we dit nieuws kregen, was ik echt door het dolle heen. Eindelijk een goede vooruitgang! Nu weten we wanneer ze ongeveer zullen beginnen en kunnen we aftellen naar deze datum. Zo fijn! Op 15 januari 2018 hebben we een afspraak met Concrete House voor het bespreken van de offerte. We kijken hier enorm naar uit, aangezien er vanaf dan ook beslist moet worden waar alle stopcontacten, leidingen, lichtpunten enzovoort moeten komen. Spannende tijden!

Liefs Femke ♥

Voor meer bouwupdates, klik hier

2 Comments

 • Nele | Pizzapartyfridaynight 7 januari 2018 at 17:19

  Amaai, dat klinkt superhandig… zo’n omgevingsloket! Dat was bij ons nog niet… jammer, want als we dat hadden gehad, was ik mss iets meer op de hoogte geweest van vanalles… ik ben echt superblij voor jullie dat het allemaal zo vlot gaat nu! ??

  Reply
  • Femcetera 8 januari 2018 at 19:20

   Hihi wat lief Nele! <3

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.