plan

BOUWUPDATE 3// HET PLAN

Het is alweer van 3 december 2016 geleden dat er nog eens een bouwupdate online kwam. Ondertussen zijn we een 5-tal maanden verder en is er het een en ander veranderd. Vandaag een nieuwe update over ons plan!

Bouwupdate 3: het plan

Batibouw

Vooraleer ik meer vertel over de architect, gaan we even terug naar 26 februari 2017. Die zondag trokken mijn vriend en ik naar Batibouw in Brussel. Dit jaar namen we het iets slimmer aan en duidden we vooraf aan welke hallen we absoluut wel moesten zien en welke niet noodzakelijk waren. Hierdoor gingen we veel sneller door de hallen en focusten we ons enkel op de dingen die op korte termijn van toepassing waren. Zo gingen we uitgebreid langs bij de standen van de hallen ruwbouw, duurzame energie, ramen en deuren, keukens en badkamers. Het was ook dit jaar weer zeer interessant waardoor we weer enkele ideeën hebben kunnen opdoen.

Hoe ver staan we ondertussen met het huis?

Begin november hadden we onze tweede afspraak bij de architect. Nadien hebben we nog verschillende afspraken gehad, maar er kwam niet echt schot in de zaak. We hebben het gevoel dat de architect het toen enorm druk had en ons gewoon aan het lijntje hield.  Er waren dus wel af en toe afspraken, maar er kwam niet echt iets uit de bus en dat maakte me kwaad. Vaak moesten we ook meerdere dagen bellen vooraleer we hem aan de lijn hadden en afspraken werden meerdere malen verzet. Zeer frustrerend! Toch zijn we bij deze architect gebleven en hoopten we telkens op verbetering.

De indeling

Onlangs dachten we dat de indeling zo goed als rond was, maar toen kwamen ze voor de zoveelste keer weer met andere ideeën. Dat is goed, begrijp me niet verkeerd. Maar we krijgen wel het gevoel dat ze meer hun huis willen neerzetten dan ons huis. Hun ideeën gelden en daar gaan we uiteraard niet mee akkoord wanneer we niet achter het idee staan. Verder staan de 2 grootste troeven van ons huis ook niet meer op het huidige plan en dat vinden we zeer jammer. We hebben op onze bovenverdieping een fantastisch uitzicht, maar op dit moment kunnen we er maar half van genieten door de plaatsing van de ramen. Dit willen we uiteraard beter! Verder hadden we via Pinterest ook een zeer mooie trap gezien. Deze is plots ook verdwenen van ons plan aangezien de architect het huis weer kleiner heeft gemaakt. Ook dit zouden we liever anders zien, maar uiteraard moeten we nog steeds rekening houden met het budget. Dat snappen we wel, maar het is zeer frustrerend als je weet dat we ook graag een kelder wouden en ook deze al geschrapt is.

Het enige waar we tot nu toe wel zeker van zijn is de kamerverdeling. Deze ziet als volgt uit.

Gelijkvloers kamers:

 • Een grote ruimte voor de keuken, eetkamer en living
 • Hal met trap
 • Wc
 • Bureau
 • Voorraadkast voedsel
 • Kleine berging

Bovenverdieping kamers:

 • 3 slaapkamers
 • Badkamer
 • Wc
 • Waskot
 • Berging

Wat staat er komende maanden te gebeuren?

Sinds de “hulp architect” bezig is met ons plan, hebben we om de twee weken een afspraak en deze wordt goed nageleefd. Plots is het veel aangenamer werken, waarschijnlijk ook omdat de lopende projecten van toen ondertussen af zijn. Komende weken gaan we nog enkele keren langs bij de architect om tot een definitieve indeling te komen. Vanaf dat moment kan hij onze bouwvergunning aanvragen bij de gemeente.

Mijn vriend en ik willen nog steeds graag bouwen met Concrete House. Bij hun vragen we een offerte aan van zodra het plan rond is. Hopelijk valt hun prijs goed mee zodat we met hen in zee kunnen. Als dit het geval is, zullen we komende periode ook vaak te zien zijn bij hen. Deze firma tekent alles nog eens heel gedetailleerd uit met een eigen programma en ze bieden ook het plaatsen van de ramen en het dak aan binnen hun pakket. Ik neem aan dat ze stalen van ramen hebben liggen en dat we daaruit zullen moeten kiezen.

Ik vind het enorm vervelend dat we al zo lang bezig zijn met ons plan. Het duurt echt heel lang en mijn geduld begint een beetje op te geraken op dit gebied.  We hopen dat binnenkort alles iets sneller zal verlopen en dat we de ruwbouw dit jaar nog kunnen zetten. Het best mogelijke scenario zou zijn dat we net voor de trouw (14/04/2018) in ons huis zouden zitten, maar ik ga er niet op hopen. Het bouwen van een woning vraagt altijd meer tijd en loopt altijd uit.

Hoelang zijn jullie bezig geweest met de architect voor het tekenen van jullie plan?

Liefs Femke ♥

 

1 Comment

 • Saar 4 mei 2017 at 13:44

  Ik ben helemaal weg van deze stijl! Tof en als je hulp nodig hebt voor je interieur, weet je mij wonen ;-).

  Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.