handige reisapps

10 HANDIGE REISAPPS VOOR ELKE REIZIGER

Sinds de komst van de smartphone, zijn apps niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze en kan kiezen uit verschillende categorieën. Vandaag deel ik 10 handige reisapps. 

10 handige reisapps

Schiphol app

Aangezien Schiphol in 2019 de beste digitale luchthaven van de wereld wilt zijn, hebben ze de Schiphol app gecreëerd. Deze app weet alles over jouw vlucht, belangrijke wijzigingen, jouw incheck balie en gate én je kan er zelfs een parking mee regelen. Een zeer handige app dus voor wanneer je vanaf Schiphol vliegt. Alles zit lekker compact in één app en meer heb je in feite niet meer nodig.

XE wisselkoers

“Hoeveel euro is 500 Poolse Zloty omgerekend?” Dankzij de app XE wisselkoers,  hoef je jezelf deze vraag niet meer te stellen, want deze handige app berekent het super snel voor je. Zeer handig dus wanneer je op vakantie bent in een land met een andere munteenheid.

Wiffinity

WI-FI op reis is zeker en vast handig! Je bent op reis en wilt enkele recensies lezen van een bepaalde toeristische attractie, want is die hoge inkomprijs zijn geld wel waard? Gedaan met het gebruiken van je mobiele data hiervoor! Want dankzij Wiffinity krijg je een mooi overzicht van publieke netwerken en bijhorende wachtwoorden. Op deze manier kan jij overal surfen zonder te betalen en gaat je verbruik van jouw mobiele data niet omhoog. Hooray!

Flush

De naam verklapt het misschien al, maar deze app kan je inderdaad makkelijk zeggen waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn. Super handig als je met kids op pad bent, die geregeld plots naar de wc moeten. Let wel op: je moet hiervoor je locatie voorziening aanzetten. 

PackPoint

Vroeger maakte ik zelf lijstjes met spullen die ik moest meenemen in mijn koffer. Dat is verleden tijd met de app PackPoint. Deze app gebruik ik zelf en vind ik zeer handig voor eender welk soort reisje. Je vult simpelweg de plaats, verblijfsduur en activiteiten in. Op basis van deze informatie, maakt de app zelf een lijstje voor je en moet jij het enkel nog verzamelen en in je koffer leggen. In no time ben je klaar om te vertrekken en ben je niets vergeten. Zeker een aanrader dus!

Stay.com

Jouw reisbestemming beleven als een echte local? Het kan, dankzij de app Stay.com. Je ontdekt er de beste restaurants, bars, feestjes, shops enzovoort en dit allemaal dankzij de tips van de locals. Zelf kende ik de app nog niet, maar ik ga deze zeker en vast installeren op mijn smartphone, zodat ik mijn reisbestemming echt kan beleven zoals een rasechte inwoner.

Journi

Ook deze naam verklapt al zeer veel. Journi is namelijk een soort virtueel dagboek waarin je al je verhalen kan schrijven en zelfs foto’s kan plaatsen. Op die manier maak je je eigen travelblog met een schitterende lay-out. Naast je eigen blog, kan je er ook andere blogs terugvinden om op die manier andermans verhalen te lezen en geïnspireerd te raken.

Splittr

Handig wanneer je met vrienden of meerdere koppels op reis bent en één iemand betaald heeft! Splittr rekent namelijk voor jouw uit hoeveel je nog aan wie moet.

Wolfram sun exposure

Een handige app voor mensen die snel verbranden in de zon! De wolfram sun exposure app rekent voor jou uit wanneer je je opnieuw moet insmeren. Dit gebeurt aan de hand van jouw locatie ( locatie voorziening inschakelen) en jouw huidtype ( vooraf ingeven). De app vermeldt ook hoelang het zou duren vooraleer je zal verbranden. Wolfram sun exposure ga ik meteen installeren, aangezien ik me niet regelmatig insmeer en dus vaak verbrand.

Jetlag genie

Tot slot nog een handige app voor verre en lange vluchten! Jetlag genie zegt je wanneer je best wakker blijft,  probeert te slapen, wanneer je in het licht of donker moet zitten en wanneer je je klok best verzet. Dit kan de app allemaal dankzij jouw slaappatroon en de vluchtinformatie. Zeker installeren dus, want op die manier ben je geen dag kwijt om te bekomen van je jetlag!

Ik hoop dat jullie het een handig lijstje vonden! Kijk zeker ook eens naar mijn andere reisverhalen op mijn blog!

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.