Akiin

TULUM & AKIIN BEACH

Tijdens onze reis in Mexico, maakten we enkele uitstappen. Op mijn blog heb je er al heel wat kunnen terugvinden, nl. Chichen Itza en Xel-Ha. Tijd dus om onze laatste excursie te bespreken: Tulum. Deze viel letterlijk in het water, maar toch was het een dag om nooit meer te vergeten. Meer weten over tulum en Akiin Beach ( wedding specialist)? Je leest het hieronder. 

Tulum

Tulum is, net als Chichen Itza een oude Maya stad. Deze is op een 12m hoge klif aan de Caraïbische zee gelegen. Dit maakt het extra bijzonder en enorm populair. De stad is volledig ommuurd en kent verschillende tempels. Super mooi! Een van de meest besproken bouwwerken is de vuurtoren.  Hier stak men ‘s nachts het vuur aan. De vlammen schenen door een opening in de muur, waardoor de zeelieden gemakkelijker door de riffen heen konden varen. Slim bedacht!

Tulum TulumTulum TulumDoordat we een hevige regenbui over ons kregen en kletsnat waren, zijn we niet lang in de archeologische site van Tulum gebleven. De bedoeling was dat we na de gegidste tour nog foto’s zouden maken van de verschillende bouwwerken. Dit hebben we uiteraard niet gedaan. Na de nodige informatie trok iedereen richting Starbucks voor een lekker warm drankje. Nadien zouden we ook nog met zeeschildpadden gaan zwemmen, maar de regen en wind waren te hevig. Zelf de haven werd gesloten. We baalden enorm dat deze activiteit niet doorging, maar uiteraard begrepen we de situatie maar al te goed. Gelukkig hadden ze nog één plekje voor ons in petto, nl. Akiin beach.

Akiin beach

Dit was persoonlijk mijn grootste favoriet! Bij Akiin beach zijn ze namelijk wedding specialist. Hier trouwen dus zeer veel koppeltjes in de prachtige natuur van Mexico. Vlak aan de zee, met hagelwitte stranden. Pinterest perfect! Toen ik op de locatie aan kwam, zei ik meteen: “wauw, hier wil ik ook trouwen”! Hier wil ik over 10 jaar mijn beloftes hernieuwen. Deze plek gaf me precies dezelfde magie als Disneyland! Ik was meteen verliefd. Omdat woorden deze plek niet kunnen beschrijven, laat ik je nu enkele foto’s zien. Deze dag hadden we zoals eerder vermeld bewolking. De plek ziet er dus eens zo goed uit wanneer de zon schijnt.

Akiin Akiin Akiin Akiin Akiin Akiin Akiin Akiin

Ook verliefd geworden op deze plek? Pinterest perfect, toch? Wij maakten er helaas geen stop om te trouwen, maar om te eten en mmm wat was dat lekker! We hadden een buffet waarbij we konden kiezen uit vlees of vis, groentjes, rijst en een heerlijk dessertje. We hebben er volop genoten en hebben als kers op de taart nog een plonsje gemaakt in de zee. Het water was lekker warm en heel erg helder. Zo heb ik het graag. 🙂 Ik zou geld geven om deze plek opnieuw te bezichtigen.

Jullie zien het goed. Ik heb zeer weinig foto’s van de archeologische site van Tulum. Echt jammer dat het die ochtend zo regenden. Helaas valt daar weinig aan te doen. We hebben die dag alsnog enorm genoten, mede dankzij het mooie Akiin beach.

Liefs Femke ♥

Overige artikelen over Mexico kan je hier terugvinden. 

 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.