snel gaan

BOUWUPDATE 4// NU KAN HET SNEL GAAN

Het is alweer 2 maanden geleden dat ik nog iets schreef over onze bouw. Tijd dus voor een nieuwe update! Want plots zijn we toch wat opgeschoven met onze plannen. Hoe en wat lees je in dit artikel. 

Bouwupdate 4: nu kan het snel gaan

Wat is er op die 2 maanden veranderd?

Vorige bouwupdate klonk niet zo positief. Twee grote troeven van ons huis waren van het plan geschrapt en we waren ook niet meer zo enthousiast over de indeling en plaatsing van ramen. Dat is gelukkig allemaal veranderd. De indeling is volledig rond en ligt vast. De ramen zijn geplaatst precies hoe wij het willen en ook onze trap is terug een mooi element in onze ruimte. Tot slot hebben we ook het gevraagde uitzicht op de bovenverdieping terug zoals wij dat wouden.

Bouwupdate 4 raming aanvraag

Schets van de bovenverdieping ( trap niet uitgetekend)

Concrete house

Afgelopen dinsdag hadden de architect en wij een afspraak met Concrete house. Onze architect had nooit eerder met hen samengewerkt en wou meer weten over hun manier van werken. We zagen aan hem dat hij super enthousiast was en hij klonk ook heel positief achteraf. Dat maakte ons blij! Hij weet nu precies wat van hem verwacht wordt en wat Concrete house allemaal kan en doet.

Wat staat komende maand nog te gebeuren? 

Eerst zal de architect het plan finaliseren, nu hij weet wat hij kan en moet tekenen voor Concrete house. Vervolgens moeten wij dit laatste plan goedkeuren. Dit zal via mail verlopen ( en hopelijk snel). Indien wij het plan goedkeuren, kan de architect een raming aanvragen bij Concrete house. Hopelijk valt deze goed mee van prijs, want als dat zo is, kunnen we toestemmen bij Concrete house en kan ons plan naar de gemeente voor de bouwvergunning. Ook dan begint onze wachttijd ( van ongeveer 6 maanden) te lopen bij Concrete house en kan het plan ook binnen gebracht worden bij de bank.

Als dit allemaal ingediend is, gaan we op ons plan alle elektriciteit, stopcontacten enzovoort voorzien. Eens dat af is, kan dit definitieve plan naar Concrete house voor de offerte en kunnen zij gaan tekenen en rekenen. Vanaf dat moment kan het heel snel gaan.

Wat vinden jullie van de schetsen? 

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.