Lille

LILLE, TU ES TRES BELLE

Een tijdje geleden verraste ik mijn vriend met een weekendje Lille/ Rijsel. Beide hadden we er veel van gehoord, maar daar stopte het dan ook. Ik vond het tijd voor verandering. Op naar Lille/ Rijsel! Als je benieuwd bent wat wij allemaal deden in deze stad, lees dan zeker verder!

Lille, het Parijs van Noord-Frankrijk

Mercure Lille Centre vieux Lille

Ons citytripje Lille bestond uit 2 dagen, zaterdag en zondag. We boekten met Travelbird één nacht in het Mercure Lille Centre vieux Lille hotel, gelegen midden in de oude stad. Super handig, want op die manier zaten we dicht bij de winkels, oude gebouwen en straat met restaurantjes. Het hotel zag er langs buiten misschien niet zo mooi uit, maar het innerlijke telt en dat was meer dan oké. De kamer was niet super groot, maar zeker en vast voldoende voor één nachtje. Bovendien had de kamer ook veel voorzieningen zoals handdoeken, zeepjes, bekertjes, shampoo, make-up spiegel, minibar, een extra tafeltje enzovoort. Heel leuk! Tot slot nog het ontbijt. Ook dit was in orde. Je had vele keuze en alles zag er verzorgd en super lekker uit. Wij hebben genoten!

Winkelen als de beste

Aangezien de winkels op zondag gesloten zijn, gingen we zaterdag lekker shoppen. Wij hebben hiermee onze volledige namiddag gevuld, want Lille telt super veel winkels. Vooral kledingwinkels waren er in overvloed. En wat voor winkels!  Lille kent zowel de duurdere winkels zoals Boss, Timberland, Essentiel,… als de goedkopere ketens zoals Mango, Zara enzovoort. Iedereen kan dus wel iets kopen in een ( of meerdere) van zijn favoriete winkel(s).

Ik had helemaal niet verwacht dat Lille zulke leuke shopstad zou zijn. Ik was aangenaam verrast en heb mijn centjes vooral laten rollen bij Sephora. Daar had je merken zoals NARS, Becca, Too Faced enzovoort. Merken die toch wel moeilijker te verkrijgen zijn in ons Belgenlandje. Ook spotte ik enkele mooie items bij Essentiel in solden. Deze heb ik vanwege het prijskaartje alsnog laten hangen. Wel kocht ik als laatste nog een leuk hemdje bij Pepe Jeans. Ik ben dolblij met mijn aankopen en wedt dat jullie dat ook zullen zijn na een bezoek in Lille.

Cultuur opsnuiven

Lille kent heel wat bezienswaardigheden. De meeste zal je tijdens het shoppen wel tegen komen, maar neem de dag nadien toch nog even tijd om alles fatsoenlijk te bezichtigen. Je zou nog al wat missen.

1. Place du général de Gaulle

Dit plein is midden in het centrum gelegen en kan je het best vergelijken met de grote markt van Brussel. Oude, Franse gebouwen, een mooie fontein, vele terrasjes, souvernierwinkeltjes enzovoort kleuren deze plek. De Place to be als je van gezellige terrasjes houdt en ook zeker en vast de Place to be voor make-up liefhebbers, aangezien hier de Sephora gelegen is.

Lille Lille

2. Place du Théatre

Ook dit plein moet je gezien hebben. Het is gelegen vlak naast Place du général de Gaulle en ook weer midden in het centrum tussen alle mooie winkels. Op dit plein zie je 3 mooie oude gebouwen staan, nl. het theater, de kamer van koophandel en la vieille bourse, de oude beurs die bestaat uit 24 identieke huizen die rond een binnengalerij zijn gebouwd. Prachtig om te zien, dus zeker eens bezoeken.

Lille

3. Belfort van Lille

Het belfort van Lille is net buiten het drukke centrum gelegen, maar is zeker en vast te doen op wandelafstand. Het 104 meter hoge belfort vind je vlak naast het mooie stadhuis en geeft je een prachtig panorama uitzicht over de stad. Wel moet je er 400 trappen voor over hebben of  een minuutje in de lift. Het Belfort van Lille staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je moet dit echt gezien hebben!
Het belfort is open elke dagen van 10u tot 13u en van 14u tot 17u30.

Lille Lille Lille Lille

4. Palais des Beaux Arts

Adembenemend is het juiste woord voor het Paleis voor Schone Kunsten. Dit prachtige gebouw kan je echt niet missen en moet je gezien hebben. Langs buiten zien we een prachtig oud paleis ( waar ze voor een deel aan het werk waren toen wij Lille bezochten). De binnenkant is eerder een combinatie van oud en nieuw. Naast schilderijen en beelden, kan je er ook heerlijk tot rust komen en zelf wat drinken. Ook al ben je geen kunstliefhebber, toch moet je hier binnen gaan. De moeite waard!

Lille Lille

5. Porte de Paris

Vlak voor het Belfort is de Porte de Paris gelegen. Een mooie oude poort die gemaakt werd om Lodewijk XIV te herdenken. Opnieuw een prachtig gebouw, dat het middelpunt is van een rotonde.

Lille

Eten in Lille

La Crêperie

De eerste dag aten we zeer goed in Lille. ‘s Middags kozen we voor een gezellige kleine crêperie waar we genoten van super lekkere pannenkoeken. Ik ging voor een pannenkoek met speculaassiroop. Mmm wat was deze lekker! Pieterjan ging voor een menu. Allereerst kreeg hij een galette. Dit is te vergelijken met een croque monsieur, maar dan tussen een pannenkoek. Ik heb eventjes geproefd en vond het verrassend lekker. Als afsluiter kreeg hij ook een pannenkoek en ook deze was om van te smullen. Een aanrader!

La Crêperie
4 Rue des Débris Saint-Etienne
59800 Lille

Lille

Rue de Gand

Wie ‘s avonds honger heeft, moet naar Rue de Gand. Deze straat bestaat uit tal van restaurants en bars en is super gezellig. Door de dag valt er weinig te beleven, maar eenmaal 17u voorbij, zie je iedereen open doen. Ook de straat wordt dan afgezet, wat super leuk is en ook veilig. Je hebt er een ruime keuze aan eten( Italiaans, Thais, Frans,…) en drinken en de sfeer is zeer aangenaam. Wij aten Aziatisch bij ‘Meet People’. Super lekker en ook niet mega duur. Daarna gingen we gezellig bij de Mojito bar wat cocktails drinken. Ook hier waren de prijzen aangenaam en zeker niet te duur. Lille Lille

Ik zou Lille zeker en vast aanraden voor een weekendje. Het is geen mega grote stad, waardoor je je geen dagen kan vermaken, maar twee dagen is meer dan genoeg. De stad is super gezellig, heeft zeer veel mooie winkels en oude gebouwen en de mensen zijn er super vriendelijk. Bovendien wordt er op de meeste plekken ook gewoon Nederlands gesproken, waardoor je je beste Frans niet hoeft terug te zoeken. Heel handig! Ik zal zeker nog eens terugkeren naar deze mooie stad!

Liefs Femke ♥

Voor meer reisverhalen, klik hier

4 Comments

 • Nietzomaarsaar 28 juli 2017 at 13:28

  Ziet er super uit! Onthou ik 😉

  Reply
 • Beauty Treasures 30 juli 2017 at 23:44

  Ik heb al vaak over Rijsel gehoord maar nog nooit geweest. Leuk verslag & foto’s

  Reply
 • Anke 19 augustus 2017 at 00:23

  Hey, ik vroeg me af naar welke sephora je was geweest want er zijn er meerdere! Want ik zou nl graag iets van becca hebben en ik ga binnekort ook naar Lille!
  Leuk artikel!

  Reply
  • Femcetera 20 augustus 2017 at 11:44

   Wat leuk dat je mijn artikel las. Ik ging naar de Sephora op Place du Général de Gaulle. Daar verkopen ze inderdaad Becca, maar ook Too Faced, Urban Decay, Kat von D, Nars en nog vele andere leuke merken. Echt een aanrader!

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.