blotevoetenpad Zutendaal

BLOTEVOETENPAD ZUTENDAAL

Sensatie voor jouw voeten? Dan ben je bij het blotevoetenpad in Zutendaal op de juiste plaats! Ontdek hoe het voelt om met je blote voeten in de vrije natuur rond te lopen en ervaar vrijheid.

Blotevoetenpad Zutendaal

Het blotevoetenpad in Zuteldaal is het eerste van Vlaanderen en daar mogen ze best trots op zijn. De wandeltocht is ongeveer een 3-tal km lang en biedt zeer veel variatie zoals je dadelijk wel zult zien op de foto’s. Het blotevoetenpad is niet alleen plezant, het is ook nog eens goed voor de gezondheid van de mens. Zo stimuleert het regelmatig blootvoets lopen op verschillende ondergronden je bloedsomloop, je hart en de bloeddruk. Verder is het ook zeker goed voor je coördinatie, het verstevigen van je rugspieren en het bevorderen van je darmwerking. Tot slot krijg je er gratis een voetmassage bij en kan je geest tot rust komen dankzij de stilte van de wondermooie natuur.

Mijn beleving

Ik deed de wandeltoch een tijdje geleden en deel nu graag mijn foto’s en bevindingen. Beginnen doen we met onze blote voeten. Na het betalen van een klein inkomprijsje wandel je door naar de lockers. Daar plaats je je schoenen veilig weg en het avontuur kan beginnen. Dit is het start-, maar ook het eindpunt.

Onderweg krijg je te maken met heel wat verschillende ondergronden. Zand, leem, stenen, hout, boomsnippers en ook water! Een korte short is absoluut aan te raden.

Daarnaast zijn er nog heel wat attracties aangelegd onderweg. Zo moet je de uitweg vinden in het doolhof, over een hangbrug, door grote plassen water en door de ondergrondse tunnel wandelen, en lopen in de voetsporen van de eerste mens.

De grootste attractie is misschien wel de hoge uitkijktoren. Deze is 18m hoog en raad ik je aan te doen. Je moet wel vele trappen doen, maar dan heb je ook een prachtig uitzicht eens je boven bent. De ideale plek om een foto te nemen en te genieten van de mooie landschappen in ons mooie Limburg.

Onderweg heb je verschillende bankjes staan, waar je even kan rusten en kunt genieten van de mooie natuur. Een lekker drankje en hapje ontbreken hier zeker en vast niet en zou ik dan ook aanraden om mee te nemen. Let wel op dat je je afval in de voorziene vuilbakken gooit. Deze mooie natuur wil je niet verpesten!

Wanneer je aan het einde van de wandeltocht bent, kom je terug uit waar je begonnen bent. Uiteraard zien je voeten er zeer vies uit, maar geen nood, er zijn voetendouches voorzien. Het water is zeer koud, maar dat voelt wel goed. Ook zijn er schuurborsteltjes voorzien, aangezien het vuil niet zo gemakkelijk van je voeten te krijgen is. Je hebt dus wel even werk, maar dat is het zeker en vast waard!

Aanrader?

Wat mij betreft wel! Dit was mijn eerste keer, maar ik wil het zeker en vast nog eens doen als wij zelf kinderen hebben. Het blotevoetenpad is een hele speciale ervaring. Ik heb dingen in mijn voeten gevoeld, die ik nooit eerder gevoeld had en dat was echt wel apart. De wandeltocht is qua aantal kilometers zeer kindvriendelijk en ook de paden zijn te doen voor kinderen. Zowel jij als je kinderen kunnen er klauteren, klimmen, beleven, genieten en spelen. Het is echt een must do! Wij hadden een 2-jarige bij ons en hij heeft het hele parcours uitgewandeld. Hij vond het klimmen fantastisch en dankzij de fantasie van de mama en papa waande hij zich in een echt sprookje met kastelen en draken.

Ik geef toe dat niet elke ondergrond even aangenaam was, maar dat hoort erbij. Ik denk dat de boomsnippers het pijnlijkst waren, maar we waren al aanwezig aan het begin van het seizoen ( begin april). De boomsnippers zijn vers en moeten nog wat slijten. Ik denk dat wanneer je nu zou gaan, de boomsnippers al minder pijn doen. Verder ontdekten we achteraf ook wat splinters in onze voeten. Deze hebben we gewoon met de pincet eruit kunnen halen en deden niet echt pijn. Ik raad jullie wel aan de allerkleinsten hun schoenen aan te houden ( dat deden wij ook met de 2-jarige). Zij hoeven uiteraard het kleinste pijntje niet te voelen.

Ondanks je af en toe een lichte pijn ervaart, is het blotevoetenpad in Zutendaal zeker en vast de moeite. Je vergeet de kleine pijntjes snel door de vele fun die erbij komt kijken. Zeker doen dus!

Contact & prijzen

Lieteberg
Stalkerweg
3690 Zutendaal (België)
www.lieteberg.be/blotevoetenpad

Volwassenen: € 4,-
Kinderen < 1.20m: € 3,-
Groepen ( vanaf 20 personen): € 3,- / persoon

Honden of andere huisdieren zijn niet toegelaten.

Lijkt dit iets voor jullie?

Liefs Femke ♥

4 Comments

 • Patricia | Twijfelmoeder 22 april 2017 at 07:00

  Komt zeker op de to do! Veel vermaak voor een klein prijsje als ik het zo lees. (Even onthouden voor vriendenweekend, haha).

  Reply
  • Femcetera 25 april 2017 at 12:33

   Absoluut! Een must do! Veel plezier als je er naar toe gaat!

   Reply
 • Christophe 27 april 2017 at 09:59

  En het moment dat je terug je schoenen aantrekt…zaaalig. Alsof je op wolkjes loopt.

  Reply
  • Femcetera 27 april 2017 at 10:06

   Hihi dat klopt inderdaad! 🙂

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.