Tafelaer

HOTSPOT| DINEREN BIJ DE TAFELAER, KURINGEN

Vrijdag 14/07/2017 waren Pieterjan en ik 1000 dagen samen. Bovendien was het die dag nog 9 maanden tot onze trouwdag. Dit moest gevierd worden! We besloten een tafeltje te reserveren bij ‘De Tafelaer’ in Kuringen. De plaats waar ook ons trouwfeest zal doorgaan. Wat we aten en wat ik ervan vond, lees je hier! 

De Tafelaer

Wat aten we?

We zijn begonnen met een overheerlijke aperitiefje van het huis. Geen idee wat er precies inzat, maar het was op basis van champagne. Altijd lekker! Vervolgens kregen we wat brood geserveerd en een hapje van het huis. Dit was quinoa met kip, iets wat ik normaal niet lust. Toch was dit op een super lekkere manier klaar gemaakt, waardoor het enorm smaakte. Als hoofdgerecht kozen we côte à l’os “Butchers choice”. Dit is 1,2 kg vlees dat je per 2 personen kan bestellen. Ik koos nog een lekker pepersausje erbij en frietjes. Om af te sluiten ging ik voor een cappuccino en het dessertje “Chocolat dreams”.

Tafelaer Tafelaer Tafelaer Tafelaer Tafelaer Tafelaer Tafelaer

De Josper

De Josper is het paradepaardje van De Tafelaer. De houtskool oven is een combinatie van een grill en oven. Het hout geeft het vlees een unieke smaak, textuur en garandeert de sappigheid van alle bereidingen. Door de hoge temperaturen worden de ingrediënten dichtgeschroeid, gerookt en geroosterd. Doordat de houtskooloven gesloten blijft, verminderen de vlammen en voorkomt men dat het eten droog wordt of verbrandt. Dit moesten we testen!

Onze côte à l’os werd dus gebakken in de Josper. Het vlees was inderdaad enorm sappig, had een aangename textuur en ook de smaak zat goed. Wanneer je het stuk vlees zag liggen, leek het alsof deze enkel en alleen op een grill had gelegen. Het vlees was dus wat donkerder langs de buitenkant, maar het proefde niet verbrand. Een groot verschil. Het was heel erg lekker en om onze vingers bij af te likken. Klein nadeel van deze côte à l’os voor 2 personen is wel dat je beide moet houden van dezelfde bakwijze.

Tafelaer

Onze ervaring

Dit was niet de eerste keer in de Tafelaer.  We zijn er al eens eerder gaan eten met onze ouders, om te proeven van het eten voor ons trouwfeest. Zowel de eerste als deze keer vielen erg in de smaak. Beide keren hebben we zeer goed gegeten en was de bediening top. Niets is teveel voor het personeel en je hoeft maar te vragen. Klantvriendelijkheid is er op en top! De gerechten zijn allemaal zorgvuldig afgewerkt en zijn een ware smaaksensatie in je mond. Van aperitief tot dessert. Naar mijn mening moet je er eens geweest zijn. Je betaalt ietsjes meer dan in een gewoon restaurant maar dat heb ik er graag eens voor over.

De Tafelaer
Roverstraat 9
3511 Kuringen
Van dinsdag tot vrijdag geopend vanaf 11u30. Zaterdag geopend vanaf 17u30 en zondag terug vanaf 11u30.

Reserveren kan op het nummer 011/ 91 61 04 of online.
Neem ook zeker een kijkje op hun website.

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.