ABC

Het ABC van de ABC-eilanden

Aruba, Bonaire of Curaçao? Een moeilijke keuze wanneer je er nog nooit bent geweest. Speciaal daarvoor heeft Corendon het ABC van de ABC eilanden gecreëerd. Aangezien zij de drie eilanden aanbieden, willen ze je graag wat beter informeren zodat je het eiland kiest dat volledig bij je past. 

Het ABC van de ABC-eilanden

ABC. Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze drie prachtige eilanden zijn gelegen voor de kust van Venezuela. Kenmerkend zijn de azuurblauwe zeeën en de parelwitte stranden, maar verder verschillen ze zeer veel van elkaar. Ieder eiland heeft zo zijn eigen specialiteiten en dat maakt of dit eiland bij je past of niet. Ik licht ze even kort toe.

A van avontuur op Aruba

Fan van snorkelen, duiken, surfen of zeilen? Dan ben je op Aruba op de juiste plek! De waterrat onder ons kan zich uren amuseren met de talrijke watersporten die op “One Happy Island” worden aangeboden. Wanneer je een minder avontuurlijke vriend(in) hebt, hoef je je trouwens ook geen zorgen te maken. Wat dacht je van een avontuurlijke activiteit in je eentje, terwijl je vriend(in) op het mooiste strand van de Caraïben ligt te chillen? Hello Eagle beach, Aruba’s langste strand! Tot slot zijn ook feestvierders en shopaholics hier op het juiste adres.  Overdag lekker shoppen in de vele shoppingcentra en ‘s avonds het bruisende nachtleven induiken. De perfecte combo!

ABC

B van beleven op Bonaire

Bonaire is de ideale plek voor duikers. Dankzij zijn prachtige koraalriffen en exotische vissen, werd dit eiland uitgeroepen tot “Divers Paradise”. Laat je fascineren door de prachtige onderwaterwereld en ontdek nieuwe vissoorten.

Geen waterrat? Dan kan je op Bonaire ook perfect genieten van de mooie fauna en flora in het Nationale Park Washington Slagbaai of de cultuur opsnuiven in de mooie hoofdstad Kralendijk. Hier heb je tal van Oud-Hollandse koloniale gebouwen, vele winkels en barretjes. Ideaal om tot rust te komen.

C van cultuur op Curaçao

Curaçao is een mix van Aruba en Bonaire. Willemstad, de hoofdstad, maakt deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst dankzij zijn unieke karakter en rijke historie. Hier kan je vooral cultuur opsnuiven. Toch kent dit eiland ook witte stranden, idyllische baaien en zelfs duiktours. Wandelaars kunnen ook zeker hun energie kwijt in het mooie Christoffel National Park. Hier heb je heel wat wandelpaden en heb je zelfs de mogelijkheid om de Chistoffelberg te beklimmen. Als dat geen avontuur is? Tot slot staat Curaçao ook bekend om zijn Flamingo’s. Deze kan je spotten in de daarvoor voorziene area’s. Dit is een echte aanrader!

ABC

Is jouw keuze al gemaakt? 

Voor mij blijft het een lastige keuze, omdat de drie eilanden me enorm aanspreken. Het liefst zou ik een rondreis maken om zo de grote verscheidenheid te ontdekken. Bonaire spreekt me op dit moment het minst aan, aangezien ik geen duiker ben. Toch hou ik enorm van snorkelen, waardoor ik er zeker de onderwaterwereld wil ontdekken. Ik ben een grote liefhebber van cultuur, shopping en lekker eten. Als ik dus één eiland moest kiezen, zou ik voor Curaçao gaan. Op die manier heb ik de mooie stranden en wateractiviteiten van Aruba en de cultuur en het snorkelen van Bonaire.

Welk eiland past het best bij jou?

Corendon biedt je nu reizen naar de ABC-eilanden aan. Waar wacht je nog op? Boeken en wegwezen! 

Liefs Femke ♥

Meer reisinspiratie vind je hier.

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.