nieuws

BOUWUPDATE 5// GOED NIEUWS!!

Mijn laatste bouwupdate is alweer van 16/06/2017. De titel van dat artikel klonk als volgt: “Nu kan het snel gaan”. Damn, wat zag ik het positief in op dat moment. Helaas is het niet zo snel verlopen als dat we verwacht hadden. Vandaar dat het ook lang stil is geweest over onze bouw. Toch kregen we onlangs goed nieuws van de architect en dat wil ik graag delen. 

Goed nieuws

Wat is er nog allemaal geregeld sinds de laatste bouwupdate? 

Raming

Allereerst ontvingen we na het gesprek met Concrete House een eerste raming. Daar moesten we even van slikken. De raming was aan de hoge kant en dat hadden we beide precies niet verwacht. Toen we de architect spraken, zei hij dat het uiteindelijk nog wel oké was aangezien er ook veel in de prijs zit. Oef! we konden weer gerust ademhalen en alles zou financieel in orde komen.

Offerte

Nadien zijn we nog 2 keer bij de architect geweest om het plan te finaliseren. Dit was nodig vooraleer we de offerte konden aanvragen bij Concrete House. Hier is zeer veel tijd over heen gegaan, wat zowel ik als Pieterjan zeer jammer vinden. De offerte is sinds 11/12/2017 wel aangevraagd, dus daar zijn we heel blij om. Maar toch hadden we het graag eerder ingediend. Nu moeten we waarschijnlijk 3 weken wachten vooraleer we de offerte krijgen en er is ook nog bouwverlof op komst. Bovendien willen we ook nog wat onderhandelen over de prijs. Zo gaat dat nu eenmaal in de bouw. Pas wanneer we akkoord gaan met de offerte ( a.d.h.v. onze handtekening) begint de wachttijd van 5 à 6 maanden te lopen. Ons huis zal er dus niet meer staan voor het bouwverlof in juli 2018 ( althans dat denken wij).

Dat is een zeer spijtige zaak, aangezien we in het begin hoopten dat we met de trouw (14.04.2018) in het  huis zouden zitten. Dat zal dus niet meer lukken, maar daar hebben we ons ondertussen wel bij neergelegd. We hebben achterstand opgelopen en het heeft inderdaad allemaal wat langzamer gegaan, maar uiteindelijk zijn we nu zeer blij met elke stap in de goede richting. Elk puntje wat afgerond wordt, is een stap dichter bij ons huisje. Positief bekijken.

Bezoek woonestetika Genk 

Op 3/11/2017 bezochten we de woonestetika in Genk. Deze vond plaats in de Limburghal en was dus redelijk kleinschalig. Het is niet te vergelijken met Batibouw bijvoorbeeld. Integendeel, je hebt veel minder hallen en het aantal exposanten is ook vele malen minder. We hebben er dus niet echt veel inspiratie opgedaan, wat natuurlijk spijtig is. Dat was net de reden waarom we gingen.

Wel kon je je inschrijven voor gratis workshops en dat hebben we zeker en vast gedaan. De eerste workshop, kleuradvies, werd gegeven door ‘Verf met Advies’. Deze was heel interessant, aangezien we persoonlijke vragen konden stellen. Zo vroegen we bijvoorbeeld naar de beste kleurencombinaties wanneer je met beton werkt. De tweede workshop, interieuradvies, was een tegenvaller. Deze werd gegeven door Cr33mers, een interieurarchitect. Hij heeft zowat heel ons plan qua indeling afgebroken en dat was natuurlijk niet leuk om te horen. Zeker omdat hij ook geen oplossingen of andere ideeën gaf. Hij sprak dus echt voor zijn winkel, in de hoop dat we hem zouden inschakelen voor het interieur. Niet dus, dit was een grote afknapper.

Grand opening Sofacompany Antwerpen

Daarnaast gingen we ook een kijkje nemen bij de grand (re)opening van Sofacompany in Antwerpen. Zij hadden reeds een showroom in Antwerpen, maar door het grote succes werd deze te klein. Sofacompany kent super mooie sofa’s, eetkamerstoelen, tafels en decoratie volledig in mijn stijl, Scandinavisch.  Wanneer ons huis af is, gaan we zeker nog eens langs om een stoel te kopen. De prijskaartjes vallen er gelukkig mee, aangezien er geen tussenpersonen aan bod komen. Ideaal om mee te starten!

nieuws

Bouwvergunning

Naast het aanvragen van de offerte bij Concrete House, werd ook de bouwaanvraag ingediend op de gemeente op 7/12/2017. Hier keken we al heel lang naar uit en dit had normaal ook al eerder ingediend kunnen worden. Omstandigheden hebben dit helaas wat vertraagd. Toch zijn we beide enorm blij dat het nu eindelijk bij de gemeente ligt. Normaal horen we binnen de maand iets van hen terug en is dit alvast in orde.

Wat zal er nog gebeuren komende periode? 

Moeilijk te zeggen in feite. Nu is het wachten tot we iets terug krijgen van de gemeente en Concrete House. Daarna zien we wel wat er dient te gebeuren. Sowieso gaan we nog eens naar de architect toe, aangezien hij ons ook een voorstel ging doen rond de badkamer en keuken. Ook zullen we na het tekenen van de offerte bij Concrete House moeten langs gaan ( gok ik). Dit voor het bepalen van de stopcontacten, leidingen enzovoort. We gaan ook moeten bepalen welke vloer we wensen. Hierbij hebben we nu al een lichte voorkeur voor een betonvloer ( gepolierd), maar hierover wil ik me graag eens laten informeren door specialisten.  Spannende tijden dus! Verder durf ik in feite niet meer vooruit te kijken, aangezien het toch altijd uitloopt. We bekijken het stap voor stap en nogmaals elk puntje dat nu afgehandeld wordt, is een stap in de goede richting.

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.