Xel-Ha

XEL-HA, EEN WATERPRETPARK, MAAR DAN ANDERS

Tijdens onze reis in Mexico, maakten we een uitstap naar het waterpretpark Xel-Ha. Wanneer je aan een waterpretpark denkt, denk je meteen aan vele waterglijbanen. Toch had Xel-ha er maar één. Wat je er dan zoal kon doen? Je leest het in onderstaand artikel. 

Xel-Ha

Met de quote “Heaven is a lot closer” promoten ze volop hun park. Ik was dus enorm benieuwd of Xel-Ha zo magisch was als dat ze zichzelf omschrijven. Vooraleer ik dit artikel echt begin, wil ik alvast meedelen dat we die dag regen hadden. Vooral in de voormiddag was het hevig. Onze dag leek even letterlijk in het water te vallen, maar gelukkig stopte het en konden we alsnog genieten van het mooie Xel-Ha.

Xel-Ha

Activiteiten

Xel-Ha omschrijf ik het best als een pretpark waarbij je de natuur van het mooie Mexico leert kennen. Dit vooral aan de hand van water. Om te beginnen is Mexico een snorkelparadijs. Bij Xel-Ha hebben ze dan ook een zeer grote waterplas waarin je kan snorkelen of lekker kunt chillen in een band. Af en toe zie je wat leuke visjes onder je zwemmen en is het uitkijken voor rotsen. Super leuk! Het water voelt wel lauw aan, aangezien het een mix is van zeewater en water dat afkomstig uit de rivieren. Ik heb er dus even over gedaan, eer ik volledig in het water zat. 🙂 Daarnaast zijn er nog tal van andere leuke wateractiviteiten zoals:

 • Een waterglijbaan met uitkijktoren over de jungle van Mexico. Prachtig om te zien!
 • Slingeren aan lianen
 • Mooie open cenotes ontdekken
 • Afspringen van een klif
 • Fietsverhuur
 • Death ride over het water
 • Relaxen in hangmatten ( zelf in het water)
 • Wandelen in de mooie jungle van Mexico
 • Proberen in het midden te wandelen van de drijvende brug
 • Zwemmen door grotten

Xel-Ha

Uiteraard zijn er ook betalende activiteiten:

 • Zwemmen met dolfijnen
 • Sea Trek
 • Oog in oog staan met een zeekoe
 • Massages
 • Zip-bike
 • Met een grote en snelle boot de zee op
 • Oog in oog staan met pijlstaartroggen

Formule

Xel-Ha is het eerste ‘All you can eat, drink and snorkel‘ pretpark dat ik ken. Je betaalt bij het kopen van je tickets dus iets meer geld dan een gewoon waterpretpark, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Allereerst het snorkelmateriaal. Deze kan je meerdere keren inwisselen en terug opvragen om te gebruiken. Daarnaast ook het eten en drinken. Zo start je ‘s ochtends met een heerlijk ontbijtbuffet en kom je alvast tot rust. Daarna kan je zo vaak als je wilt wat drinken, ook alcoholische dranken. Deze zijn gemaakt met gekende merken zoals Bacardi. Je krijgt dus bijvoorbeeld geen klaargemaakte mojito uit een fles. Alles wordt ter plekke gemixt en is vers. Wanneer je buik rond de middag opnieuw begint te knorren, kan je een gezellig plekje opzoeken in één van de vele restaurantjes. Wij kozen voor het grill restaurantje en daar hebben we super goed gegeten.

Ervaring

Xel-Ha was een aangename verrassing. Uiteraard vonden we het jammer van de regen, maar uiteindelijk mogen we niet klagen. Het was een hele toffe dag! Wel denk ik dat Xel-Ha nog mooier is wanneer de zon schijnt. Ook het water is dan helderder denk ik, waardoor je meer vissen kunt zien.

Xel-Ha

Activiteiten

Xel-Ha was mijn eerste snorkelervaring en ja hoor, ik heb de smaak te pakken. Mijn ouders en zus waren enorm verrast dat ik dit durfde, want normaal ben ik extreem bang van vissen rondom me. Maar het waren gelukkig kleine visjes en ik kon goed om me heen kijken, wat ik wel oké vond. Bovendien is het ook zo mooi om te zien en was het een unieke plek. Dit zal ik nooit meer vergeten.

De overige wateractiviteiten waren ook enorm leuk. Zo heb ik enorm moeten lachen toen mijn vriend aan de lianen zwierde en heeft hij met me gelachen toen ik recht over de drijvende brug probeerde te wandelen. Ook de nieuwste waterglijbaan is de moeite waard. Je moet wel vele trappen er voor over hebben, maar geloof me, het uitzicht is fantastisch. Jungle, dat is het enige wat je ziet. Adembenemend! In het park zelf zie je ook al een deel van de natuur en ook dat is prachtig. Al die mooie bomen, planten en natuurlijk de cenotes. Deze waren prachtig!

Een onvergetelijke dag

Xel-Ha moet je dus echt wel eens bezoeken. Het is zo handig dat je gedurende de dag niet naar je portefeuille moet kijken en dat ze een All-inn formule hebben. Je kan de hele dag genieten van de vele leuke wateractiviteiten en als je toe bent aan wat rust, kan je heerlijk genieten van een drankje in de hangmat. De extra betalende activiteiten zijn zeker een leuke toevoeging, maar zijn niet noodzakelijk. Wij hielden ons een volledige dag bezig met de niet betalende wateractiviteiten en hebben ons nog moeten haasten om de bus te halen. We hadden er gerust nog iets langer kunnen blijven. Xel-Ha is plezier voor groot en klein. Ik raad het iedereen aan. Het was een onvergetelijke dag.

Meer informatie kan je terugvinden op hun website.

Liefs Femke ♥

Meer artikels over Mexicio kan je hier vinden. Hou deze pagina  ook zeker in het oog, 

want hier verschijnen komende weken nog nieuwe artikels. 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.