Flora

FLORA, MIJN DROOMTAFEL VAN PURE WOOD DESIGN

Aangezien onze bouwplannen af zijn, ben ik steeds meer bezig met het interieur van ons huis. Zo ontving ik onlangs een leuk persbericht over de nieuwste ‘Flora’ eetkamertafel van Pure Wood Design. Ik was op slag verliefd.

Flora by Pure Wood Design

Wie zijn ze?

Pure Wood Design is een Belgische onderneming, opgericht door Mascha en Hugo. Op hun webshop kan je terecht voor stoelen, tafels, banken, kasten, accessoires, enzovoort. Maar ook maatwerk kan je er terug vinden. De nodige materialen voor al deze leuke ontwerpen halen ze uit de bouw en recycleren ze. Naast Belgisch, dus ook vriendelijk voor het milieu! Aangezien hun interesse voor decoratie ook groot is, besloten ze, naast Pure Wood Design, de webshop Nordic Living op te starten. Hierop vind je de leukste en mooiste decoratie van verschillende Scandinavische merken zoals Hay, Zuiver, HK-living, enzovoort. Het duo zit dus niet graag stil en is gepassioneerd door het Scandinavisch wonen. Ik ben grote fan!

Flora

Pure Wood Design typeert in elk van zijn designs de natuurlijkheid van het hout en focust op sobere lijnen. Allen dan krijg je een eenvoudig, puur ontwerp. Flora is niet anders. Met zijn houten blad en stalen onderstel is het de perfecte combinatie. Het hout doet je meteen weer denken aan het Scandinavisch wonen, terwijl het stalen onderstel een stoerdere, industriële look geeft.

Flora

Flora kan je helemaal naar eigen smaak samenstellen. Zo is het blad verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kan je het onderstel volledig naar je eigen hand zetten. Mogelijke afwerkingen zijn: onbehandeld, white wash, grey wash, transparante matte lak, olie, kleurloze impregnering of kleurloze impregnering met transparante matte lak. Mogelijke staalkleuren zijn: zwart/wit/ donkergrijs mat poedercoating, zwart/ wit/ donkergrijs glanzend poedercoating of ruwstaal.

Ten slotte kan je ook nog de afmetingen kiezen. Zo heb je drie verschillende breedtes ( 80 cm, 90 cm en 100 cm), negen verschillende lengtes ( 160 cm, 180 cm, 200 cm, 220 cm, 240 cm, 260 cm, 280 cm, 300 cm en 320 cm) en een standaard hoogte van 76 cm. De tafel van 80 cm breed heeft nog een extra lengte van 140 cm. Aan jouw dus de keuze.

Mijn droomtafel

Ik moest niet lang nadenken. Flora zie ik volledig binnen ons interieur passen. Voor het onderstel zou ik kiezen voor een zwarte matte poedercoating, omdat ik echt dol ben op de kleur zwart. De glanzende variant vind ik persoonlijk niet zo handig. Ik denk dat je er snel vettige handen van kindjes op zult zien, waardoor het minder praktisch is. Ook zou ik het hout laten behandelen. Dit opnieuw om praktische redenen. Ik zou in de toekomst mijn tafel toch graag met een natte doek willen afvegen wanneer er geknoeid werd. Welke behandeling hiervoor het beste is, laat ik over aan de kenners. Hiervoor moet ik me dus bevragen. Wat ik wel zeker weet, is dat ik een tafel wil voor 8 tot 10 personen. Deze dient dan deels om aan te werken en deels om aan te eten. Na wat zoekwerk via Google, kwam ik uit op een maat van 220 cm of 240 cm.

Nog even wat betreft de behandelingen. Uiteraard hangt het af voor welke doeleinden je deze tafel gaat gebruiken. Zo past de tafel ook perfect binnen een bureau. In dat geval lijkt het me super mooi om het hout onbehandeld te laten. Dat geeft een iets ruwer effect. Wat denken jullie ervan?

Jouw Flora tafel kan je hier volledig samenstellen. Waar wacht je nog op!?

Liefs Femke ♥

Bron foto’s

Meer wooninspiratie vind je hier.

 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.