ROME// DE MOOISTE CITYTRIP

 

Rome wordt vaak beschreven als de mooiste citytrip en mooiste stad die er bestaat, maar is dat ook zo? Ik ben er tweemaal geweest en vertel jullie vandaag mijn bevindingen. Rome, een go of no-go?

Rome, de mooiste citytrip

De stad heeft natuurlijk heel veel te bieden en vrijwel iedereen kan er het zijne doen. Ben je een foodlover? Dan ben je in Rome op de juiste plek! De pizza, pasta, wijn, limoncello en hun overheerlijke tiramisu en gelato (ijs) bezorgen je een foodcoma waar je dagenlang van moet bekomen.

Ben jij de shopaholic des huizes? Dan gaat je portefeuille in Rome veel wenen. Je hebt er de welbekende Via dei Condotti met peperdure winkels, maar ook de Via del Corso doet je hartje sneller slaan. Op deze straat liggen de meer betaalbare winkels waardoor deze super lang is. Wanneer je er echt gaat om te shoppen, zou ik 2 dagen voorzien voor de Via del Corso, Via dei Condotti en andere leuke winkelstraatjes rond de Via del Corso. Deze tijd ga je echt nodig hebben.

Ben je nu geen fan van al dat shoppen en heb je meer interesse in het culturele aspect van de stad? Dan ben je in Rome ook op de juiste plek! Naast de wereldberoemde monumenten en gebouwen zoals het Colosseum, het Pantheon, de Trevi fontein enzovoort, heb je op ieder hoekje van de straat wel iets te vinden. Rome staat niet voor niets bekend om de stad met de vele fonteinen. Waar denk je dat deze zich allemaal bevinden?

Pantheon

Een go of no-go?

Op gebied van citytrips ben ik een beetje een mix van bovenstaande beschrijvingen en zoek dan ook altijd naar een mix van deze 3 activiteiten. Rome scoort op dit moment echt het beste wat mij betreft. Ik heb nog nooit slecht gegeten of gedronken in Rome. Verder is de Via del Corso een echt shopparadijs en kan ik er uren/ dagen spenderen. De historische gebouwen vind ik ook echt adembenemend en dus enorm indrukwekkend. Er is zoveel te zien dat je je geen enkel moment kunt vervelen. Bovendien is het openbaar vervoer ook super goed geregeld en kan je overal gemakkelijk geraken. Alles ligt ook vrij kort bij elkaar, waardoor je ook alles te voet kan doen. Iets wat ik in Barcelona bijvoorbeeld miste. Voor mij is het dus absoluut een go! Rome moet je eens gezien hebben.

rome

Spaanse trappen

Dit moet je echt gezien hebben

 • Via del Corso ( Shopping)
 • Colosseum ( Ga hier wel niet speciaal voor aanschuiven)
 • De Spaanse trappen (Cultuur )
 • Pantheon ( Cultuur)
 • Piazza Navona ( Cultuur)
 • Trevi fontein ( Cultuur )
 • Vaticaanstad + St. Pietersbasiliek  ( wel de moeite om aan te schuiven)
 • Engelenburcht ( Cultuur)
 • Pepy’s bar ( drinks)
 • Melograno, vlak langs de Trevi fontein ( pizza en ijs)

St.-Pietersbasiliek

Dit vond ik minder

 • Foro Romano

Zijn jullie al eens in Rome geweest? Wat vonden jullie absoluut de moeite waard? 

Andere reisartikelen of video’s kan je hier terugvinden.

Liefs Femke ♥

6 Comments

 • Griet 14 maart 2017 at 18:14

  Ik ben er nog niet geweest, maar dat zal ze zeker ooit wel van komen 🙂

  Reply
  • Femcetera 15 maart 2017 at 09:26

   Zeker en vast doen Griet! Echt de moeite waard. Je zal er geen spijt van hebben 🙂

   Reply
 • Davina 14 maart 2017 at 20:39

  Ik snap wat je wil zeggen: Rome heeft alles wat een citytrip nodig heeft! Heerlijk eten, gezellige buurten met leuke terrasjes, mooie winkels met natuurlijk de grote Italiaanse namen uit de modewereld en een historische adem om u tegen te zeggen!

  Persoonlijk ben ik wel dol op het Forum Romanum, ik kan er een hele dag doorbrengen! Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik nog Latijn gestudeerd heb. Wanneer ik op het Forum Romanum loop zie ik het Oude Rome, niet de overblijfselen. Wanneer je wat verbeelding hebt en bovendien kan lezen wat er op de triomfbogen geschreven staat, kan je heel wat plezier beleven daar. Ik raad iedereen dan ook aan om het Forum Romanum niet lukraak te bezoeken, maar wel met een gids bij de hand of op voorhand wat opzoekwerk doen over de tempels, markten, triomfbogen, … Anders loop je er zo verloren.

  In ieder geval leuk om nog een Rome-fan tegen te komen. Zo zie je maar, er is voor ieder wat wils!

  Reply
  • Femcetera 15 maart 2017 at 09:18

   Absoluut voor ieder wat wils. Dat is het fijne aan Rome. Ik snap wat je wilt zeggen over het Forum Romanum. Als je je het oude Rome kan inbeelden lijkt het me ook een stuk interessanter. Misschien inderdaad eens met een gids door het Forum Romanum gaan volgende keer.

   Reply
 • Wendy 14 maart 2017 at 21:29

  ik ben er geweest tijdens ons laatstejaarsreis doorheen Italië. al moet ik helaas toegeven dat ik er toen te weinig van genoten heb. dus, il zal er zeker nog eens naar toe moeten 😉

  Reply
  • Femcetera 15 maart 2017 at 09:16

   Zeker weten Wendy! Jammer dat je er toen niet voldoende van hebt genoten. Rome is echt prachtig! Zeker nog eens bezoeken.

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.