afgestudeerd

EEN HALF JAAR AFGESTUDEERD…

Begin deze maand was het exact een half jaar geleden dat ik afgestudeerd ben als accountant-fiscalist. Ondertussen ben ik al 5 maanden aan het werk en is mijn leven behoorlijk veranderd. Vandaag blikken we terug. Mis ik het studeren? Heb ik de job van mijn leven gevonden? Wat vind ik van mijn huidige leventje?

Een half jaar afgestudeerd

Zaterdag 2 juli 2016 studeerde ik af als accountant-fiscalist. Ik wist vrij snel dat ik niet in een boekhoudkantoor wou werken. Dat was te veel verantwoordelijkheid en dat zag ik niet zitten. In de maand juli genoot ik nog van mijn zomervakantie, want dat had ik toch wel verdiend. In augustus startte ik met werken. Ik had gehoopt te kunnen starten op mijn stagebedrijf, maar zij hadden iemand gevonden met meer ervaring. Ik startte dus bij mijn papa zijn bedrijf, omdat ik graag geld wou verdienen. Mijn vriend en ik hadden namelijk een bouwgrond op het oog en die wouden we graag hebben. Centjes waren dus een must, vooraleer we konden toehappen op het perceel.

Een half jaar later

Een half jaar later is er eigenlijk nog niet veel veranderd aan de situatie. De bouwgrond is ondertussen wel van ons en daar zijn we beide gelukkig mee. Ik werk nog steeds bij mijn papa en verdien maandelijks mijn centjes die zeer welkom zijn voor de bouw van onze woning. Helaas is er wel een groot minpunt: ik werk er niet graag. Dit zie ik me geen jaren doen. Ik heb al op andere plekken gesolliciteerd, maar vaak krijg ik geen antwoord terug. Soms ontvang ik wel mails van interimkantoren, maar die bieden me jobs aan in de financiële sector. Iets wat ik nog steeds niet wil.

Ik zou graag van mijn blog mijn werk maken, maar dat zal bij een droom blijven vrees ik. Vandaar dat ik ook meer opzoek ben naar een job op een redactie. Het Belang van Limburg leek me wel iets, maar zij hebben helaas geen jobaanbieding voor me. De jobs waar ik naar op zoek ben, zijn vooral te vinden in Antwerpen en Brussel, maar dat is ver weg natuurlijk. Ik ben er nog niet uit wat ik ga doen, maar totdat ik een andere job heb blijf ik natuurlijk bij mijn papa werken.

Mis ik het schoolleven?

Ja! Enorm. Ik ben iemand die graag studeert en mis het leren wel. Graag zou ik nu een avondcursus willen volgen, maar ik ben er nog niet uit welke. Ik wil zoveel bijleren! Bovendien kosten de opleidingen die ik wil volgen ook best wat geld en dat kunnen we met de bouw en trouw niet echt missen. Ik zal dus nog enkele jaren moeten wachten.

Bovendien zal het volgen van avondcursussen ook niet vergelijkbaar zijn met het echte schoolleven aan het middelbaar of de hogeschool. Als ik terugdenk aan mijn schoolperiode, kijk ik er met een lach op terug. Wat had ik weinig zorgen! Je moest zorgen dat je je testen/ examens kende en dat je huiswerk af was, maar daar stopte het vaak dan ook. Tegenwoordig moet ik zo veel dingen regelen, dat ik het soms niet meer kan onthouden. Ik heb veel meer zorgen aan mijn hoofd en denk wel eens terug aan mijn schooltijd zonder zorgen. Zalig!

Cliché

Toen ik op school zat dacht ik vaak aan het moment dat ik was afgestudeerd. Niet meer leren ‘s avonds, gewoon thuiskomen en niks doen. Dat is deels ook wel zo en dat is fijn. Ik ben blij dat ik na mijn werk thuis niet verplicht ben om iets te doen. Dat was met school wel zo. Heb ik nu even geen zin om te stofzuigen als ik thuis ben, prima, dan doe ik het de dag nadien wel. Die vrijheid is wel heel fijn om te hebben. Maar natuurlijk moet ik het ook niet te mooi verwoorden. Dat is nu nog zo, omdat ik niet alleen woon met mijn vriend. Als we eenmaal in ons huis zitten, zijn er ook taken die wel verplicht gedaan moeten worden, zin of niet. Ik denk hierbij aan een maaltijd klaarmaken, huiswerk maken met de kinderen, strijken, wasmachine insteken enzovoort.

Ik denk nu wel eens: zat ik maar terug op school. En dat is heel cliché, i know! Want toen ze me zeiden dat ik moest genieten van de schooltijd, dacht ik altijd: hoe kan ik hier nu van genieten?. Maar ze hadden gelijk! Je schooltijd is zo’n korte periode uit je lange leven en in feite is het een van de mooiste periodes uit je hele leven. Nieuwe dingen leren, nieuwe dingen ontdekken, je eerste fuif, je eerste lief, je eerste keer spijbelen, even shoppen tijdens een springuur, enzovoort. Die vrijheid zal je nooit meer hebben als je eenmaal van school af bent.

Aan alle studenten die deze blogpost nu lezen: geniet van je schooltijd. Ooit zal je me gelijk geven.

Liefs Femke ♥

6 Comments

 • Not Your Typical Housewives 30 januari 2017 at 20:35

  Leuke blogpost! Daar heb ik zelf ook al over geschreven 🙂 Ik vond het studeren op zich ook niks maar de vrijheid errond wel. Nu ik werk (4 jaar inmiddels) is mijn vrijheid wel beperkt in tijd maar dan weer ruimer op financieel gebied. Alles heeft zo z’n voor- en nadelen zeker? Ik heb ook even moeten zoeken naar werk dat echt bij me past. Geef het wat tijd, je vindt je weg wel 🙂 Succes!

  Reply
  • Femcetera 31 januari 2017 at 10:28

   Alles heeft inderdaad zijn voor- en nadelen en hoe je het ook draait of keert. Er komt altijd een moment waarop je ermee moet leren leven. School en dus je vrijheid stopt na een bepaald moment en je zal toch moeten gaan werken. Of je dat nu wilt of niet. 🙂
   En inderdaad. Ik zal mijn droomjob ooit nog wel vinden. 🙂 Ik weet op dit moment wat ik graag wil doen, maar dat is voor mij te ver weg van thuis.

   Reply
 • Griet 2 februari 2017 at 18:46

  Ik begrijp je helemaal. Als ik kon zou ik nu opnieuw gaan studeren, maar helaas is dat niet zo eenvoudig. Ik ben alvast begonnen met loopbaanbegeleiding en hoop dat het mij wat zal opleveren. Je zal zeker wel een nieuwe leuke job tegenkomen 🙂

  Reply
  • Femcetera 3 februari 2017 at 13:40

   Dat is inderdaad niet meer zo eenvoudig. Ik ken het. Zou nog zoveel willen bijstuderen in avondschool, maar het kost ook allemaal zo veel tegenwoordig. (Ofwel zoek ik alle dure opleidingen uit) 🙂 En inderdaad. Blijven zoeken en op een dag zal ik wel mijn droomjob tegen komen, of toch iets wat dicht in de buurt komt van mijn droomjob. 🙂

   Reply
 • Jolien 12 februari 2017 at 18:29

  Wauw wat een post. Ik kan me hier helemaal in vinden. Zeker in het deeltje waarin de interimkantoren vooral financiële jobs aanbieden. Ik heb ook Accountancy-fiscaliteit gestudeerd en hier is zoveel werk in. Daardoor dat ze dus zoveel vacatures sturen. Maar in een accountancy kantoor werken zie ik ook niet zitten. Maar waar dan wel… Niet gemakkelijk! Super leuke post! Ben blij dat ik niet alleen ben die me zo voelt :p

  Reply
  • Femcetera 13 februari 2017 at 11:09

   Hihi dankje voor je reactie Jolien. Het is inderdaad niet gemakkelijk. Er is heel veel keuze zoals je zegt, maar niet in hetgeen ik zoek. We geraken er uiteindelijk wel, maar je bent zeker en vast niet de enige die zich zo voelt. Ik denk dat er vele zich zo voelen.

   Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.