Berlin Welcome Card

BERLIN WELCOME CARD

Onlangs gingen mijn vriend en ik naar Berlijn voor 5 dagen. Vooraf zocht ik allerlei tips op en de ‘Berlin Welcome card’ was er eentje van. Wij hebben deze meteen aangeschaft en veelvuldig gebruikt. Vandaag vertel ik jullie er graag meer over, want wat is dat, zo’n Berlin Welcome card?

Berlin Welcome card

Wat?

De ‘Berlin welcome card’ is in feite niet meer dan een ticket. Logisch ook, aangezien je met dit ticket gebruik mag maken van het openbaar vervoer ( Tram, bus, U-bahn en S-bahn). Naast het gratis gebruik van het openbaar vervoer, krijg je ook nog een boekje mee met tal van kortingen ( van 25% tot 50%) op maar liefst 200 attracties in Berlijn. Tot slot zit er ook een city- en metromap bij en in het boekje ontdek je dus de populaire attracties van Berlijn met adressen, openingsuren, haltes van het openbaar vervoer, kortingen en eventuele tips. Heel erg handig!

Prijs

Aantal dagen Berlijn AB Berlijn ABC
2 dagen (48u) € 19.90 € 21.90
3 dagen ( 72u) € 27.90 € 29.90
4 dagen € 32.50 € 35.50
5 dagen € 36.50 € 41.00
6 dagen € 42.00 € 46.00

Als je netjes in het centrum blijft, heb je voldoende met ‘Berlijn AB’. Wil je graag naar Potsdam ( dit is niet Potsdamer Platz) of kom je aan op een andere luchthaven dan Tegel, dan zal je ‘Berlijn ABC’ moeten nemen. Deze is iets duurder, maar hij brengt je dan ook verder in Berlijn.  Ik raad je aan om simpelweg in Tegel te landen wanneer je met het vliegtuig komt en binnen het AB gebied te blijven. Wij zijn 5 dagen zoet geweest in de AB zone, dus er is echt voldoende te beleven binnen deze toch wel grote zone. Twijfel je nu aan AB of ABC, vraag het dan gewoon even aan een loket. Zij weten of je bestemming binnen AB of ABC valt.

Wat spaar ik uit? Een cijfervoorbeeld

Normale prijs Berlin welcome card prijs
Aankoop berlin welcome card ( 2 dagen – zone AB) / € 19.90
Ticket openbaar vervoer € 14.00 Inclusief
City tour € 20.00 € 15.00
TV toren € 13.00 € 9.75
DDR Museum € 9.50 € 7.13
Zoo € 14.50 € 10.90
Friedrichstadt-palast € 69.90 € 52.43
Totaal uitgave €140.90 €115.11
Uitgespaard € 25.79

Het lijkt misschien niet veel wat je uitspaart, maar hiermee kan je ‘s middags toch al iets klein gaan eten. Waarom zou je het dus niet doen?

Kortingen

De kortingen zijn verkrijgbaar op verschillende sightseeing tours, tours met de fiets, boot en met een gids, verschillende attracties, museums, tentoonstellingen, theaters, restaurants, cafés, bars, shops, wellness enzovoort. Je kan dus op zeer veel verschillende plaatsen genieten van de korting, maar zie wel dat je op het juiste adres bent. Zo gingen we de eerste dag eten op een plaats waar er normaal korting van toepassing was. Helaas bestond deze zaak meerdere malen in Berlijn en was de korting niet geldig op de plaats waar wij toen zaten. Goed opletten dus! Het adres waar je kunt genieten van de korting staat altijd duidelijk in het boekje.

Aanrader?

Absoluut! Deze welcome card spaart je allereerst toch enkele euro’s uit. Misschien geen mega groot bedrag, maar hé, elke euro wat je kan uitsparen is goed, toch? Bovendien is de kaart ook zeer gemakkelijk in gebruik. De eerste keer activeer je hem door je ticket te scannen bij het openbaar vervoer. Dit is eenmalig, je kaartje is vanaf nu geldig voor de komende periode. Je hoeft je kaartje nu enkel nog te tonen bij de attracties die korting bieden met de Berlin Welcome card, meer niet.

Ik had misschien een mooier kaartje verwacht ( in de vorm van een pas), maar dat zou het kaartje waarschijnlijk ook duurder maken. Een ticket is niet zo mooi, maar het zorgt er wel voor dat de prijs laag kan blijven en dat is volgens mij nog steeds het belangrijkste voor de toeristen.

Verkrijgbaarheid

 • Toerisme Berlijn:
  • Centraal station
  • Luchthaven Tegel
  • Luchthaven Schönefeld
  • Centraal bus station
  • Brandenburger toren
  • Europa-Center
  • Hotel Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplats
 • 500 hotels + winkels in Berlijn
 • Online
 • Telefonisch ( +49 30 – 25 00 25)

Hebben jullie al gebruik gemaakt van de Welcome card in Berlijn? Of zou je deze aanschaffen?

Liefs Femke ♥

 

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.