Trouwauto

DE TROUWAUTO

Onze trouw begint stilaan vorm te krijgen. Er zijn al heel wat beslissingen genomen die jullie hier kunnen teruglezen. Vandaag is de trouwauto aan de beurt. Benieuwd wat we gekozen hebben? Je ontdekt het hier!

De trouwauto

We hebben niet lang moeten nadenken over het vervoer. Zowel mijn vriend als ik waren het heel snel eens dat het een oud Volkswagen busje zou worden. Ik droomde er namelijk al jaren van, dus ik hoopte stiekem dat mijn vriend akkoord ging met mijn beslissing. Gelukkig is ook hij, en het hele gezin, fan van Volkswagen busjes, dus de beslissing was snel genomen.

Eenmaal akkoord haalden we onze beste vriend Google erbij en zochten we ‘Volkswagen busjes te huur’. Er doken vele sites op met Volkswagen busjes, maar vaak hadden ze niet wat ik zocht. Ik was namelijk op zoek naar een Volkswagen busje met een mooie kleur. Vaak doken rode en beige kleuren op en dat zijn nu eenmaal geen favorieten van me. Ik dacht eerder aan een blauw of mintgroen busje, maar dat is al lastiger te vinden.

Ik besloot 2 sites te contacteren. De prijs voor een blauw Volkswagen busje bedroeg €360 en de prijs voor een groen busje bedroeg €450.  Dit vond ik echt veel te veel. Oké, de busjes zagen er mooi uit, maar dit vond ik echt teveel geld. Bovendien was dit hun basisprijs. Deze werd nog verhoogd met vervoerkosten ( afhankelijk van het aantal kilometers). Niet oké!

Vw-busje.be

Uiteindelijk besloot ik ‘Vw busjes te huur Limburg’ in te typen, een kwestie van lage vervoerkosten. Al snel kwam ik uit bij de website vw-busje.be, die zowel een blauw als beige Volkswagen busje verhuurde. Ik was meteen geïnteresseerd in het blauwe busje en besloot hen te mailen. Ze vroegen een redelijke prijs voor het blauwe busje en dus besloten we af te spreken.

We hebben het busje mogen zien en het zag er dik oké uit. Het blauwe busje is van het bouwjaar 1970 en is dus een oldtimer. Officieel heet het busje ‘T2a panoramabusje’ en werd het gebruikt als kampeerbusje. Dat zie je nu nog steeds, want Kim, de huidige eigenaar, heeft alles laten staan en het hier en daar wat opgeknapt. Het busje heeft dus bijvoorbeeld een mini frigo en een afwasbakje. Verder heeft het busje 7 zitplaatsen, inclusief chauffeur.  Kim is trotse eigenaar sinds 2001 en heeft van dit busje een pracht exemplaar gemaakt.

Kim reist ieder jaar naar Amerika en brengt daar retro/ vintage accessoires mee. Deze kunnen gebruikt worden tijdens de shoot. Super leuk, want dat maakt de foto toch wel. Hij heeft zeer unieke accessoires staan waar ik dol op ben! Een echte aanrader.

Bovendien is Kim ook een zeer originele bezige bij. Hij heeft enkele leuke ideeën voor in de toekomst waarover ik later misschien meer kan vertellen. Op dit moment kan ik enkel zeggen: hou zijn site in het oog en wie weet ontdek je er binnenkort meer!

Wat vinden jullie van ons busje? 

Liefs Femke ♥

 

 

5 Comments

 • Kool Family 10 februari 2017 at 22:37

  Waaaw, echt heel mooi!
  Grappig, ik trouw ook dit jaar en blog ook op maandag, woensdag en vrijdag. 😉

  Reply
 • Nele | Pizzapartyfridaynight 16 februari 2017 at 13:57

  oeh, keitof busje!! 🙂 Mooi onderhouden zeg! daar ga je prachtige foto’s mee kunnen trekken 😉 x

  Reply
  • Femcetera 17 februari 2017 at 09:06

   Dat denk ik ook Nele! 🙂 We kijken er enorm naar uit.

   Reply
 • Theoritica 26 oktober 2017 at 13:35

  Echt heel gaaf. Ik vind dat zo’n klassieke auto echt sfeer geeft. Onze trouwauto was een Buick uit 1956, die we gehuurd hadden via een hobbyist. Echt fantastisch! Groet, Samantha

  Reply
  • Femcetera 27 oktober 2017 at 17:31

   Dankje Samantha voor de leuke reactie. Wij zijn ook echt dol op die oude auto’s en dan voornamelijk het Volkswagen busje! 🙂

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.